-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szépen másoltuk a partíciók tartalmát.
Az jó, hogy szépen, de mivel?
Egy kezdő favágó módszert tudok, Mintet szoktam így áthelyezni, egyszerűen gparteddel másol, beilleszt. Lényeg, hogy a sémák ugyanazok, ez nálad is OK, és nagyobb legyen a hely a célon.
Az SSD, HDD persze nálam formázva van, így szektorokkal sincs gond. Gondolom nálad is együtt van a két meghajtó, mert grub update is kell, a többit tudod. Bootol az új meghajtóról és arra új grub.Bocsi, hogy bepofátlankodtam a kezdőből, majd a guruk mondják a profi megoldásokat.
-
Hello,
Költöztettünk egy Linuxot, méghozzá kisebb drive-ra. Ugyanazt a partíciószerkezetet kapta az új, MBR-t nem másoltuk. És nem DD volt az eszköz, mert ugye a céldrive kisebb. Szépen másoltuk a partíciók tartalmát.
Nem bootol. Gép elindul, villan egyet a kurzor, és újra PXE agent.
Különbség : A régi winyón 53 volt az első szektor, az új SSD-n 2048. Viszont az MBR is új, tehát kéne látnia az első partíciót (amúgy arról bootolna).Mit hagytunk ki...? Az OS amúgy Födöra.
Köszi minden tippet
-
slett27
addikt
válasz
bambano #25895 üzenetére
Sajnos nekem kell megcsinálni és meg szeretném érteni, de szájbarágósan sehol nincs leírva, csak azt hogy mit kell csinálni (de hogy mi hogy és miért úgy működik, azt nem részletezik). Úgy látszik ez olyan mint a programozás, születni kell rá, vagy nemtom. Azért köszönöm.
-
bambano
titán
válasz
slett27 #25894 üzenetére
ad1: nem, nem kell forwarding a 8.8.8.8-ra és a 8.8.4.4-re.
ad2: ha ennyire nem értesz hozzá, fizess meg valakit, aki megcsinálja helyetted, mert ezt egyrészt nem két perc megcsinálni, másrészt senkinek sincs két napja, hogy begépeljen neked egy dns doksit. viszont ha elcseszted és csinálnak róla egy dns amplification attack-et, akkor azért a te hátsód is porzósra lesz rúgva. -
slett27
addikt
Sziasztok !
Ide irányítottak át erről lenne szó.
Ha valaki tényleg tudna segíteni azt nagyon megköszönném. -
Köszönöm a türelmet!
Az,hogy megpróbáltam ide leírni mi a gond kissé kifésülte a gondolataimat.
A hostapd fogta.
Szeretnék wifi hotspotot csinálni a szerverből mert arra szükségem van. Nem kell WDS. Legyen külön SSID meg password. Esetleg van valakinek egy szabályos, működő megoldásra linkje? -
bambano
titán
ha wifin kapta a hálózatot és dróton osztotta tovább, az biztosan nem működik.
tegyél fel egy teljesen alap interfaces-t, esetleg fix ip címmel és akkor be lehet rá jelentkezni ssh-n.
én ilyenkor a soros portját is be szoktam indítani, ha van kéznél másik gép is, amin van soros port. -
válasz
bambano #25888 üzenetére
Nem tudtam. A 12.04 alatt 2 évig működött. Upgrade után 1/2 évig. WDS volt a lakásban lévő routerrel. Szépen adták egymásnak a wifi telefonokat.
Nem ez volt a probléma, sőt semmilyen probléma sem volt, míg észre nem vettem, hogy nincs prompt. Már bánom.
Most elindítottam wifi stick nélkül és teljesen elpusztult.
Live ubuntu alól alapra állítottam (legalábbis azt hiszem) az /etc/network/interfaces-t.
Nem tudom elérni hálózaton, prompt meg ugyanúgy nincs.
Valószínűleg fut a hostapd és nem tudom hogyan kell leállítani live alól.
Failed rise network vagy mi a fene. -
togvau
senior tag
Az mitől van, hogy a debianos gépnél, ha kihúzom az utp kábelt, majd visszadugom, vagy akár egyszerűen switch előtte újra van indítva, akkor újraindításig elérhetetlen a hálózaton?
-
ztsoft
őstag
Ami okozhatja a gondot az a
aug 04 16:23:14 hobbit kernel: ieee80211 phy0: rt2x00usb_watchdog_tx_dma: Warning - TX queue 2 DMA timed out, invoke forced forced reset
aug 04 16:24:15 hobbit kernel: ieee80211 phy0: rt2x00usb_watchdog_tx_dma: Warning - TX queue 2 DMA timed out, invoke forced forced reset
aug 04 16:35:49 hobbit kernel: ieee80211 phy0: rt2x00usb_watchdog_tx_dma: Warning - TX queue 2 DMA timed out, invoke forced forced reset
aug 04 16:36:16 hobbit kernel: ieee80211 phy0: rt2x00usb_watchdog_tx_dma: Warning - TX queue 2 DMA timed out, invoke forced forced resetA hibára keresve, csak net szakadásról számoltak be. Esetleg megpróbálhatod Wi-Fi stick nélkül indítani, ha úgy sem megy, akkor ismét a log-ot linkelni.
Jobban megnézve vélhetőleg itt akad meg
[ 32.873360] br0: port 2(wlx001b1113f307) entered forwarding state
a következő bejegyzés már a fent említett
[ 5850.051920] ieee80211 phy0: rt2x00usb_watchdog_tx_dma: Warning - TX queue 2 DMA timed out, invoke forced forced reset
A kettő bejegyzés közt látható az idő különbség.
-
ztsoft
őstag
Kezdésnek szerintem a kernel log jó lesz. Nem tudom az Ubuntu 16.04-ben van-e még dmesg parancs, ha nincs, akkor journalctl -k. Az egész mehet a pastebin.com-ra, a kapott link meg ide.
Melékesen sok mindent meg lehet tudni a parancsokról a "--help" vagy "-h" kapcsolókkal, vagy a "man parancs"-al.
-
ztsoft
őstag
Szia!
Megpróbálhatod egy Live Linux alól megnézni a logokat, hátha van benne valami infó.
Elméletileg a journalctl meg tudja nyitni a logot könyvtárból is a következő kapcsolóval: -D --directory=PATH Show journal files from directory.
-
pengwin
addikt
Ez esetleg nem jelenthet neked is megoldást?
(rdratlos posztjában van egy megoldási javaslat)
-
válasz
Orionhilles #25873 üzenetére
Az Ubuntus topikban kérdeztem ezt. Megpróbálom itt is hátha van valakinek egy ötlete merre induljak el a hiba keresésében!
-
Orionhilles
senior tag
válasz
Orionhilles #25607 üzenetére
Megoldottam:
nano -V
kimenete szerint a--disable-utf8
kapcsolóval fordult le.Megoldás:
1.sudo apt remove nano
2. nano forrásból telepítése, --enable-utf8 kapcsolóval:
forrásNem ennyi ideig tartott, csak most eszembe jutott a gond.
-
Rimuru
veterán
-
-
-
0xmilan
addikt
válasz
olivera88 #25860 üzenetére
while [ 1 ]; do
wget --retry-connrefused --waitretry=1 --read-timeout=20 --timeout=15 -t 0 --continue
if [ $? = 0 ]; then break; fi; # check return value, break if successful (0)
sleep 1s;
done;Az /exit status, csak a man kimenetben keres, ez nem kell a kódba.
Ha az exit status ($?) = 0, akkor kijöszz a ciklusból, különben pörgeti tobább. -
olivera88
veterán
Nem világos.
Így ? És milyen idő múlva indítsa újra a letöltést?
#!/bin/sh
man wget "link" végén fájlátnevezés h ne kelljen manuálisan nevezgetni -O ARPEGE_SP1_72H.grib2
/exit status
-
olivera88
veterán
A Bash topik kihalt ezért megkérdezném itt.
Van egy letöltés ami nem mindig működik elsőre. Ez dobja ki rá.
-2017-07-29 14:07:23-- http://dcpc-nwp.meteo.fr/services/PS_GetCache_DCPCPreviNum?token=__5yLVTdr-sGeHoPitnFc7TZ6MhBcJxuSsoZp6y0leVHU__&model=ARPEGE&grid=0.1&package=SP1&time=49H60H&referencetime=2017-07-29T06:00:00Z
dcpc-nwp.meteo.fr (dcpc-nwp.meteo.fr) feloldása… 137.129.43.28
Csatlakozás a következőhöz: dcpc-nwp.meteo.fr (dcpc-nwp.meteo.fr)[137.129.43.28]:80… kapcsolódva.
HTTP kérés elküldve, várakozás válaszra… 503 Service Unavailable
2017-07-29 14:07:24 HIBA 503: Service Unavailable.Az lenne a kérdésem h tudnám újraindítani kis idő múlva letöltést ha ezt hibát dobja ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest