Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
válasz
Jester01 #1142 üzenetére
Szia!
Végülis addig-addig csináltam, amíg összejött for ciklusos megoldással.
Az első megoládsra amit írtál, még további időt rá kell fordítani, hogy megértsem. Gondolom ahhoz már nagy tudás kell.Ez az awk-os is működik, viszont, ha mappa elérési utat is akarok írni, akkor nem megy, ill. változónak sem tudom valamiért átadni az értéket.
Ez kiidegel és több ötletem nincs erre.Próbáltam így pl., hogy:
parancs=`awk '/Osszes tabla szama/ { sum = sum + $5 } END { print sum }' /home/user/adatok/*.txt`Gondolom itt a `,'," jelekkel kellene játszani, de nem jövök rá sehogy sem a helyes megoldásra.
Ez azért is kellene, mert kétféle kiterjesztésnél kellene ezt eljátszani, tehát végig kellene nézni *.txt-ket és *.txt-20121014 (tehát különböző dátum van odaírva a txt-k mögé) kiterjesztésű fájlokat.
Úgy gondoltam, hogy külön, külön változóba lementem, majd akkor ki lehet külön is íratni, ill. egyben is.Ebben még tudnál segíteni kérlek, hogyan is kellene?
Ill. írtad, hogy akkor jó, ha nics sok fájl. Ez mennyi fájlt takar?Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest