Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nitrogénfelhőben született az új rekord
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan script-et készíteni, ami belép egy adott mappába, ott ellenőrzi, hogy megvannak-e bizonyos könyvtárak (egy eredeti, és egy .bac formátumba mentett), majd ezeket rsync-el szinkronizálja. Azt megtaláltam, hogy az eredetit a .bac formátumos mentéssel hogyan tudom megcsinálni, de mivel sosem csináltam még ilyet ott elakadtam, hogy hogyan kellene ennek kinéznie ha több könyvtárat szeretnék szinkronizálni, ebben kérném a segítségeteket.
Így nézne ki a könyvtárszerkezet ha ls-el listázom:
ls mappa/mappa1/mappa2/mappa3mappa3.bacmappa4mappa4.bacmappa5mappa5.bacÉs így nézne ki a script ha egy mappát kszinkronizálnék:
#!/bin/shcd /mappa/mappa1/mappa2if test -d mappa3;thenif test -d mappa3.bac;thenrsync -a --delete mappa3/ mappa3.bac/fi;fiEzt szeretném kiegészíteni a többi mappával is. Gondolom amikor megnézetem vele, hogy megvannak-e a mappák, azt csak simán beteszem a script-be, mint a mappa3-nál, de nem tudom mit kellene az első rsync-es sor után tennem, hogy a többi mappát is ugyanúgy leszinkronizálja. Ott is a ;then-t kellene használnom? Valahogy így?
#!/bin/shcd /mappa/mappa1/mappa2if test -d mappa3;thenif test -d mappa3.bac;thenif test -d mappa4;thenif test -d mappa4.bac;thenif test -d mappa5;thenif test -d mappa5.bac;thenrsync -a --delete mappa3/ mappa3.bac/;thenrsync -a --delete mappa4/ mappa4.bac/;thenrsync -a --delete mappa5/ mappa5.bac/fi;fiElőre is köszönöm a segtséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- LEGO klub
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest