- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
VladimirR #7542 üzenetére
Az a gond, hogy egy halom olyan dolgot javasoltam, ami bash specifikus is lehet. Nem olvastam el ilyen szinten a kottát, hogy pontosan lássam, melyik. Elvileg ha a bash-t sh-ként hívod, akkor sh kompatibilisen kellene futnia, azt nem tudom, hogy ilyenkor a nem sh dolgokkal mit csinál. Normális esetben hibát kellene adnia, de ha valamit elírtak a programozók, akkor lehet, jól végrehajtja és akkor lenyomozhatatlan inkompatibilitási problémát generáltunk.
Ezért tisztább munka bash-ként hivatkozni rá, akkor nem fordulhat elő, hogy portolják más rendszerre és nem derül ki, miért nem megy.
Ha aposztrófot használsz az awk script delimitereinek, akkor a benne levő stringet szövegként átadja az awk-nak, további feldolgozás nélkül. Emiatt a $device nem fejtődik ki hda-nak vagy sda-nak. Ezért kell idézőjelek közé tenni, ebben az esetben viszont a printnél a 13. argumentumot a bash behelyettesíti első script argumentumnak és egy 3-as literálnak. Vagyis a $13-ból {$1}3 lesz. Ezt nem akarjuk, ezért escape-lem a $ jelet, és akkor azt az awk már rendesen $13-nak kapja meg.
Az itt emlegetett dolog az shell tulajdonság, nem awk, ahogy te is írtad.
Én úgy szoktam pl . 10-zel osztani, hogy printf "%d.%d" $(( $valami / 10 )) $(( $valami % 10 ))
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Mikrotik routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Jogász topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1MII B03PRO+ Receiver, Transmitter LDAC
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest