-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok!
Régebben, talán úgy fél éve úgy voltam vele, hogy sohase használom a Bluetooth modult a laptomon, szóval valahogyan, szoftveresen kiiktattam, de úgy, hogy még
rfkill list
se jelzi ki, a LED-je se világít, mintha ki lenne kapcsolva./etc/blaclist.conf
fájlban nincs benne abluetooth
modul.Szeretném valahogyan visszakapcsolni!
Hogyan tudnám megvalósítani?
T420 LM 18.2
-
válasz
Orionhilles #25607 üzenetére
Megoldottam:
nano -V
kimenete szerint a--disable-utf8
kapcsolóval fordult le.Megoldás:
1.sudo apt remove nano
2. nano forrásból telepítése, --enable-utf8 kapcsolóval:
forrásNem ennyi ideig tartott, csak most eszembe jutott a gond.
-
-
-
Hali!
LInux MInt 18.1 alatt a
nano
megbolondult. Az alsó sorban levő feliratok nem jól jelennek meg, mintha kódolási problémája lenne.Próbáltam: purge, majd reinstall, nem segített. Töröltem a ~/.nanorc fájlt, semmi hatás.
Egyéb ötlet?
-
-
Sziasztok!
Win 7 és Linux Mint dual bootban működött szépen, win 10 frissítés történt, GRUB-nak annyi lett.... Egy ideig nem is zavart, ma viszont gondoltam visszaírom a GRUB-ot.... Itt jön a sz@r rész: gparted a Mint partícióját unallocated-nek írja, nem pedig ext4-nek.... Testdisket letöltöttem, ott tökéletesen látom a fájlokat, a home könyvtárat stb.
Kérdéseim:
Hogy csináljam ext partícióra az unallocatedet adatvesztés nélkül?
Ha ez sikerül, akkor utána nyugodtan csatoljam és telepítsem a GRUBot?Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest