- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DFX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
Szia
valamit elírtál (A failed to enable unit is erre utal), de egyébként félreértettem a dolgot, ez egy gui-s app, nem egy háttérben futó szolgáltatás.
Most utánanéztem kicsit.
töröld a szolgáltatást:sudo rm -rf /etc/systemd/system/vhuit64.servicesudo systemctl daemon-reloadA parancsikonos megoldást megcsináltam:
- beteszed a vhuit64 fileodat egy könyvtárba
az én esetemben ez a /home/oem/Downloads/vhuit64/
(A felhasználód downloads könyvtára)mellé teszted a start.sh-t ezzel a tartalommal:
#!/bin/bashsudo -S <<< ideírodajelszavad ./vhuit64 & >/dev/null 2>&1az én esetemben ez így nézett ki:
#!/bin/bash
sudo -S <<< 123456 ./vhuit64 & >/dev/null 2>&1, így nem fog jelszót kérni, nem lesz terminál se.
futtathatóvá teszed a filet vagy a properties-ben, vagy chmod +x start.sh
csinálsz az asztalodra egy vhuit64.desktop file-t bármilyen szövegszerkesztővel, ezzel a tartalommal:[Desktop Entry]Type=ApplicationEncoding=UTF-8Name=VirtualHere USB ClientComment=VirtualHere USB clientExec=/home/oem/Downloads/vhuit64/start.shPath=/home/oem/Downloads/vhuit64/Terminal=falseaz exec és a path sorba természetesen az sh elérési útját,
illetve könyvtárát adod megelmented, jobbgomb rá és "allow launching"

ezután duplakatt és már indul is sudoval, jelszó és a fölösleges terminál nélkül
Tőlem ennyi tellett, ha valakinek van jobb ötlete, ne tartsa magában

-
R̲e̲m̲
senior tag
helyesbítek, az install sor így néz ki, van benne egy sortörés:
[Install]WantedBy=multi-user.target -
R̲e̲m̲
senior tag
csinálsz egy systemd service-t neki
sudo nano /etc/systemd/system/vhuit64.service
belerakod a fileba ezt:[Unit]Description=vhuit64 service[Service]Type=simpleExecStart=/home/jóskapista/Desktop/vhuit64[Install] WantedBy=multi-user.targetnanoban ctrl+o - mentés, aztán ctrl+x - kilépés
az ExecStart sorba természetesen a file elérési útját teszed,
meghívhatod vele akér a binárist, akár az sh-t
ha az asztalon van, akkor /home/userneved/Desktop/vhuit64kis és nagybetűkre figyelsz
sudo systemctl daemon-reload
sudo systemctl enable vhuit64
sudo systemctl start vhuit64
sudo systemctl status vhuit64
ha minden jól megy, akkor azt írja, hogy running. -
-
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok!
Szeretném stresstestelni a hálókártyáimat, és az jutott eszembe, hogy iperf3-at forgatok rajta órákig.
Hogy tudom ezt megoldani, hogy a forgalom a "kábelen" menjen keresztül?
a 2 interfészt összekötöttem, kaptak static címet, de látszólag megkerüli a forgalom a "kábelt"
a 68gbit nem tűnik validnak, 10g-s adaptereim vannak
a lényeg hogy a maximális hőterhelést hozzam ki belőlükiperf3 -P 20 -t 3600 -c 10.0.0.4
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
közben kibogarásztam, aktuális kernelbug az 5.15.0-144-ben: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/2117395
az md-raid10 usereket érinti, sajnos pont beleestem.
kernelupdate proposed repóból, és le is futott hibátlanul az fstrim. -
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni
Ubuntu server 22.04 az alany proxmox vm-ben.
ahogy észrevettem, hétfőnként 0 órakor indulna az fstrim, ennek az az eredménye, hogy egy órát szenved, majd hullárafagy a vm.
júli 28-án dobta az elsőt, ma hajnalra megint ki volt fagyva ugyanezzel.
júli 21-edikén még hibátlanul lefutott
bármilyen tanácsot szívesen fogadok.
-
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok
valaki jártas lm-sensors-ban?
csináltam egy custom konfigot a p9d-i lapomhoz, de az 5VSB-nek az istenért nem tudom beállítani a min/maxot. minden más működik, de ezt valamiért ignorálja.
# lm-sensors configuration file for the Asus P9D-I motherboard# 10-apr-2023#chip "nct6779-*"label in0 "Vcore"label in1 "+5V"label in2 "AVCC"label in3 "+3.3V"label in4 "+12V"label in5 "+5VSB"ignore in6label in7 "+3VSB"label in8 "vBatt"label in9 "CPU VTT"ignore in10ignore in11label in12 "VDDQ"ignore in13ignore in14ignore fan3ignore fan4ignore fan5ignore intrusion0ignore intrusion1ignore temp3ignore temp4ignore temp5ignore temp6ignore temp7ignore temp8ignore temp9ignore temp10compute in1 ((12+3)/3)*@, @/((12+3)/3)compute in4 ((1+11)/1)*@, @/((1+11)/1)compute in5 2*@, @/2set in0_min 1.75 * 0.95set in0_max 1.75 * 1.05set in1_min 5 * 0.95set in1_max 5 * 1.05set in4_min 12 * 0.95set in4_max 12 * 1.05set in5_min 4.00set in5_max 5.20set in9_min 0.600set in9_max 1.350set in12_min 1.3set in12_max 1.55ignore beep_enable -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
fatpingvin
üzenetére
Szia
igen, a bmc virtuális lemezeitől szerettem volna megválni, köszönöm a linket, ez működött.
a bmc managementjében letiltani sajnos nem lehet. A minimum 1 darab mindenből, ha meg a portot lövöm ki akkor csak nem működik, de ugyanúgy mountolja az üres lemezt. -
R̲e̲m̲
senior tag
megpróbáltam reprodukálni vm-ben és meglepő módon nem sikerült...
mindenesetre legyalultam a cockpitet, újraraktam, és most jó
-
R̲e̲m̲
senior tag
mert egy valamire való router igensokba fáj, és az enyém most haldoklik, és most nincs 30-40k-m egy ujra...
és így legalább -1 box van a kupacban. (a haldoklik alatt azt értem, hogy napi 3-4 restart kell neki, mert eldobja a netet) A gigabites wan pedig kell, a 100as routerek kilőve... -
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok!
Nem érzem magam annyira haladónak linux témában, de remélem jó helyen kapirgálok
Segítséget szeretnék kérni egy homeserverhez, aminek a főbb feladata egy router kiváltása lenne egy kábelmodem után, továbbá filemegosztás, torrentkliens.
Másik topiban ubuntu 18.xx servert javasoltak, némi segítséget szeretnék kérni a dolog "router" feléhez.
Konkrétan az érdekel, hogy hogyan lehet dhcp szervert /tűzfalat csinálni belőle?
a vas adott, egy itx alapokon nyugvó 4590t 16giga rammal, 2 integrált és 2 usb-s Gbites lannal, integrált wifivel, esetleg egy 8 portos switch is van hozzá, illetve egy wifi ap, ha az integrált nem menne...Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Calman Home for LG licenc (PGenerator támogatással) ÚJ ára 66.000 Ft.
- Árváltozás+játék DVD: Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Vadiúj garanciás kèszleten lèvő lapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest