- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
Én inkább jobban félek a manapság terjedő bluetooth, meg wireless kütyüktől. Azokhoz elég sok kakaó kell, hogy jó messzire tudjanak sugározni. Igaz, hogy 2,4-2,6Ghz ,a freki tartomány, ha jól tudom, de mégis van félsz bennem tőle. Használ sok ember pl wireless, meg bluetotth headsettet, hát én nem raknék fel egy ilyen sugárzót a fejemre, de ez mindenki szíve joga. Lehet, hogy a magas freki nem káros emberre, legalábbis ezt mondják, de nekem ez mégsem túl megnyugtató. Szerintem egy ideig nem is fogom még használni ezeket a gépeket, bár igaz, hogy Bp-n már egyre több antenna van, többek közt a BME-n is az épületekben, szvsz elkerülhetetlen. Majd meglátjuk mi lesz ha eltelik néhány 10 év. Amúgy meg ki tudja a mai világban mi mit okoz, mert a növényvédőzött zöldségek, a hormonkezelt kaját evő állatok meg egyéb génmódosított dolgok korát éljük, és ha belegondolsz a végén ezek a dolgok mind benned végzik, vagyis ami nem lebontható, az benned halmozódik fel, aztán kezd vele a szervezeted azt amit kezd. Ezek a dolgok talán veszélyesebbek, mint az ilyen sugárzási dolgok, mert ezeket tényleg ''elnyeled''
.
Ja, sugárzásokra még annyit, hogy állítólag a mobil sem káros, de ezt úgy mégsem lehet bizonyítani, mint azt, hogy megfáztál, mert évek alatt jön ki a hatása, ha van egyáltalá. Amúgy meg remélem a rádiós egerem, meg billentyűzetem nem rövidíti meg az életemet -
mh197
őstag
Gondolt már rá vki, hogy egy vízhűtéses gépből is párolog ki ez az? Mármint a hűtőfolyadék ugye fogy az idővel szépen, hiába, hogy zárt a rendszer, és a hiányzó rész a szobában párolog szét.
Ez mennyire lehet káros pl fagyálló+víz kombó esetén? -
mh197
őstag
Azért az a mennyiség igencsak kicsi, főleg ami elpárolog, ami elektrolit a gépben lévő összes kondiban van. Ez szvsz elhanyagolható! Pl : szomszéd begyújt, akár gáz/szén/fával, és pl az ablakon hozzád bediffundálló káros anyagok már nagyobb koncentrációban jelentkeznek (többszörösen) , mint ami az elektrolit kondikból kijön.
A másik dolog meg, hogy a legtöbb házban szinte mindenhol van némi műanyag, ami szintén nagyobb mennyiségben található meg, mint a PC-ben, és az azok polimerizálása (készítése) során a rajtuk visszamaradt polimerizáló anyagok is nagyobb koncentrációjúak! (Gondolok itt pl : műanyag ablak, tv doboza, meg miegymás, ami műanyag egy házban.
A nehézfémek meg általában nem túl hajlamosak a kipárolgásra, sőt mondhatni egyáltalán. Ezek az anyagok inkább vmi vivőmolekulán tapadhatnak meg, de nem tudok olyan nyomtatott áramköri elemről, amiben párolgásra hajlamos vegyületet használnának a gyártás során nagyobb mennyiségben. Esetleg a nyák lap készítése során lehet hogy használnak vmit, ami párologhat, de annak a technikáját nem ismerem.
Azt hiszem kb ennyi jöhet ki egy PC-ből, de tényleg nagyságrendekkel nagyobb károsanyag jön be kintről a környezetből is, ha pl egy két autó elmegy az ablakod előtt, még ha zárva is van, mert ugye akkor is vannak rések!
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest