Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz haddent #29453 üzenetére

ne találgassunk, hogy milyen irányba kell elmenni, az volt a kiinduló premissza, hogy telemetria adatokat kell kinyerni egy jáva virtuális gépből és tárolni egy adatbázisban.
    mivel ugyanaz a kéz írja meg a csv legyártó rutint a jáva alkalmazásba, mint a többit, így a csv formátumával kapcsolatban nem kell jóhiszeműnek lenned, az van benne, amit kitoltál saját kicsi kezeddel.

miután egy ilyen csv adatbázisba töltése egy triviális sed program, a json értelmezéséhez meg rakás szubrutin kell (tökmindegy, hogy te írtad meg, vagy más), így a végeredmény az, hogy mind hatékonyság, mind gépi olvashatóság szempontjából a csv utcahosszal veri a pythonos meg hasonló lomokat. könnyebb megírni, nincs karbantartási igénye, nem kell csomagokat telepíteni, mert sed minden unixon van, nem kell csomagokat upgradelni, stb. stb. stb. így továbbra sem értem, mi a francért megy az erőlködés json/xml irányba, mikor a csv látványosan jobb minden szempontból.

lehet vitázni arról, hogy teljesen általános csv parsolása milyen, én nem fogok részt venni egy ilyen vitában, mert nekem nem ez volt a kiinduló állításom.

Új hozzászólás Aktív témák