- ROG Xbox Ally X: Összefogás
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam Deck
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
lionhearted #22083 üzenetére
Azt már korábban leírtam, hogy a host cache-t nagyon egyszerű megkerülni (egy pipa a Virtualbox beállításaiban), és akkor "direct" nyitja meg a képfile-t. Tudatosan arra voltam kíváncsi, hogy a guest-en belüli cache miként tiltható. Le is írtam, hogy miért -> ne hízzon meg a dinamikusan növekvő, de csak teljes újraindításkor "zsugorodó" memóriafoglalás mérete a host-on (a guest számára).
Ugyanakkor az is jó érv, hogy ha a host cache-el olvasást is, akkor hosszas szekvenciális olvasáskor egyszerűen "átmossa" a guest cache-t, estlegesen hasznos dolgokat kidobva, a host számára haszontalanokat betömve. De ez a rész továbbra is teljesen dinamikus, bármikor felszabadítható a host olvasási cache, a huest-en belül viszont hiába szabadul fel, a host azt már "soha" nem kapja vissza, esetleg mindenestől guest leállításkor. De az "átmosás" hatásába korábban tényleg nem gondoltam bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- TOP Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD, ROG RTX 4090/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest