Hirdetés
- RAM topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi hangfal építés
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Pendrive probléma
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dipeti
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
- statikus ip beállítása (192.168.100.250), gateway (192.168.100.2), DNS saját magára mutat (127.0.0.1)
- ad domain services => domain beállítás és dns server telepítése egyszerre lemegy
- dhcp szerepkör install => kiválasztok egy scope-t is (192.168.100.10-192.168.100.20)Ezután kliensgép indít ugyanazon a lansegmenten. OpenSuse megkapja a 192.168.100.12-t. Pingelnek egymással. YASP=>WinDomain=> beírom a domain-t (office.lan) és semmi, még hibaüzenet sem. Egyszerűen kilép.
Win7 kliensen szintén kiosztja szépen az ipt. Sőt még a domaint is látja. Mégse csatlakozik.

-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Nagyon laikus vagyok a témában és egyszerűen képtelen vagyok rájönni mi a hiba.
Virtualizált server-kliens kapcsolatot kell kiépíteni.
Adott egy winserver 2008 (dns, dhcp, ad) iroda.lan domainnel. Ennyi van rajta mókolva, semmi több.
A kliens egy openSUSE, ami ugye elvileg könnyedén tud wintartományba lépni. Semmit nem bántottam neki, egyszerűen csak feltelepítettem. Megnéztem ifconfigban, a dhcp kiosztja neki az IP-t. (mert ugye egy lansegment-en vannak) De mikor csatalkozni szeretnék a domainhez yaspon keresztül, semmi nem történik.
Valaki tudja mi lehet a gond?
(tehát lényegében két majdnem szűz rendszerről van és még így se megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Silver Titanium- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 98% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Sanitas SBM 21 felkaros vérnyomás mérő / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest