-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
sh4d0w #34672 üzenetére
miert kell elbaltazni valamit, ami jol mukodik?
Miért, el van baltázva? Nem logol a rendszered? Vagy nem tudod elolvasni őket?
Én elsősorban a könnyű kereshetőség, szűrhetőség miatt szeretem a bináris logot, és szerintem ez kicsit gyakoribb use case, mint az, hogy 10 év múlva is szükség lesz a logokra. De itt még van pár érv.
Ha nem systemd service, akkor se induljon el - ha mar ugyis rakkent terjedt szet a systemd.
Ha nem systemd serviceként definiálsz valamit (és nem is timer, nem mount unit), akkor
hogy várod el, hogy a systemd kezelje?semmi koze a lokalis systemdnek ahhoz, hogy a tavoli rendszeren mennyi eroforrast zabal a process
Én távoli processzről beszéltem. A távoli processzt a távoli OOM killer lelövi, ha túl sok memóriát eszik.
Egyébként az OOM killer nem systemd feature, hanem kernel feature, és kikapcsolható (ha tényleg ez lövi ki a processzt).ha a userneved szammal kezdodott, akkor root jogosultsagot kaptal
Ez ugyanaz a hiba, mint amiről korábban beszéltünk. A számmal kezdődő usernevet a Systemd invalidnak tekinti (ilyen nevű user nem létezhet a Systemd policyja szerint), ezért fallbackelt rootra. Egyébként 2017-ben lett javítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One mobilszolgáltatások
- GTA V
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged