- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
válasz
hódmaci #20191 üzenetére
Ahogy értelmezem ezt kapod hibának:
grub-install: warning: this GPT partition label contains no BIOS Boot Partition; embedding won't be possible.
Tehát.. hogy működjön, mindenképpen kell egy GPT-n k ívüli partció, amin a /boot csatolás lesz majd.
Azaz mindenképpen szét kell szedned a mostani partciót.... -
_Dumber_
őstag
válasz
hódmaci #20191 üzenetére
Na.. már előrébb vagyunk mint voltunk
A chroot működik...
A grub installnak csupán a GPT-s winyóval van gondja. Ha ezt megoldjuk akkor jó lesz.
(Csak mgegjegyzem, hogy ez a GPT-s "hülyeség" a win7-nek egyáltalán nem kell. akár simára is formázható és akkor nem szívat halálra)
Utánna is nézhetek, hogy miként lehet oda felvarázsolni, (mert én még nem csináltam ilyet), de ha valaki tudja fejből, akkor adok neki időt kibontakozni. Most nincs időm guglizni
Ezt azért javaslom olvasni. Tudom, hogy ARCH, de az elv ugyanaz.
Vagy ezt . Csak gugliztam egy kicsitEgyébként javitsatok ki de a GPT-s lemezhez a win7-nek is UEFI boot kell
Arra meg 32-bit nem telepthető sem windovból sem linuxból !Ha az én vinyóm lenne akkor kinyírnám a GPT. (Lehet, hogy maradi vagyok, de én a következő hiper szuper laptopomon is megpróbálom felszámolni..... (bár én már nem használok 32 bites oprendszert)
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Gyermek PC játékok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest