Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
a fordított aposztróf bár helyes, deprecated, javasolt átszokni a $( ) formára.
a többi kérdésedet kifejtenéd részletesebben?
"Ill. írtad, hogy akkor jó, ha nics sok fájl. Ez mennyi fájlt takar?": ez régebben kernel fordítási paraméter volt és 128k volt a mérete, hogy most van-e ilyen korlát és mennyi, nem tudom. tehát a paranccsori paraméterek karakterben számolt összmérete nem lehetett több, mint 128k. 128 betűs fájlnevek esetén 1000 fájl.
-
bambano
titán
for ciklusnak is meg lehet adni, csak ott azt kockáztatod, hogyha sok fájl van, akkor nem fog beférni a bash puffereibe.
tehát lehet ilyet, hogy:
for i in $( find /EbbenA/Mappaban/ -name *.txt ); do
...
donevagy lehet while ciklussal:
find /EbbenA/Mappaban/ -name *.txt | while read filenev; dogrep ... $filenev
done
ha már beforkoltál egy awk-ot, akkor használhatod összeadásra is:
find ... | while read filenev; do
grep "Összes .." $filenev
done | awk '{ sum = sum + $5 } END {print sum}'ezeket fejből írtam, nem teszteltem, de el tudsz indulni vele. Jester01 megoldása is jó (szokás szerint) csak van benne egy-két csillagháborús ötlet is, amit elsőre nem fogsz megérteni
Amiket én írtam, azok meg a faék egyszerű megoldások, viszont van bennük erőforrás pazarlás.
pl. sok grepet forkol. ahelyett jobb lenne egy find ... | xargs grep "Összes ..."| awk megoldás.
-
cAby
tag
(Lecsúsztam a szerkesztésről.)
Azonban valamivel javítottam a dolgon:
sum_records=0
for i in `grep "Osszes tabla szama" /mappa/valami.txt | awk '{ print $5 }'` `grep "Osszes tabla szama" /mappa/valami2.txt | awk '{ print $5 }'`
do
let sum_records=sum_records+$i
done
echo $sum_recordsÍgy remekül összeadj a dolgokat.
Tehát már "csak" annyi kellene, hogy a find eredményét átalakítsam a for ciklus feltételénél található alakba.Ha valakinek van ötlete, akkor kérem segítsen.
Köszönöm
-
Jester01
veterán
Ezek a különböző módban töltött időadatok (user,system,nice, idle, wait, egyebek)
Százalékot úgy kapsz belőle mint ahogy a top is - két egymás utáni értéket kivonsz és osztod a teljes idővel.Mondjuk ha kifejezetten a monitorozás a cél, és nem pedig a script írás, akkor nyilván vannak erre kész megoldások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest