- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pawee
tag
hi!
A ./configure futtatása után ezt a hibát dobja ki. A felsorolt csomagok telepítve vannak. Mi lehet a baj?
checking for GNOME_BLUETOOTH... configure: error: Package requirements (libglade-2.0 gobject-2.0 libgnomeui-2.0 >= 1.110.0 gconf-2.0 libbtctl >= 0.8.0 gconf-2.0 >= 2.3.3) were not met:
No package 'libglade-2.0' found
No package 'libgnomeui-2.0' found
No package 'gconf-2.0' found
No package 'libbtctl' found
No package 'gconf-2.0' found
Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.
Alternatively, you may set the environment variables GNOME_BLUETOOTH_CFLAGS
and GNOME_BLUETOOTH_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details. -
pawee
tag
valószínű, hogy egy régebbit fogok feltenni, mert picipuha alatt sem támogatja a legújabb catalystot csak az asszem 5.13at
de ez csak átmeneti lesz mert nVidiát akarok, bár régóta meggyőződésem hogy az ATi jobb bár nem tom honnan van ez az isetni sugallat...
1)amúgy miért jobb az nvidia és az ati-t mmint miért nem szereti a linux?
2)ATi Radeon 9200SE 128Mbyte ezzel kb egyen értékű nVidia-t tudtopk ajánlani?
(vagy vmi olcsóbb, de azért jó nVdia, mert nem a játék az első és legfontosabb de azért megesik hogy néha játszom.)
3) szerintetek ennek a problémának télleg köze van az ATi driverhez, és a gdm-hez, vagy vmi más generálatja a problémát?mert ha a régebbi kernelt indítom el ot nyomok egy fglrxinfo-t akkor mesa drivert(asszem) ír ki, de ott sem mennek a progik...:S
sry kicsit OFF lett... -
pawee
tag
hali
olyan problémám, lenne, hogy amióta ATi drivert tettem a gépre nem indul el pár progi.
új kernelt is fordítottam, elindítottam a régit azon sem mennek.
nem néztem meg minden progit, de amit éppen használni akartam azok nem mentek, ezek pedig a valknut, openoffice, kghostview, kile
indítottam őket konzolban is, és köv hibákat kaptam:
valknut
Checking xml version ...
Compiled for '20624' using '20627'
Using Valknut: '0.3.7'
Checking dclib version ...
Using DCLib: '0.3.7'
Checking Qt (TM) version ...
Compiled for '3.3.6' using '3.3.7'
Checking Qt (TM) privates ...
private test ok !
Lebegő pontos kifejezés
openoffice
/usr/lib/openoffice/program/soffice: line 254: 12593 Lebegő pontos kifejezés ''$sd_prog/$sd_binary'' ''$@''
** (process:12577): WARNING **: Unknown error forking main binary / abnormal early exit ...
kghostview
Lebegő pontos kifejezés
egy fórumon láttam hogy ennek köze van a grafikus felülethez, bár lehet vmit félrefordítottam furának tartaom, de azért itt van pér kimenet:
pawee@debian:~$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9250/9200 Series DDR Generic
OpenGL version string: 1.3.1091 (X4.3.0-8.28.8)
pawee@debian:~$ X -version
X Window System Version 7.1.1
Release Date: 12 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
Build Operating System: UNKNOWN
Current Operating System: Linux debian 2.6.18.4 #1 SMP Tue Jul 3 22:40:37 CEST 2007 i686
Build Date: 04 April 2007
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
rem tudtok segíteni a választ előre is thx -
pawee
tag
nah hallo,
milyen fájlrendszert használjak, hogy lin és win alatt is tudjam írni?
és hogy állítsam be az fstab-ot mert amikor fat32 volt a gépemen és az options defaults akkor sem tudtam írni... -
pawee
tag
nekem a kérdésem emg az lenne hogy hogyan tudok partícionálni?
van egy FAT32-es partícióm leakarom törölni, 10gigát megakarok tartani NTFS-nek és a többit meg ext3ra szeretném partícionálni.van windozom is de a PQ Magic 8 nem akart elindulni mert nem találta az egyik partíviónak a beűjét vagy labeljét vagy mi a franc, és muszáj lin alatt megcsinálnom...
fdisk vagy esetleg más módszer? -
pawee
tag
hát nem a legjobb de magyarnak magyar és kezdőknek tökéletes UHU 2.0
msn=amsn/kopete/gaim
skpye meg asszem alapból opensource, de ezt télleg nem tom...most lehet tök nagy fa*zságot mondtam
kell tűzfal is meg antivír is...azaz nem kell de pl nekem is van, de nyugi nem lesznek kékhalálok és trojaiak...
jah multkor tök jót nevettem...megyek vmi oldalra firefox, piros lesz a címsor sikítozik hogy hogy tuti akarom-e folytatni mert beleírhat a registrykbe az oldal...
jó volt...nincs is registry lin alatt...
-
pawee
tag
válasz
bambano #2866 üzenetére
az apt-get-ek kiemenetét inkább nem raknám be mert k hosszú, viszont a dpkg-reconfigure xserver-xorg kimenete vmi ilyesmi nem pontos, nem volt hajlandó kimenteni, nah szval:
az alábbi csomag xserver-xorg nincs telepítva vagy nincs info róla
/usr/sbin/dpkg-reconfigure xserver-sorg nincs telepítve nahh erre nyomtam egy apt-get install xserver-xorg-ot annak a kimenete érdekesebb, mert mostanában (még az egész dist-upgrade előtt) szaraxik, kiírja hogy ez meg ez a függősége, de nincs megjelölve a függőség telepítésrenah a kimenet:
Csomaglisták olvasása...
Függőségi fa építése...
Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez talán azt jelenti, hogy
egy lehetetlen állapotot kértél vagy ha az unstable disztribúciót
használod, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból.
Mivel csak egyetlen műveletet kértél, ez nagy valószínűséggel arra utal
hogy a csomag egyszerűen nem telepíthető és egy hibajelentést kellene
kitölteni a csomaghoz.
A következő információ talán segít megoldani a helyzetet:
A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
xserver-xorg: Függ ettől: xserver-xorg-core (>= 2:1.1.1-11) de az nincs telepítésre megjelölve
Függ ettől: xserver-xorg-video-all de az nincs telepítésre megjelölve vagy
xserver-xorg-video-1.0
Függ ettől: xserver-xorg-input-all de az nincs telepítésre megjelölve vagy
xserver-xorg-input
Függ ettől (előfüggés): x11-common (>= 7.0.0-0ubuntu3) de az nincs telepítésre megjelölve
/etc/apt/source.list :
#deb file:///cdrom/ sarge main
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ etch main
deb ftp://linux.inf.elte.hu/pub/debian/ etch main
deb ftp://debian.blueyonder.co.uk/pub/debian/ etch main
deb ftp://mirrors.geekbone.org/debian/ etch main
deb ftp://debian.osuosl.org/debian/ etch main
deb-src ftp://ftp.hu.debian.org/debian/ stable main
deb http://security.debian.org/ etch/updates main
[Szerkesztve] -
pawee
tag
A másik gond az az, hogy nyomtam egy apt-get dist-upgrade -t egy apt-get upgrade-t.
debian sarge 3.1 r4 volt fenn és gondolom update-telte etch-re
azóta nem indul az x, bekapcsolom a gépet tölt minden rendbe bejön az egér meg a debian jel kb 6x egymás után és kék képernyő azt írja hogy legalább 6x leállt az x 1,5percen belül vmi hiba van, rábökök az ok-ra és 2perc múlva eljátsza megint de peresze semmi
próbáltam a dpkg-reconfigure xserver de azt írta nincs ilyen file vagy kvtr
gondolom az lehet a baj hogy a stable az xorgot a testing meg xfree-t használ, nem?nah mitévő legyek???
-
pawee
tag
Sziasztok
Lehet nem ide kellene feltennem a kérdésem, de mind1!
szval, be van mountolva az egyik partícióm ami fat32 (azért volt erre szükség mert azt tudja írni a lin és a win is) de lin alatt nem tom írni vmi miatt, pls segítség!
fstab-ban defaults-ra van állítva és -ro nincs is beírva szval nem tom miért nem működik? -
pawee
tag
Hello
tudja vki hogy hogy kell az LKL keyloggernek megadni a keymap file-t azaz mit kell megadni? mert amiket próbáltam nem fogadta el
/etc/x11/xkb/xfree86/keymap.dir
/etc/vga/null.keymap
ezeket nem fogadta el, találtam vmi olyasmit hogy /usr/lib/kbd/keytables/us.map.gz
ezek közül egyikkel sem működött
köszi előre is! -
pawee
tag
sziasztok a problémám nagyon nagy és nem találtam még segítő szavakra.
régóta szeretnék linuxot a gépemre, mivel az iskolában is azt ajánlják!
régebben fel tudtam tenni, debiant és uhu-t is, de most semmit nem tudok.
(azaz van egy nagyon régi uhu lemezem az felmegy, de az egy office változat és nem is nagyon tudom bővíteni, pl egy anjutát sem tudok rá felpakolni...)
a problémám az igaziból az hogy berakom a boot dvd-t (most éppen uhu 2.0 és fedora core 6.0-t próbáltam)és bebootol és frankón el is indul, de amikor ki kell választani pl a fedoránál hogy tesztelej a cd-t vagy skip ott már nem tom használni a bill-t
az uhu-nál meg bejön a grub(telepítés, frissítés merevlemezről indítás...stb) ott még tok mozogni, de amikor bejön a grafikus kép hogy egér tesztelés, tovább és kilépés akkor, ott már nem működik.
debiannál meg ahol a nyelvet választom a telepítésnél ott már nem jó
a régi uhu office mivel felmegy, arra gondoltam hogy az újak nem ismerik fel a régi cuccaimat, de ezt nem hinném, meg annyira nem örgek...meg lefelé kompatibilitás gondolom itt is érvényes
live cd-k se mennek, próbáltam párat
nem tom mitévő legyek, mert jó lenne vhogy linuxot varázsolni a gépre!!!
pls segítsen vki!!!
a vas:
cpu tipusa: Intel celeron, 2200MHz (22x100)
alaplap neve: MSI MS-6533EG
alaplap lapka: SiS 651
Rendszermemória: 512MB (PC2100 DDR SDRAM)
bios típusa: award(02/02/03)
videókártya: Radeon 9200SE family
hdd: Samsung SP 1634N
BILL.: Szabványos 101/102 gombos Microsoft Natural PS/2-es!!!
EGÉR: PS/2-kompatibilis
asszem ennyi!!! -
pawee
tag
2,2 Celereon (22x100)
MSI MS-6533EG, SiS 651 lapka készlet
ATi 9200 SE vidkari
512 DDR SDRam memória
SiS 7012 hangkari
vmi szbványos egyszerű billentyűzetem van
asszem ennyi elég -
pawee
tag
Hello
nagyon nagy a problémám!!! Ha ezen tud vki segítani akkor uhhh...nagyon megleszek lepve
szval telepítettem linuxot és a grub/lilo-ba még felismeri a ps/2es billentyűzetemet, de amikor elkezd betöltődni a rendszer akkor már semmi és amint entert nyomok a lilo/grub-ban abban a pillanatban, meg áll a dolog, nem tom miért van ez így.
a fura az egészben az hogy régebben volt már telepítva linux(debian) és akkor működött, bár akkor megunta magát és újraraktam, nahh azóta se kép se hang a linuxxal kapcsolatban.
a rendszer általában faszán betöltődik, de billentyűzet az nincs, sőt néha egér sem, pedig minden ps/2es (régen usb-set használtam és akkor arra gyanakodtam hogy az usb miatt de nem)
a kipróbált disztribúciók:
ubuntu 5.10
suse 10.1
mandriva
debian
ezeknél nem működött a dolog...lécci segíítsen vki, nagyon szeretnék lint használni!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest