- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Újabb anomáliába ütköztem ezzel a szerverrel, mégpedig az IP kapcsán. Vettem hozzá egy statikus IP-t (ha működik, akkor egy egész blokk be van tervezve), a cél pedig az lenne, hogy a Proxmox virtuális gépeim mind saját IP-t kapjanak. A szerver konfig oldalon volt egy olyan opció, hogy virtuális MAC hozzáadása IP-hez, ezt ki is választottam, kaptam is egyet. Majd próbaképp a Proxmox rendszeren létrehoztam egy interfészt (/etc/network/interfaces):
auto vmbr1
iface vmbr1 inet static
address <kapott IPv4 címem>
netmask 255.255.255.255
broadcast <ipv4 címem előtagja>.254
bridge-ports none
bridge-stp off
bridge-fd 0networking kapott egy restartot, de a teljes szervert is próbáltam, eredmény:
vmbr1: flags=4099<UP,BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500
inet <kapott IPv4 címem> netmask 255.255.255.255 broadcast <kapott IPv4 címem>.254
inet6 <valahonnan beszerzett valid IPv6 cím> prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
ether <vMAC cím, amit kaptam> txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 0 bytes 0 (0.0 B)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 5 bytes 446 (446.0 B)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0Eddig jó, viszont
curl --interface vmbr1 google.com
timeoutra fut, ping IPv4, IPv6 címen az interface-ről indítva szintén nem működik, traceroute semmi... Pingelni sem tudom a kapott IPv4-es címem más eszközről.Ezek után próbálkoztam Proxmox-szal, tehát a hoszt OS-on lelőttem a vmbr1-es elérést, majd a virtuális gépem az elsődleges interface-re kapott bridge-t, a proxmox konfigban a virtuális MAC címet megadtam. Fedora Server telepítéskor pedig kézzel kitöltöttem az IP, broadcast és netmask mezőket a fenti példának megegyezően, ezutén rebootoltam. Eredmény, ifconfig szintén mutat egy IPv6-os címet (nem ugyanaz, de hasonló), viszont a broadcast cím nem 254-re végződik, hanem konkrétan az IP címmel egyezik meg, hiába adtam meg a gateway-t pontosan. Net, ping, DNS feloldás, semmi sincs. Akár az előző esetben. Bár itt TX és RX csomagokat is mutat az ifconfig kimenet.
Nem vagyok egy nagy hálózati guru, és itt el is vesztettem a fonalat. Ötletem sincs, hol szúrhattam el a dolgot. Már csak arra tudok gondolni, hogy a proxmox-os gép tűzfala kavarhat be, aholis iptables + ufw aktív. ufw teljesen alap beállításokon van, tehát az SSH kivételével minden IN forgalmat blokkol.
Mit csinálhatok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- sziku69: Szólánc.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest