-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
válasz
Anubis_9 #7095 üzenetére
Minden előzetes híresztelés és fud ellenére még nem prezentált senki valóban működő linuxos vírust. Linuxon futó víruskergetőre (pl. clamav, van ingyen) akkor van szükséged, ha egyéb windowsos gépeket akarsz windowsos vírusok ellen védeni és ezt a linuxodon akarod csinálni.
-
Vladi
nagyúr
-
Jester01
veterán
válasz
Anubis_9 #7089 üzenetére
Az egérrel kapcsolatban az az xfce4-terminal a gyanús, nézd meg másik terminál progival.
A torrentet meg az ntfs fogja meg. Mindenki azt mondja de jól működik az ntfs linux alól de én még olyat nem láttamA múltkor valakinek segített windowsban checkdisk/defrag futtatása.
-
VaZso
senior tag
válasz
Anubis_9 #7071 üzenetére
Lehet próbálkozni Ubuntuval, de - ha Ubuntu - akkor inkább Xubuntu hozzá, az kevesebb erőforrást igényel az Xfce használata miatt (Gnome helyett).
Érdekes lehet még teljesítmény szempontjából az LXDE környezetet is kipróbálni, Ubuntu 8.10-ben is elvileg csomagkezelőből telepíthető.
Emellett léteznek direkt "kis fogyasztású", kevésbé ismert rendszerek, pl. a Puppy linux vagy DSL.
-
VaZso
senior tag
válasz
Anubis_9 #7040 üzenetére
...akkor nem tudom, miért eszik ennyit...
Próbálkozhatsz Linuxszal, de lehet, hogy egy kicsit nagyobb erőfeszítés kell a határozottan gyorsabb működés eléréséhez, különösen, ha kezdőként próbálod.
Mindenesetre egy próbát megér szerintem rá az Xubuntu vagy bármelyik disztribúció xfce-vel.
-
VaZso
senior tag
válasz
Anubis_9 #7038 üzenetére
Mondjuk szerintem Win alatt sem kéne 100%-nak lennie, esetleg nézd meg az IDE vezérlőnél a DMA módot, hogy engedélyezve van-e.
Egyébként nálam fut egy Debian szerver 433-as Celeron gépen, ~220MB RAM-mal, eddig nem volt gondom vele.
Igaz, torrentet nem futtatok rajt és grafikus felületet sem tettem rá. Elsősorban Web-szerverként üzemel.Linux alá is lehet találni webes felületen működő klienst vagy szöveges módút is.
Akár a grafikus felület is behozható rajt pl. VNC-n keresztül.Sebességre, ha csak a szükséges dolgok futnak, gyorsabbnak kell lennie.
Nem tudom, Ubuntu hogy viselkedik ezen a gépen, de talán érdemes a xUbuntuval próbálkozni, mert az Xfce nevű ablakkezelő lassabb gépen is elfut, azon pedig ezt használják. (...de a legjobb ablakkezelő nélkül, ha már szerver)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged