Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Azt jól gondolom, hogy a sdterr-t egy többösszetevős szkriptben érdemes vagy fájlba, vagy a képernyőre kiíratni?
(Például amikor látok egy install szkriptet, például az Anaconda-ét [Linux installere], vagy a Doom3 Linux installere, vagy a VBoxGuestAdditionLinux-é, mintha mind printelne a képernyőre hibát, ha van. Az nem ez? Az nem a stderr képernyőre printelése?)
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! A
head
és atail
parancsokra tudnátok 1-2 példát mondani, hogy mikor jön jól a gyakorlatban? Például milyen esetben?Szerk.: A
tail
-ra a példa megvan. Például, ha a logfáj meghatározott számú sorának végét szeretném látni csak. -
I02S3F
addikt
-
I02S3F
addikt
válasz
bambano #2393 üzenetére
Most sikerült megvizsgálnom az esetet. Valóban nem adja át a
find
a kimenetét azls
-nek. Ha odajutok természetesen lecsekkolom azls
kapcsolóját afind
-nek.
Hirtelen annyira megörültem a kimenetnek, hogy azt hittem az jó és nem szenteltem neki elég figyelmet, hogy le is teszteljem. Nem tudom miért, vagy fáradt voltam, vagy simán figyelmetlen. -
I02S3F
addikt
Sziasztok! Tanulgatok. Szeretném a find kimenetét átadni az ls-nek. Hogyan tehetem meg ezt?
Próbáltam így:
find ~ -mmin 5 | ls -al
find ~ -mmin 5 < ls -al
find ~ -mmin 5 > ls -al
- itt azt írja nincs 'ls' könyvtár. Gondolom még find parancshoz veszi, amit mellé írtam.A baj, hogy a find nem a találatokat adja kimenetként? Vagy, hogy nem tudom rendesen hogyan kell átadatni a kimenetet egy másik parancsnak? Vagy egész egyszerűen ezt nem lehet? Nem így működik?
Ui.: ha csak olvasnivalót dobtok a témában azt megköszönöm. Azt se tudom hogyan keressek rá!
-
I02S3F
addikt
Uraim! Újabb kérdés!
Tapasztalatotokból fakadóan van valami tanácsotok kezdőknek?
Én arra gondoltam, hogy végig megyek a leggyakrabban használt parancsok man page-én, kipróbálom a kapcsolókat, majd megpróbálok feladatokat megoldani. Ami úgy nézne ki, hogy az első script kevés dolgot csinálna, sokáig írnám és akkor haladnék a több feladatok megold, rövidebb idő alatt megírom cél felé.
Mi a véleményetek?
-
I02S3F
addikt
(#2370) dabadab,
(#2371) doc
(#2372) milangfxSziasztok! Köszönöm a válaszokat! Baromi jó játék!
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! A Bash és Perl scriptek csak üzemeltetőknek jön jól? Fejlesztői állásoknál szokott ez kelleni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest