-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Frawly #30043 üzenetére
Nnnna, közben sikereket értem el: van egy olajozottan viselkedő W10 guest-em.
Vééégre.
Virtio full driver pack-et feltettem, a storage-ot már telepítéskor (2 CDROM-ot kapott, egyik a Windows telepítő volt, másik pedig a virtio drivereket tartalmazó iso).. network-öt utólag, QLX grafika utólag, minden egyéb utólag. Van egy exe az iso-ban, ami felpakol kvázi mindent.Fedora munka, van stable és latest, én bepróbáltam a W10 guest-en a "latest"-nek az iso-ját és gyönyörűen műx
Pattog a W10 VM-ben is mint állat, tudtam is egy jót fullscreen-ben használva (mint natívban) Photoshop-ozni egy jót.
Gondoltam, leírom. Aki esetleg hasonlókkal küzd, vagy hasonlóan perverz, hogy otthon is desktop gépen Linuxozik és VM-ben futtat egy W10-et, annak melegen ajánlom: [link] , a lap 3/4-ede körül lent, Stable és Latest "virtio-win iso" fájlok egyike lesz az.
A drivereket ha kézzel tolja fel az ember, a rendszer nem találja meg, tehát rá kell erőszakolni, viszont úgy nem fog hibát dobni, hanem megeszi szépen.
A "Balloon" driver feltétele után nem kell megijedni, ha az üres, nyugalmi állapotú W10 rendszer ~95%-ig foglaltnak-használtnak jelzi a memóriát, az normális innentől. (Elég morbidul néz ki, de direkt lesz ilyen).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Frawly #30043 üzenetére
Igen, ezeket ismerem, de nincs két VGA-m, viszont hogy ENNYIRE betetűsödjön a guest VM grafika, nem gondoltam volna. Nem szerver volt a cél ezzel, de egyelőre le is tettem róla, hogy VM-ben "grafikázok".
Azaz az IOMMU lesz ez, csak előtte még vennem kell egy nagylevegőt
(Meg egy 2. VGA-t a GF GT710 mellé). Ezt a fícsört az alaplapnak is tudnia kell (tudja), a CPU-nak is (tudja), és a VM-nek exkluzívban odaadott hardvernek is tudnia kell (nemtudja). Szóval nagylevegő, de legalább már irányba álltunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest