Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Frawly #30043 üzenetére

Nnnna, közben sikereket értem el: van egy olajozottan viselkedő W10 guest-em. :D Vééégre.
    Virtio full driver pack-et feltettem, a storage-ot már telepítéskor (2 CDROM-ot kapott, egyik a Windows telepítő volt, másik pedig a virtio drivereket tartalmazó iso).. network-öt utólag, QLX grafika utólag, minden egyéb utólag. Van egy exe az iso-ban, ami felpakol kvázi mindent.

Fedora munka, van stable és latest, én bepróbáltam a W10 guest-en a "latest"-nek az iso-ját és gyönyörűen műx :K Pattog a W10 VM-ben is mint állat, tudtam is egy jót fullscreen-ben használva (mint natívban) Photoshop-ozni egy jót. :K

Gondoltam, leírom. Aki esetleg hasonlókkal küzd, vagy hasonlóan perverz, hogy otthon is desktop gépen Linuxozik és VM-ben futtat egy W10-et, annak melegen ajánlom: [link] , a lap 3/4-ede körül lent, Stable és Latest "virtio-win iso" fájlok egyike lesz az.

A drivereket ha kézzel tolja fel az ember, a rendszer nem találja meg, tehát rá kell erőszakolni, viszont úgy nem fog hibát dobni, hanem megeszi szépen.

A "Balloon" driver feltétele után nem kell megijedni, ha az üres, nyugalmi állapotú W10 rendszer ~95%-ig foglaltnak-használtnak jelzi a memóriát, az normális innentől. (Elég morbidul néz ki, de direkt lesz ilyen).

• Dißnäëß

nagyúr

válasz Frawly #30043 üzenetére

Igen, ezeket ismerem, de nincs két VGA-m, viszont hogy ENNYIRE betetűsödjön a guest VM grafika, nem gondoltam volna. Nem szerver volt a cél ezzel, de egyelőre le is tettem róla, hogy VM-ben "grafikázok".

Azaz az IOMMU lesz ez, csak előtte még vennem kell egy nagylevegőt :D (Meg egy 2. VGA-t a GF GT710 mellé). Ezt a fícsört az alaplapnak is tudnia kell (tudja), a CPU-nak is (tudja), és a VM-nek exkluzívban odaadott hardvernek is tudnia kell (nemtudja). Szóval nagylevegő, de legalább már irányba álltunk. :) :R

Új hozzászólás Aktív témák