Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
prucam
tag
válasz
Headless
üzenetére
Rendben. Egy kis magyarázat. Elnézést kérek.
Weblapokból, *txt-ékből, file-kből stb. szoktam az awk-val infót gyűjteni, főleg mondatkból. Néha olyan hosszúak a sorok (v. mondatok), hogy nincs kedvem "totozni" az awk-val, hogy most mezőben (mezőkben) van az info.
Ezért gondoltam arra, hátha van az awk-nak olyan funkciója, hogy mutassa meg melyik hányadik mezőben mi van.Saját egyszerű mondat pl.:
egy ketto harom negy ot
Végeredmény ez legyen:
1 egy
2 ketto
3 harom
4 negy
5 otA "read"-es megoldás jó nekem. Persze az adott sort nekem kell bemásolni a file-be. De mindig jobb mintha nekem kell számolgatni.
Az awk-nál meg van "NR==x" is, csak az adott sor számát kell "kitalálni":
Ennyi a magyarázat. Most érthetőbb?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4432, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- AKCIÓ! MSI Thin A15 B7VE FHD Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest