- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LG LCD és LED TV-k
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby elektronika
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Azzal, hogy egy esetleges támadónak segítség, hogy mi van benne. Motiválja a törésre. Ha csak egy bináris fájl lenne, fejléc nélkül, akkor még az se lenne biztos, hogy micsoda ez a fájl, egy szoftverhez tartozó adat, vagy fájltöredék, vagy mi. Így reklámozva van, hogy hülye vagyok, üssetek, gyertek, mindenki, fontos dolgot titkolok, hekkeljetek.
A gpg-vel mint írtam, két gond van. Ha ezt lefuttatod, akkor feldob egy GRAFIKUS jelszókérő ablakot. Ezt ugyan át lehet hekkelni ncurses pinentry agent megoldásra, de megint felesleges bonyolítás, és az Androidon való kititkosítás sem megoldott biztonságos formában, azaz egy validált, auditált app a memóriába bontaná ki, ahonnan azonnal eltüntethető lenne, nem hagyva maga mögött a fájlrendszeren nyomot.
Ezt az openssl-t meg is próbálnám, de így, hogy írod, hogy valami komolytalan, PDF-es megoldás, így az élből nem játszik, meg szerintem androidos, kulturált megoldás nincs rá.
Mondom, bonyásan meg tudom oldani ezt, de én minimalista, terminálos megoldást keresek, jelszóelfelejtés esetére, amibe beverek egy mesterjelszót, terminálkimenetben kiköpi a webes jelszólistát, megnézem, bezárom, és ugyanez Androidon is kivitelezhető legyen, igaz ott nem kell terminálosnak lenni, de legyen rá valami kulturált, ingyenes, reklámmentes app, ami vagy csak simán biztonságos, vagy auditált. Vagy-vagy.
Így lehet az lesz, hogy vagy a kpcli forráskódjába nyúlok bele, hogy jó legyen, vagy fejlesztek ehhez valami ultraminimalista saját megoldást, ami tényleg csak olyan szinten AES256-oz végig egy plain text fájlt, amit Androidon a cryptol app meg tud nyitni. Mert nekem nem kell bonyolítás, nem kell grafikus felület, nem kell random kulcsgenerálás, nem kell adatbázisba szervezés, nem kell limitált ideig vágólapkezelés, nem kell online szinkronizáció, és egyéb bonyolítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3563,100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő