- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ArthurShelby #16226 üzenetére
Szia!
1. Nem linux szerű, hanem linux. Ha stabil kiadáson vagy, akkor nyugodtan frissíthetsz, bár ott igazából fix a csomaglista, legfeljebb biztonsági frissítések backportja miatt frissül egy-egy csomag. Snapshot build-en nem kernel csomagok frissíthetők nyugodtan, viszont az összes szükséges kernel csomagot azonnal célszerű feltelepíteni, mivel a snapshotban folyamatosan változik a kernel is, így verzió eltérés lesz. (Telepített kernel nem frissíthető a linuxokkal ellentétben, bár a sysupgrade firmware igazából ezt (is) teszi.)
2. Jól látod, van egy base magyar fordítás és a különböző csomagoknak saját nyelvi csomagjuk, hogy ne foglaljon feleslegesen olyan fordítás helyet, aminek az alap csomagja nincs is telepítve.
3.opkg info
nagyjából megmondja (ha rendesen feltöltötték a csomag leírását):root@RT-AC65P:~# opkg info wireguard-tools
Package: wireguard-tools
Version: 1.0.20200827-2
Depends: libc
Status: unknown ok not-installed
Section: net
Architecture: mipsel_24kc
Size: 26930
Filename: wireguard-tools_1.0.20200827-2_mipsel_24kc.ipk
Description: WireGuard is a novel VPN that runs inside the Linux Kernel and utilizes
state-of-the-art cryptography. It aims to be faster, simpler, leaner, and
more useful than IPSec, while avoiding the massive headache. It intends to
be considerably more performant than OpenVPN. WireGuard is designed as a
general purpose VPN for running on embedded interfaces and super computers
alike, fit for many different circumstances. It uses UDP.
This package provides the userspace control program for WireGuard,
`wg(8)`, a netifd protocol helper, and a re-resolve watchdog script
4. Én is ipdns.hu-t használok, de ott egy ideje nem fogadnak új regisztrációt.
+1: Az egy kétsávos rádió, ezért lehet egyben b és ac is. Én anno, mikor WRT3200ACM-et használtam, ezt a rádiót használtam az IoT eszközökhöz a 2,4 GHz-es sávon (az már részletkérdés, hogy azért, mert az mwlwifi driverrel van egy olyan bug, hogy az ESP8266 eszközök nem képesek az alap 2,4GHz-es - első - rádióra csatlakozni). A hatótávval és a stabilitással sem volt semmi gond. -
fatal`
titán
válasz
1. Úgy tudom bizonyos csomagok updatelése nem javasolt, erről talán 1-2 oldalon belül is találsz információt.
2. Igen, vannak -hu végződésű nyelvi csomagok. Angolul használom, de úgy rémllik, hogy ezeket magától telepíti is, ha magyarra van állítva a luci. Nyilván nem minden csomaghoz érhető el magyar fordítást.
3. Ezt nem tudom, softethervpn-t használok l2tpvel.
4. Én ipdns.hu-t (nem a legjobb, mert nincs https, de lusta vagyok váltani), de tonnányi van. A luci-app-ddns csomagra van szükséged. Többtízféle van benne alapból, de egyedi url-t is lehet megadni (amin keresztül frissíti az ip-t).
A harmadik rádióhoz azt hiszem nincs antenna (vagy minimális), így a hatótávja zero, talán instabil is, én letiltottam.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
szerk: a linksys wrt3200acm-nek megjelent openwrt-ben egy újabb (3.) rádiója 5GHz-en bgnac (alapból nem értem, hogy lehet b és ac is egyben...). Olvastam, hogy ezt a gyári valamiféle scannelésre, feltérképezésre használta és nem a legstabilabb. Itt konkrétan van valami haszna openwrt-ben, vagy tiltsam le (disable), vagy mit csináljak, hogy valami hasznos is hajtson?
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Hobby rádiós topik
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest