Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sniper888
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a T-home ipv6 beállításában, találtam leírást, de elakadtam a csomagok telepítésénél, mert amikor felraktam luci--ból a radvd és kmod-ipv6 csomagokat, ezután már a ip csomagot nem akarja telepíteni, mert azt írja hogy nincs hely.. (szabad 60kb)
Eltávolítottam csomagokat, amit nem használok, de nem igazán lett sokkal több szabad hely a csomagoknak
Valaki esetleg tudna segíteni, hogy hogyan tudok annyi helyet felszabadítani hogy fel tudjam telepíteni a szükséges csomagokat?Jelenleg Vargalex aktuális verziója van fent!
Előre is köszönöm!
Sniper
GIGABYTE Z490 VISION G, Intel i7-10700KF, 32Gb Ram, RX580 8GB , Corsair HX850i Platinum, CoolerMaster RC 690
-
Sniper888
csendes tag
válasz vargalex #1147 üzenetére
Szia!
értem!Esetleg akkor valami megoldás? gondolom, hogy valami usb eszközt pl pendriveot tudok használni hozzá?
az rendben van, beteszem a pent, jelen esetben egy 4gb van, logban látom felismeri, utána formázom a beépített oldaladdal... itt melyik variációt célszerű nekem kiválasztani?További kérdésem, hogyan tudom elérni hogy a csomagokat a penre rakja? lucibol megoldható e? Esetleg valami leírás valaki tudna e?
ui: Esetleg nem e lesz csinálsz majd olyan fw-t amiben benne van még pluszban ez a pár csomag ami kell az ipv6 hoz?
Sniper
GIGABYTE Z490 VISION G, Intel i7-10700KF, 32Gb Ram, RX580 8GB , Corsair HX850i Platinum, CoolerMaster RC 690
-
Sniper888
csendes tag
válasz vargalex #1150 üzenetére
Szia!
Értem, ezt meg is csináltam, a formázó script fel is csatolja a meghajtókat, újraindítás után, vagy azt még nekem kell beállítani valamit, mert még mindig azt írja, hogy nincs elég hely.. :S
Sniper
-
Sniper888
csendes tag
válasz vargalex #1152 üzenetére
Szia!
Nah fejlemény van! Pendrive sikeresen telepítve, csomagok telepítve!
És itt jön a de!
Szóval felraktam a csomagokat, és elkezdtem beállítgatni, csak ott akartam el, hogy ugye alapból PPEOE keresztül megkapom az ipv6 ip-t a szolgáltatótól, és az működik is, csatlakozik megkapja az ip-t is..
És akkor most hogyan tovább? eddig annyit csináltam, hogy a luciban a interfészeknél hozzáadtam egy wan2-t és annak beállítottam a t-online által kapott ipv6 felhasználónevet és jelszót, itt rendben is van kapcsolódik, működik..Így van 2 aktív PPEOE kapcsolatom egy ipv6 és egy ipv4.
tűzfalnál, látom a beállításokat, megjelentek, amint a csomagokat felraktam.. jelenleg nem változtattam rajta úgy van alapon..
szóval innentől mi lenne a további teendőm? gép még nem kap ipv6 címet, másik hogy a t-home oldala kérné tőlem a router DUID címét, amit megint nem találtam semerre..T-home leírás:
http://www.telekom.hu/static/sw/download/IPv6_user_guide5.pdfvan benne ubuntuhoz való, én nem vagyok nagy linuxos, de ha valaki leírja mit és hogyan tudom beállítani, akkor azt nagyon megköszönném..
ebben is van egy RADVD amit én is felraktam, és egy wide-dhcpv6-client amit a csomagoknál nem találok.. ez létezik openwrtre?ha valamit nem jól csináltam akkor szóljatok!
Előre is köszönöm!
Sniper
-
Sniper888
csendes tag
válasz vargalex #1172 üzenetére
Értem, kár :S
Szóval ez a wide-dhcpv6-client csomag hoz kötődik a DUID, találtam egy leírást Debianhoz, és ott volt leírva..
Úgyhogy csak kellene nekem egy wide-dhcpv6-client csomag, ezt honnan tudom beszerezni, openwrt oldalán írják, hogy elméletileg létezik.., de ugye ha jól láttam akkor a te csomaglistádat nézi és ott nincs benne..Valami ötlet, hol tudom letölteni? (és hogyan )
-
Sniper888
csendes tag
Helló
Segítséget szeretnék kérni openwrt ügyben!
Adott egy 842ND vargalex fw vel és le kellen tiltanom egy adott mac címü tablet facebook irányba való minden kommunkikációt, ez a webes és a facebook appot is fedje le!Előre is köszönöm!
-
Sniper888
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6612 üzenetére
Helló!
Köszi a választ
Örülök, hogy van rá megoldás, de egy kis segítséget, hogy merre is találom meg? Luciban? vagy ssh-n?
Annyira nem vagyok járatos a openwrt-ben..Köszi
-
Sniper888
csendes tag
Helló
tud valaki segíteni DIGI ipv6 beállításában?
Jelenleg az alap suste 0.8.1 van fent így pppoe-wan-on kapom az ipv4 et, és a @wan6-on dhcpv6 al az ipv6 ot
eddig minden rendben az interface-eknél mind a ipv4 és az ipv6 os cím is megvan!
ha a routerröl pingelem a ping6 time.kfki.hu-t akkor mind 100% sikeres
de ha gépről akkor :C:\WINDOWS\system32>ping -6 time.kfki.hu
Pinging ubul.kfki.hu [2001:738:5001::1] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for 2001:738:5001::1:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),úgy néz ki mintha a névfeloldás működne, de azon kívül semmi..
próbáltam a http://test-ipv6.com/ oldalon tesztelni, hátha csak a ping nem menne át a routeren, de ott sem működik!lehetséges hogy a tűzfallal lenne valami amit be kellene állítanom?
A válaszokat előre is köszönöm!
TamásGIGABYTE Z490 VISION G, Intel i7-10700KF, 32Gb Ram, RX580 8GB , Corsair HX850i Platinum, CoolerMaster RC 690
-
Sniper888
csendes tag
Helló
1043nd v2 OpenWrt 18.06.2, r7676-cddd7b4c77
Frissítettem a legújabb openwrt-re és a logban folyamatosan a
Wed Apr 3 14:53:49 2019 daemon.err dnsmasq[5009]: failed to send packet: Permission denied
Wed Apr 3 14:53:49 2019 daemon.err dnsmasq[5009]: failed to send packet: Permission denied
Wed Apr 3 14:54:51 2019 daemon.err dnsmasq[5009]: failed to send packet: Permission deniedüzenetet kapom, nem tudnátok segíteni hogyan tudnám kideríteni mihez nincs joga?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Bundle topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest