-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Anakin007 #13495 üzenetére
tök frankón nem fikázni akarsz, de megveszel egy ezeréves, gazdasági csődben döglődő disztrót és akkor az neked általános vélemény a linuxról? utána elsorolsz egy csomó tévedést, és akkor a linux az olyan, amilyennek hiszed. hát persze, ahogy móricka elképzeli.
debian squeeze-ben például megmondod a telepítőnek, hogy desktop gépet akarsz, és felrak gyakorlatilag mindent, ami kell hozzá. egyetlen kivétel van, az amcsi importkorlátozás alá eső libdvdcss, azt synapticból kézzel kell feltenni. de ezt leírják, persze aki windowson is csak klikkel, mert ott sem kell olvasni, az nyilván nem olvas el linuxon se semmit, csak veri az asztalt.
"Még mindig nem megoldott az X server drivere": 13-14 éves chipset lehet, úgyhogy az nem 5 éves, max a gép, amiben megvetted.
"rapszódikus módon,néha "átíródik" a wifi lanom jelszava a networkmanager-ben": a hülye network managert a hozzád hasonló kettősklikkelők miatt rakják bele a disztrókba, pedig ipari hulladék. nélküle tök vidáman működik minden.
nekem debianon teljesen hibátlanul megy az mplayer és a képernyővédő. mondjuk az igaz, hogy működő, támogatással rendelkező disztrót választottam.
sem a java, sem a flashplugin telepítése nem kíván paranccsort. el kell olvasni a programok listáját, meg kell találni benne a sun-java6-plugin-t és a flashplugin-nonfree csomagokat, és azt kell telepíteni. egyébként érdekelne, xp-n nem kell külön telepíteni mindkettőt?
hanglejátszót rak fel a debian. továbbra is csak azt tudom forszírozni, hogy kerüljük az összeomlás szélén álló disztrókat.
te is azok közé tartozol, vannak páran, akik azt akarják, hogy a linuxuk ne működjön és ezért mindent megtesznek. hogy miért fontos szétoffolni egy szakmai topicot, csak azért, mert nem az ő kedvencükről van szó, az, számomra, egy érthetetlen feltűnési viszketegség. Én pl. egyetlen windowsos topicot se offoltam szét, pedig megtehetném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest