Hirdetés
- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano
üzenetére
Ha be van állítva DNS cím, akkor nem fallbackkel, még akkor sem, ha nem elérhető a DNS szerver. Ha viszont nincs beállítva statikus DNS cím, és a kliens nem kap sehonnan sem DNS címet, akkor lép életbe a fallback DNS.
Egy processz elszállhat tőle független okokból is, viszont van értelme újraindítani a processzt az ok megszűnése után.
De én nem ezért szeretem a Systemd-t, hanem mert úgy általában lehet dependelni a szolgáltatásokra, nagyon egyszerűen. Pl. a network-wait-online-re (vagy a network-pre.targetre) dependelve biztos lehetek benne, hogy addig nem fog elinduli a service-em, amíg nincs hálózat.
És én a logolást is szeretem, nagyon könnyen lehet szűrni egy unitra, vagy adott időtartományra, stb. A journald-nak van egy csomó beállítása, meg lehet adni, hogy meddig logoljon, mennyi tárhelyet használhat maximum, és ezt megint viszonylag egyszerűen.
De ha csak arról van szó, hogy egy sima service-t kell indítani, azt is pár perc összerakni...Ha mást akarsz, mint amit a csomagkarbantartók kitaláltak, akkor nem meglepő, hogy falakba ütközöl, azért ez nem egyedi jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 91% Akkumulátor
- HP EliteBook 850 G7 15.6 inch (256GB SSD, i7 10th Gen, 4.90 GHz, 16GB DDR4) Sale.exe: Akció!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest