Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
válasz
sh4d0w #29318 üzenetére
Hajnal óta túrom a cvedetails-t és úgy általában a google-t, de nem találom: valamikor az elmúlt 2-3 évben olvastam egy olyan sérülekenységről, ami ellen védelmet jelentett a header hiánya. De nem találom és fogalmam sincs, hogy fakenews áldozata lettem vagy csak most nem találom a vonatkozó infót vagy nem sérülékenység volt, hanem magyarázat az usb-re pakolt header lehetőségére/értelmére. Na mindegy.
Frawly: hogy különböztetsz meg egy random adatokkal (dd if=/dev/urandom of=/dev/sdx ...) felülírt diszket egy header nélküli luks/dm-crypt diszktől? Meg egyáltalán: ha nincs ott a header, ami a kódoláshoz használt kulcsot tartalmazza, akkor mit csinálsz vele?
Ha ott a kulcs, akkor akár brute force is lehet próbálkozni a kinyitásával (a hatékonyságot most hagyjuk), kulcs nélkül napjaink gépeivel sincs sok értelme. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó Huawei P30 128GB / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest