Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- SSD kibeszélő
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Mini-ITX
- Philips LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Combos kis mini PC-vel jelentkezett a GMKtec
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy fájlokat kell generálnom és a fájlnév utolsó 4 karakterében egy számot teszek ami növelődik, pl.: 0001, 0002, 0003, 0004 .... stb
A Bashnek van egy gondja ezzel a számmal, mert ahogy olvastam oktálisnak veszi.
Konkrétan 0008-ig szépen megcsinálja a fájlokat és aztán a debugban:0008: túl nagy érték a számrendszerhez (hibás token: „0008”
Így csináltam a kódban:
SZAMLALO=$((SZAMLALO+1))
SZAMLALO=$(printf "%04d\n" $((10#$SZAMLALO)))Úgy találtam googliban, hogy a 10# -al meg lehet neki mondani, hogy 10-es számrendszerben legyen, de valahogy nem eszi meg..
Ez működik, de beleteszi a fájlnévbe a # -ot:
SZAM=$(printf "%04d\n" $SZAMLALO)
SZAMLALO=10#$SZAM
Amit elvileg meg tudnék cut- olni de nem túl elegáns.Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest