- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Autóhifi
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Fura kérdéssel hozakodok elő: X vagy konzol alatt az input eszközöket akarom csak blokkolni, a képernyőt nem. Magyarán screenlock kell, de úgy, hogy a képernyőt nem blokkolja.
Eddig erre az X alatt futó WM-hez picom kompozitort használtam, és i3lock-ot, amit picom-ban teljesen transzparensé tettem. Így zárta is a munkamenetet, de mégis lehetett látni azt a teljes képernyős terminálban futó ASCII screensavert, amit kitettem. De most minimalizmusból dobtam a kompozitort, így nincs átlátszóság (a vsync-et megoldottam a X.org konfigjában TearFree kapcsolóval).
Az a baj, hogy a szabványos screenlockerek kitakarják a képernyőt is. Nekem csak olyan kéne, hogy az input eszközöket blokkolni, míg valaki a futtató user vagy a root jelszavát be nem írta.
A másik, szintén kapcsolódó kérdés, hogy hogyan tudnám ideiglenesen elérni, hogy lockolt X mellett ne tudjanak konzolra váltani? Itt hangsúly az ideiglenességen van, míg lockolás van. A neten csak olyan módszert írnak, ami a X.org konfigban állandóra tiltja le a virtuális konzolra váltást, de az meg hasznos, ha beszarik az X, akkor is tudok konzolra váltani.
Az vlock majdnem jó lenne, mert az a konzolváltást is lezárja, de a képernyőt az is kitakarja, letörli. Én azt akarom, hogy a lockoló a képernyőhöz ne nyúljon hozzá. PAM támogatás sem feltétlen kell bele, csak figyeljen a feloldó jelszóra.
Ezekhez tippek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- PC Game Pass előfizetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest