Hirdetés
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- "3D-s" hővezető csövekkel jön a Cooler Master legfrissebb CPU-hűtője
- Olcsóbb fajtájúnak ígérkező Team Group SSD a PCI Express 5.0-s halmazban
- Több memóriát kapott az RTX PRO 5000 új kiadása
- Obsbot blog: 4K-s produkciós kamera professzionális babérokra törőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Notebook hibák
- HP notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Fura kérdéssel hozakodok elő: X vagy konzol alatt az input eszközöket akarom csak blokkolni, a képernyőt nem. Magyarán screenlock kell, de úgy, hogy a képernyőt nem blokkolja.
Eddig erre az X alatt futó WM-hez picom kompozitort használtam, és i3lock-ot, amit picom-ban teljesen transzparensé tettem. Így zárta is a munkamenetet, de mégis lehetett látni azt a teljes képernyős terminálban futó ASCII screensavert, amit kitettem. De most minimalizmusból dobtam a kompozitort, így nincs átlátszóság (a vsync-et megoldottam a X.org konfigjában TearFree kapcsolóval).
Az a baj, hogy a szabványos screenlockerek kitakarják a képernyőt is. Nekem csak olyan kéne, hogy az input eszközöket blokkolni, míg valaki a futtató user vagy a root jelszavát be nem írta.
A másik, szintén kapcsolódó kérdés, hogy hogyan tudnám ideiglenesen elérni, hogy lockolt X mellett ne tudjanak konzolra váltani? Itt hangsúly az ideiglenességen van, míg lockolás van. A neten csak olyan módszert írnak, ami a X.org konfigban állandóra tiltja le a virtuális konzolra váltást, de az meg hasznos, ha beszarik az X, akkor is tudok konzolra váltani.
Az vlock majdnem jó lenne, mert az a konzolváltást is lezárja, de a képernyőt az is kitakarja, letörli. Én azt akarom, hogy a lockoló a képernyőhöz ne nyúljon hozzá. PAM támogatás sem feltétlen kell bele, csak figyeljen a feloldó jelszóra.
Ezekhez tippek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Társasjáték topic
- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- Hill Climb Racing 2 bemutató (Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3680, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 Edge Titanium Jetblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera 12/256 GB Új
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest