Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
szőr Artúr #24920 üzenetére
valahol van egy log, mindegy, micsoda.
ezt én periodikusan (1-3 percenként, mikor hogy, de ez is mindegy), átmásolom a /var/log/ev/ho/nap alá sima cp-vel. hogy közben változik-e a forrás, nem érdekes. utána a célállományt betömörítem bzip-pel.itt kezdődik a kérdés: a szervereken kialakul egy könyvtárfa, tele fájllal. ami nyilván nem változik már, mert egyrészt lemásoltam olyan könyvtárba, amiről a syslog se tud, meg semmi más se tud, másrészt be van tömörítve.
fentiek több szerveren lezajlanak. ezeket a másolt, tömörített logokat szeretném az archiváló szerveren viszontlátni, hibátlanul. és nem szeretném keresztülpaszírozni a syslogon, mert jelenleg nem látom értelmét. de meggyőzhető vagyok, ha nincs jobb. és amikor ezeket viszontláttam az archiváló szerveren, akkor törlődjenek a forrás helyen.
segédinfó: minden gép debian, mindenhol van root jelszó és van jelszó nélküli kulcsos ssh bejelentkezés. a forrásnál pár napnyi cuccnak van hely.
érdekelne, hogy kinek milyen ötlete van, ami esetleg bennem nem merült fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3129
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest