Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
rigo88
üzenetére
Nem ismerem ezeket az eszközöket, de linuxokkal már műveltem ezt-azt, szóval megkérdezem, hogy a samba semmiképp nem jó? Linuxon mindegy, hogy eszköz vagy mappa, ugyan úgy kezeli mindkettőt az op.rendszer, ha az eszköz csatolva van (vagyis fájlként, de ezt én se értem, valami átfogóbb leírást olvastam egyszer a linuxon használt fájlrendszerek működéséről, angolul, lehet ezért nem értem). A lényeg, hogy egy pendrive-ot becsatolsz mondjuk /mount/pen alá a PC-n, ha ezt állítod be samba megosztással, akkor mindegy neki, hogy ez egy pendrive, vagy egy könyvtár a HDD-n, el tudod érni egy másik eszközön. Csak azért említem, mert tudtommal a samba-nak nincs köze a routerhez, elég, ha van. Én Arch Linuxon állítottam be ilyet több gépen, igaz ott a nautilus-szal érem el, ott IP cím se kell, csak a host név, sőt Milestone-om is gond nélkül kapcsolódik rá, bár ez is grafikusan, de smbclient-tel is megoldható elvileg, ugyan azokat kell megadni, mint a Nautilusnak kéne, host, felhasználónév és jelszó, de utóbbi kettő elhagyható, scriptekkel pedig akár automatizálható is a folyamat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- PlayStation 5 Pro /// Boltból, Számlával és 1 Év Garanciával
- Iphone 13 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest