Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
- Azonnali notebookos kérdések órája
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Teljesen a játékosok szolgálatában
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
válasz
Jester01
üzenetére
Szia!
Végülis addig-addig csináltam, amíg összejött for ciklusos megoldással.

Az első megoládsra amit írtál, még további időt rá kell fordítani, hogy megértsem. Gondolom ahhoz már nagy tudás kell.
Ez az awk-os is működik, viszont, ha mappa elérési utat is akarok írni, akkor nem megy, ill. változónak sem tudom valamiért átadni az értéket.
Ez kiidegel és több ötletem nincs erre.Próbáltam így pl., hogy:
parancs=`awk '/Osszes tabla szama/ { sum = sum + $5 } END { print sum }' /home/user/adatok/*.txt`Gondolom itt a `,'," jelekkel kellene játszani, de nem jövök rá sehogy sem a helyes megoldásra.
Ez azért is kellene, mert kétféle kiterjesztésnél kellene ezt eljátszani, tehát végig kellene nézni *.txt-ket és *.txt-20121014 (tehát különböző dátum van odaírva a txt-k mögé) kiterjesztésű fájlokat.
Úgy gondoltam, hogy külön, külön változóba lementem, majd akkor ki lehet külön is íratni, ill. egyben is.Ebben még tudnál segíteni kérlek, hogyan is kellene?
Ill. írtad, hogy akkor jó, ha nics sok fájl. Ez mennyi fájlt takar?Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- War Thunder - MMO Combat Game
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- EAFC 26
- Kuponkunyeráló
- Sweet.tv - internetes TV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő