- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvarezlopez
tag
válasz
spammer #23425 üzenetére
Elég mélyen utánaolvastam a két disztrónak, amiket javasoltál. A választásom az Antergosra esett, sőt majdnem Arch Linux lett belőle. De a telepítési dokumentáció felénél úgy döntöttem, hogy ez utóbbit halasztom. Majd egy év múlva ha lesz bennem megint elég craft valami újra. Most egyelőre nagyon leszívott az a sok informálódás, amit úgy összességében a linuxba fektettem az elmúlt hetekben.
Nem volt könnyű egyébként az Antergossal sem a kezdet, először az nvidia driver telepítésnél hazavágtam az oprendszert úgy ahogy van, mert azt olvastam, hogy le kell törölni "mesa-libgl" csomagot, de sajnos ebben a doksiban, nem írták, hogy az nvidia csomag nem tartalmazza az nvidia-libgl -t. Na mindegy. Másodikra nem felejtettem ki és összejött
Zárójelben megjegyzem annyira, hogy az nvidia-libgl telepítésénél fel is ajánlja, hogy lecseréli a "mesa-libgl", azaz nekem már nem kell törölgetni.
Ja és mindezt terminálból, mivel a Pamac (Add/Remove Softwares) tegnap óta nem működik az új pacman5 miatt. Erre is csak azért jöttem rá, mert a Live USB demójában elindult, de a feltelepített (frissített) rendszeren már valamiért nem akart működni.Na lényeg, ami lényeg nem akarok túl sokat offolni. Annyi, hogy kezdem megízlelgetni az Arch pikantériáit, és amilyen idegesítő, annyira szerethető a rendszer
Szóval kösz az ajánlást, baromira bejön a disztrónak a szellemisége, működése. Azt hiszem, most maradok ennél egy darabig.
-
alvarezlopez
tag
Sziasztok!
3 hónapja használok Linux Mint 17.3 -at, miután novemberben sikeresen elkaptam a CryptoWall 4.0 -t. Olyan ember vagyok, aki mindig gőgösen megmosolyogta, azokat akik ehhez hasonló dolgok miatt panaszkodtak. Erre tök váratlanul én is bekaptam, ne kérdezzétek hogyan. Próbáltam visszakeresni mikor vétettem, különböző logokban, de nem sok sikerben volt részem, hagytam is a fenébe. Na mindegy ez csak egy amolyan zárójeles bevezetés, hogy elmondjam, hogy tértem át Linuxra.
Viszont, amiért most ide írok, az az hogy tudnátok -e ajánlani olyan disztribúciókat, amelyek rendelkeznek, olyan "Software Center" -el, ahol nem 2 éves appok vannak. Mert baromi idegesítő, hogy azok a szoftverek amiket rendszeresen használok, leszámítva a FireFox-t, egytől egyig nekem kellett buildelgetni, mert ugyan az appcenterben ott van, de olyan régi verziók amelyek, kb. semmivel nem kompatibilisak már, vagy iszonyat buták.
Egyébként ezt leszámítva kifogástalannak tartom a rendszert és imádom, jó ideig nem akarom látni a Windowst. Egyetlen dolog, ami hiányzik az tényleg a naprakész programok elérése gombnyomásra. Sajna a ppa -s megoldásra, nem minden program esetén találtam lehetőséget, pedig az lenne az igazán szép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Otthoni időjárás-állomás
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest