Hirdetés
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SoundBlaster X-Fi
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
samujózsi #29429 üzenetére
Szia, ha mindent és mindenkit be szeretnél terelni proxy-ba, úgy, hogy ne kerülhessék meg, én úgy csinálnám, hogy:
- transzparent proxy setup, 80, 443 kienged, meg még amit akarsz-akarnak az appok, persze proxy-tól függ, utoljára a tintahallal mókoltam ilyet, annak konfigjában is kellett túrni, hogy ő most transzparens proxy ezentúl
- böngészőkben így semmit nem kell állítani, extra portokhoz kellhet külön SOCKS5 proxy esetleg..
- iptables-el natolva vannak a kliensek gondolom, nat tábla FORWARD láncban tiltani a forgalmat kifele, akár az egészet, akár csak bizonyos portokat, de inkább az egészet és akkor csak lyukat ütni annak, amit elérhetnek a kliensek
- B opció, talán csinosabb is, bár nem annyira paraméterezhető akkor a "szűrés", hogy C osztályú hálón ülnek a kliensek mondjuk, de nincs semmi nat-olás és nincs routing-juk a net irányába, nincs gateway-ük, csak egyetlen gépnek, amit - természetesen - látnak. Ezen fut a proxy, aztán hajrá.
A fix gép lehet egy mondjuk 0.1-0.10-es fix ip tartományú régióból valami, amit "papíron" tudsz követni (MAC cím alapú DHCP által osztott-at szoktam én csinálni amúgy, de ha fontos szerverek, ne függjenek a dhcp szerver leállásától, inkább kézzel állítanám be rajtuk a fix ip-t), 0.10-től felfele meg a DHCP szerver oszt már ip-ket a pool-nak és jónapot.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo L14 Ryzen 3 4450U
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest