- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Szerintem nekem az initrd-re nem is lesz szükségem, mert én mindig mindent befordítok a kernelbe és nem használok modulokat.
A kérdés, hogyan tudom elindítani pen-ről a már elkészített vmlinuz kernelemet?
Valami hasonlót szeretnék csinálni, mint amikor a slackware boot dvd lemezét paraméterezve indítom, mert mondjuk valami miatt felülíródott a boot sector és nem indul a rendszer.
Ilyenkor is fel tudom kapcsolni a file rendszert csak a kernelt a cd-ről kell előtte betöltenem a "linux root=/dev/sda3 rw" vagy valami hasonló paranccsal.
Szóval gondolom a lilo-t a pen-re kellene valahogyan telepíteni és minden kernelfordítás után a pen-re elhelyezni az aktuális kernel fájlt és a lilo.conf-ba beállítani, hogy hol található a root fájlrendszer, vagyis a szoftveres raid5 tömb, ahol a teljes linux distr. található.
A megvalósításhoz azért elkélne egy kis segítség, ha egyáltalán ez így lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest