- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Egér probléma
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #23844 üzenetére
Jó, hogy magam jövök rá a dolgokra, mert így is tanulok, de azért nem venném zokon, ha valaki kicsit gyorsítana a folyamaton!
Tehát letöröltem a /dev/null-t és hagytam, hogy létrehozza egyenlőre az apt-get magának. Létre is hozta, csak nem device node -ként, hanem egy szimpla fájlt... De úgy látszik, ez egyenlőre a legjobb megoldás. Majd ha kész az initrd és már nincs szükség az apt-get-re, akkor létrehozom rendesen.
Viszont azt olvastam, hogy az initrd-hez kell nekem az initramfs-tools csomag és a linux-image csomag. Nos ezeket próbáltam feltenni, de már az initramfs elhasal. Mivel az apt-get kimenetéből nem látszik semmi, csak a status, így a dpkg kimenetét másolom be:
root@KStudio:/# dpkg --configure -a
Beállítás: initramfs-tools (0.103ubuntu4.3) ...
update-initramfs: deferring update (trigger activated)
Processing triggers for initramfs-tools (0.103ubuntu4.3) ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.19.0-25-generic
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t5fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t4fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t5fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W//lib/firmware/cxgb4/t4fw.bin: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/etc/modprobe.d/blacklist-oss.conf: No such file or directory
cryptsetup: WARNING: could not determine root device from /etc/fstab
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/sbin/modprobe: No such file or directory
cp: failed to preserve ownership for /tmp/mkinitramfs_8qLS6W/sbin/rmmod: No such file or directory
E: /usr/share/initramfs-tools/hooks/kmod failed with return 1.
update-initramfs: failed for /boot/initrd.img-3.19.0-25-generic with 1.
dpkg: error processing package initramfs-tools (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Hibák történtek a feldolgozáskor:
initramfs-toolsIgen, ezeket a no such fileokat sem igazán értem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Futás, futópályák
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Hyundai, Kia topik
- Autós topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest