Új hozzászólás Aktív témák

• LZs?!

aktív tag

válasz j.bravo #7845 üzenetére

@j.bravo

Szép, kerek történet...viszont akkor nem kell szerénykedni, Te mélyebben bekaptad a nyelest, mint én... :R

Esetleg annyit hozzá tudok tenni, hogy az 'Oil Pressure Low' üzeneten nem feltétlenül szükséges aggódni; szerintem ahogy lefulladt/fulladozott egy ideig, arra írta ki - saját tapasztalatra alapozva: lassú fulladáskor van egy-két másodperc, amikor már lejtőn lefelé robog minden (inc. olajpumpa), de az ECU szerint hivatalosan még üzem van.

Az enyém is csinálta kétszer, mindkétszer fulladásközeli pillanatban (nem vagyok bütte rá, na...): egyszer pici gázzal, csak kuplunggal próbáltam finomkodva, tolatva parkolni, aztán hirtelen darabos lett a benzin, megremegett a kocsi, üzenet felvillan és pittyeg a vas, majd egy pillanat múlva elindult lefelé a fordulatszám-mutató; akkor kuplung kinyom, gázra rálép, oszt alles in ordnung. Másodszor pepitában ugyanez történet, csak akkor a dugóban araszolva az előttem menő után, aki biztos valami még értelmes dízelt vagy inkább egy még nyomatékhangolt benzinest vezetett és tudott gyökkettővel csorogni.

Csak egy tök laikus tipp: fordulatszám-jeladó lehalt és emiatt letilt az automata, mert nem tudja mi történik a blokkban amihez neki alkalmazkodni kéne a fokozatkapcsolással, stb.?

Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák