- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mieeefan
csendes tag
válasz
bambano #6462 üzenetére
szóval az ext3-ra is mehet
a debian install rá is kérdez h hova akarom rakni, de nem igazán voltam biztos benne, hogy az mbr-en kívül működhet. külső vinyóra installnál már próbálkozgattam vele felemás sikerrel (=bejött a grub de nem tudott bootolni de könnyen lehet h én rontottam el valamit)
most h szóba került ráéreztem, hogy a visszaálító partíciók tartalmának kimentése nem a legtutib megoldás
teljes partícióbackup kell valamiféle image-ként! amiket írtatok az így elsőre nekem idegen, lehet ebbe a topicba szentségtörés lesz amit leírok >p. magic<-el próbálkoznék
-
mieeefan
csendes tag
köszi, utánanéztem a fixmbr valóban szofisztikáltabb megoldás mint az fdisk /mbr
így akkor már inkább bele merek vágni.
azért vagyok extra óvatos, mert van a vinyón két recovery partíció ahonnan vissza tudja magát állítani a gyári defaultra, és ezeket mindenképpen szeretném megőrizni ha esetleg eladásra kerülne sor (+ biztonság kedvéért a knoppixxal sikerült a tartalmukat elmenteni)
-
mieeefan
csendes tag
sziasztok, lenne 1 kérdésem:
ha egy win-es notebookra szeretnék linuxot (valszeg debiant) installálni, a grub-ot mindenképp az mbr-be kell tenni, vagy úgy is működik, ha a vinyó végén létrehozom a kis ext particiókat és a grub-ot is onnan futtattom? Leginkább úgy szeretném csinálni, hogy az eredeti állapot (grub nélkül induló win) később visszaállítható legyen.
Esetleg megoldás lehet az is, ha a visszaállításkor egy fdisk /mbr-el szedem le a grub-ot, vagy akkor a win se tud bebootolni többé?alternatív megoldásként szóba jöhet, hogy külső vinyóra rakom fel a deb-et + a grub-ot?
lehet h hülyeség de 1x régen már "kinyírtam" grub-al a vinyómat, nem akarom h az mbr-ben turkáljon
köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest