- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
TazLeacher #7351 üzenetére
Mindenképpen érdemes wine alól próbálkozni először...
A fenti leírás jónak tűnik, szerintem azzal fel fog menni a wine.Ha másképp' nem, esetleg a wine oldaláról letöltött .deb filet is megpróbálhatod feltenni dpkg -i filenév megadásával.
Ha már fent van a wine és mégsem indul a program, próbáld meg konzolból indítani
wine filenév formában, mert akkor látszanak az esetleges hibaüzenetek.
pl. ha hiányzik valami file neki (akár vbrun[xx] vagy MFC42.dll, stb), akkor megpróbálkozhatsz feltenni ezeket az állományokat számára.
(A ~/.wine/drive_c/windows/system32 könyvtárba másold be pl.)
Ez sok program esetében segít.Amúgy szerintem a kresz programnak működnie kéne, már ha nem írták meg túl kacifántosan... Nekem úgy rémlik, sikerült futtatni valamiféle KRESZ-tesztet wine-vel.
.EXE:
DOS alatt és Windowsban is a kiterjesztés (vagyis [utolsó] pont mögötti characterek) alapján azonosítja a futtatható állományokat a rendszer.
Mivel DOS-ra már jellemzően nem írnak programot, ezért a .EXE fileok valamely Windowsra írt program futtatható állományai.Linux esetén nem a kiterjesztés dönt egy pogram/file futtathatóságáról, hanem van rá egy külön "bejegyzés" ami megmutatja, hogy végrehajtható.
Ezért Linuxban nincsenek .EXE-k. Lehetne ilyen a nevük, de mivel nem szükséges, senki nem használ ilyen filenevet, fölösleges characterekkel a végén... MAC-cel is ez a helyzet.
...viszont van pl. .run elnevezés, ami bárki számára informatívabb lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest