-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneey
tag
válasz
V.Stryker #4454 üzenetére
A menu.lst fájl default értékét módosítsd a /boot/grub könyvtárban.
Ha pl. az XP bejegyzés (a boot során) a 4.-edik sorban van, akkor a default értéke 3 lesz (default 3). Azért 3, mert 0-val kezdődnek az értékek... Uff, remélem érthető
Megnézed egy boot során hanyadik az XP (minden sor számít), legyen 5, majd módosítod a menu.lst fájl default értékét 4-re (5-1).
Más.: Köszi a válaszokat, akkor lehet megpróbálok egy iptables beizzítani.
Kérdés1: milyen fontokat kéne telepítenem ahhoz, hogy egy picit olvashatóbb fontokat kapjak? Mert (Debian Etch / GNOME) némely honlap olvashatósága eléggé lent van, mindig Ctrl + görgővel kell állítanom a nagyítást...
xfonts-xbase csomag telepítve van, több font nincs...Kérdés2: ti milyen ablakkezelőt használtok? Tudom, ez személyes preferncia kérdése, de kíváncsi vagyok. Én Xfce-vel kezdtem, de (lehet én voltam béna) nem jelezte az akkuidőt, meg ilyen apróságokat... Most Gnome van, ezzel egyelőre elégedett vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Lexus, Toyota topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP 240 G7 - i5-8250U I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest