- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
válasz
zserrbo #23245 üzenetére
Amennyire utána tudtam nézni eddig az általatok adott ötleteknek. Javítsatok ki, ha hülyeséget írtam bárhol is. Az x serverek közül az Xming-et sok helyen emlegetik. Lehet jobb a VcXsrv, nem hasonlítottam össze őket. Igazából a youtube-os videókból nekem az jött le, hogy pl. Windows alatt egy ablakban megnyithatom mondjuk a libreoffice-t egy ablakban, ami a távoli linuxos gépen fut. Ez kevés lenne szerintem, jobban örülnék egy teljes asztalnak.
Megnéztem a VNC szerverek közül a tightVNC-ről azt írják új sessiont hoz létre, azaz nem abba lépek bele, amit épp a gép monitorán látni lehet.https://help.ubuntu.com/community/VNC/Servers
Az RDB-ről azt találtam kezdőknek ajánlott, de szintén új asztalt hoz létre.Közben megfogalmazódott bennem mit is akarok. Ha a teamviert száműzni akarom, akkor kellene, hogy az aktuális sessionbe be tudjak lépni (pl távoli segítség), de emellett jó lenne ha egy újba is (miközben épp filmet néz valaki a gépről, de matatnom kellene rajta).
Biztonságosra akarom megcsinálni, ahogy ajánlották nekem ne figyelje az adott portot a pl VNC server. Azaz SSH-be, indítom, majd leáll. Szakszerűen nem tudom elmondani, de erre figyelnem kellene gondolom.
Szóval mi lenne a megfelelő módszer szerintetek? Lehetőleg valami népszerű, hogy találjak hozzá leírást -
bambano
titán
válasz
zserrbo #23245 üzenetére
ahhoz, hogy windows alatt érdemben ssh-n tunnelezhess X-et, kell X szerver windowsra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest