Hirdetés
- Hamarosan érkezik az EIZO első, kreatív profikat célzó OLED monitora
- Karnyújtásnyira a nyereség a Samsung chipgyártó részlegén belül
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Leállította a legelső Legion Go kézikonzol terméktámogatását a Lenovo
- Ügyesen előzi meg a 12V-2x6 tápkonnektor leégését a Dell
- Tápos kibeszélő offtopik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Leállította a legelső Legion Go kézikonzol terméktámogatását a Lenovo
- Micro Four Thirds
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Hajnal óta túrom a cvedetails-t és úgy általában a google-t, de nem találom: valamikor az elmúlt 2-3 évben olvastam egy olyan sérülekenységről, ami ellen védelmet jelentett a header hiánya. De nem találom és fogalmam sincs, hogy fakenews áldozata lettem vagy csak most nem találom a vonatkozó infót vagy nem sérülékenység volt, hanem magyarázat az usb-re pakolt header lehetőségére/értelmére. Na mindegy.
Frawly: hogy különböztetsz meg egy random adatokkal (dd if=/dev/urandom of=/dev/sdx ...) felülírt diszket egy header nélküli luks/dm-crypt diszktől? Meg egyáltalán: ha nincs ott a header, ami a kódoláshoz használt kulcsot tartalmazza, akkor mit csinálsz vele?
Ha ott a kulcs, akkor akár brute force is lehet próbálkozni a kinyitásával (a hatékonyságot most hagyjuk
), kulcs nélkül napjaink gépeivel sincs sok értelme. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tápos kibeszélő offtopik
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- EAFC 26
- Milyen autót vegyek?
- Kételkedsz még a Marathonban? Nézz meg egy teljes kört!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Peugeot, Citroën topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- S22 Ultra 512/12
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), kulcs nélkül napjaink gépeivel sincs sok értelme. Szerintem.