Hirdetés
- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- Kisebb "atomreaktort" avatott a Minisforum
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Scalperektől félti RAM moduljait a Framework
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
Szia
valamit elírtál (A failed to enable unit is erre utal), de egyébként félreértettem a dolgot, ez egy gui-s app, nem egy háttérben futó szolgáltatás.
Most utánanéztem kicsit.
töröld a szolgáltatást:sudo rm -rf /etc/systemd/system/vhuit64.servicesudo systemctl daemon-reloadA parancsikonos megoldást megcsináltam:
- beteszed a vhuit64 fileodat egy könyvtárba
az én esetemben ez a /home/oem/Downloads/vhuit64/
(A felhasználód downloads könyvtára)mellé teszted a start.sh-t ezzel a tartalommal:
#!/bin/bashsudo -S <<< ideírodajelszavad ./vhuit64 & >/dev/null 2>&1az én esetemben ez így nézett ki:
#!/bin/bash
sudo -S <<< 123456 ./vhuit64 & >/dev/null 2>&1, így nem fog jelszót kérni, nem lesz terminál se.
futtathatóvá teszed a filet vagy a properties-ben, vagy chmod +x start.sh
csinálsz az asztalodra egy vhuit64.desktop file-t bármilyen szövegszerkesztővel, ezzel a tartalommal:[Desktop Entry]Type=ApplicationEncoding=UTF-8Name=VirtualHere USB ClientComment=VirtualHere USB clientExec=/home/oem/Downloads/vhuit64/start.shPath=/home/oem/Downloads/vhuit64/Terminal=falseaz exec és a path sorba természetesen az sh elérési útját,
illetve könyvtárát adod megelmented, jobbgomb rá és "allow launching"

ezután duplakatt és már indul is sudoval, jelszó és a fölösleges terminál nélkül
Tőlem ennyi tellett, ha valakinek van jobb ötlete, ne tartsa magában

Új hozzászólás Aktív témák
- Aim training (Aimlabs, Kovaak's, Aimbeast stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest