Új hozzászólás Aktív témák

• Thulcandra

senior tag

Hail!

Kéne nekem egy kis segítség azoktól akik jól ismerik a linux oprendszereket, a következő dologban:

Kéne nekem v.mi CD-ről futtatható linux, lehetőleg grafikus felülettel, amiben tudnék szintén grafikus felületű videó lejátszó progit futtatni ami ismeri az XviD -et és támogatja az srt formátomú feliratot. Remélem nem sok az elvárásom :U

A gép amire ez kellene egy 700 Mhz -es Pentium 256 MB SDRAM -al, 40GB merevlemezzel, amin egy Windows XP van, ha inden igaz NTFS fájlrendszer. Ezért mindenképp olyan linux kéne ami lehetőleg nem kever be a már ott lévő windowsnak.
    Az a baj, hogy windows alatt nem lehet a gépen rendesen XviD formátumban lévő videókat lejátszani, mert BSplayer-ben vagy szaggat, vagy totál desync lesz. VLC media player -ben a kép/hang tökéletes, csak a feliratból nem hajlandó az összes sort megjeleníteni. Más lejátszó programokkal is hasonló problémák vannak, képtelen vagyok rájönni, hogy miért, elvileg a gépnek elégnek kelenne lennie ehhez. Legszívesebben újraraknám a rendszert (mert nem tudom aki telepítette mit hogyan csinált), de ez sajnos nem lehetséges.

Szóval remélem van v.mi linux orvosság a problémára :)

Előre is kösz :P

Új hozzászólás Aktív témák