-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
MANTAnya #2347 üzenetére
Kalibrálni kell, de ez nem jó hír, hogy félreáll. Kérlek kapcsold ki, ha lehet valahogyan a vibrációt, ez ugyanis nem valódi Force Feedbackes kormány. Aztán nézd meg újból a kalibrációs képernyőnél.
Az ilyen kalibrációs problémákat a DXTweak2-vel lehet ugyan korrigálni, de ha életedben nem használtad még a progreamot, akkor nem fog menni. Ha továbbra is félreáll vidd vissza és számíttasd be egy kicsivel jobb kormányba.
-
MANTAnya
csendes tag
válasz
neilszab #2348 üzenetére
Nagyon rendes dolog tőled, hogy segítesz. Szóval mindenki azt mondja, hogy kalibráljam. De a vezérlőpult/játékvezérlő/tulajdonságok alatt hol lehet ezt megcsinálni, ha nincs ilyen sehol, csak a test page és az effect page, ahol nincs választható lehetőség, csak az a négyszög benne a kereszttel (ami persze nálunk nem középen van), meg a kör. Az effect page -n sincs semmi, csak a kör meg a kereszt, meg rezeg a kormány, ha erre az oldalra kapcsolok. De olyan, hogy kalibrálás sehol sincs. Lehet ez valamilyen eszköz hiba, vagy tényleg csak valamilyen beállítási probléma?? Tényleg nagyon köszi, hohy ilyen amatőr lélekkel foglalkozol.
-
neilszab
őstag
válasz
MANTAnya #2345 üzenetére
Ööööö...
Első lépésként talán jó lenne tudni, hogy mi is a kormány pontos típusa.
Minden gyártó más menürendszer használ, közel sem egységes a dolog, így a téglalapok meg piros pöttyök jelentése korán sem világos a szakiknak sem!
Addig is, míg sikerül megoldani a problémát, játszon csak nyugodtan a gyerek, nem árt ha kicsit erősödik, tessék szépen ellentartani annak a kormánynak!
Amúgy, ideiglenes megoldásként a Force Feedback opció kikapcsolásával megszűntethetőek a kormány erőhatásai és nem fog benne dolgozni a motor. Így persze nem olyan izgi, de talán működik.
-
MANTAnya
csendes tag
Segítség!!!
Egy egyszerű családanya vagyok, aki a gyereknek kormányt vett karácsonyra az autóversenyzéshez. Gondba vagyok, mert nem jól működik a dolog. Szóval a CD-t telepítettem, aztán Vezérlőpult/Játékvezérlő, ahol kiváasztom a Double Vibration valamit. Aztán Tulajdonságok, ahol a TEST PAGE-n megjelenik a téglalap, de a kereszt nem középen van, hanem bal oldalon. A körben a piros pötty középe. (Az EFFECT PAGE-n a kereszt középen áll, a piros pötty meg bal oldalon.) A pedálok nyomkodásával fel-le irányban mozog a kereszt, a kormány jobbra fordításával is elmozdul jobbra, de mindig visszaáll bal oldalra. Ezért (gondolom én) az autó a kormány közép állásánál egyfolytában balra kanyarodik. Csak azt ne írja senki, hogy kalibrálni kell! Én ilyet sehol nem találok! Vagy akkor azt is írja már le nekem amatőr vizityúknak, hogy hogy az istenbe kell csinálni! A gyerek már a fejemen ugrál, a kocsi meg állandóan balra megy!! Segítsetek légyszi!! De írjatok le mindent pontról pontra, mert egy kicsit hülyének érzem már magam ehhez a témához!! -
szuzso
csendes tag
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem.
Szerintetek egy kormányt és egy joystickot lehet használni egy játék alatt egyszerre?
Ha valakinek van egy USB-s kormány és egy szintén USB-s mikrokapcsolós joy, akkor megtenné nekem azt a szívességet, hogy kipróbálja egy játék alatt (a legjobb lenne a GTR2), hogy be tudja-e állítani a sebességváltást a joystick-ra?
Azért érdekelne ez engem, mert gondolkodom egy H-váltó készítésén, amihez egy joystick mikrokapcsolóit használnám fel, a mechanikát már megterveztem, már csak azt várom, hogy érdemes-e venni ezért egy leamortizálódott joy-t vagy hagyjam a fenébe ezt az egészet.
Várom a válaszokat!szuzso
-
neilszab
őstag
válasz
enterlaci #2338 üzenetére
Amít így írsz, az kicsit furin hangzik.
Az, hogy kell-e kuplung, vagy sem, nem attól függ, hogy melyik váltót használod. ...hanem, hogy mit állítasz be a az adott játékban és mennyire akarod te magad vezetni az autód. (Auto cuplung ON/OFF)
(persze a való életben nem nagyon fordul elő a pillnagóváltóhoz párosulna kuplunpedál
)
-
enterlaci
senior tag
válasz
Madgamer001 #2337 üzenetére
Szevasz!
Számít, hogy hogyan engeded fel! ...bár én a pillangó váltót használom, ott nem kell kuplung. -
Madgamer001
csendes tag
Helló!
Kérdés!(Logitech G25)
Kuplung az csak annyi, hogy benyomom és felengedem azt ennyi?
Vagy mint igazi legalább? Szal számít hogy engedem fel stb? -
lumiukko
tag
Nemtudjátok, hogy létezik-e olyan kormány, aminek az elfordulása kb olyan, mint egy személyautóé?
Köszi -
Aerostar
csendes tag
Sziasztok!
Tönkre ment a jó öreg Logitech Wingman Formula Force kormányom (5 éves volt, csoda, hogy eddig bírta), így új kormányt kell vennem.
Ti melyiket választanátok:
Logitech Formula Force EX,
vagy a DSP? (G25-re sajnos nincs pénzem, más gyártó meg szóba sem jöhet)Szinte kizárólag F1 szimulátorhoz használom (F1C, rFactor), ezért tök mindegy, hogy 900 vagy 200 fokos elfordulása van.
-
snoopy
aktív tag
hát jó időontra időzitik a dfp-k érkezését
újévvi ajándéknak jó lesz magamnak, nem sokat hozznak belülük. ahonnét rendeletem oda is csak 5 db jönn.
most örülök hogy nem ebben a hónapban jönn a cucc. -
lumiukko
tag
Heló!
Van egy ilyen kormányunk: [link] . A gond vele, hogy ha középen van akkor valamelyik irányba húz, szóval elállítódott. Ez javítható valahogy?
Köszi
-
Tomate
veterán
Hát lehet, hogy van az alaplapodon gameport, csak rákell dugni a tüskékre egy kábelt ami ki is visza a házból. (nézd meg a könyvében van-e benne ilyesmi) vagy vegyél egy olcsó sima PCI hangkártyát (kb 1000Ft-ért) Azon van gameport és azzal. Vagy veszel átalakítót ami nagyon ritka és drága (3.000-4.000Ft) ez viszont szerintem nem ér meg ennyit.
-
Ludy86
csendes tag
hello!
Az a problémám, h az öcsém szeretne játszani természetesen kormánnyal és nekünk egy genius speed wheel 2 van, ami ugyebár game portos. Volt egy gépújtás, következménye új alaplap és ezen nincs game port csak USB meg soros és 1 párhuzamos port. Hogy tudneám használni a kormányt? Van valamiféle átalakító game portról usb-re????
Válaszot előre is köszönöm!
Üdv, Ludy -
cilo9
aktív tag
Nekem igy sikerült:
Options --> Control Setup --> Costumize (jobbra nyil): és itt kell beállítgatni a gombokat/balra-jobbra tekerést/pedálokat és utána alapértelmezetté tenni (ENTER a Costumize soron) ha még egyszer jobbra nyilat nyomsz a costumize-n, akkor a ff beállítások jönnek elő.
-
Tomate
veterán
Colin Dirt nem akarja felismerni így elsőre az EX-t mit csináljak?
-
Crazyman33
senior tag
válasz
kicsiPistike #2317 üzenetére
kicsiPistike
A neten láttad 23,5-ért a Pro-t?
Ha igen, arra szerintem várni kell 2 hetet. -
cilo9
aktív tag
A Pro Streetben nekem se volt túl izmos és gazdag a force hatás, de 1 nap alatt meguntam a játékot, úgyhogy nem foglalkoztam vele, már le is törültem.
A fahídas dolognak működnie kell, a colin dirt-ben nekem ment.
A blown tire a race driver 3-ban műkszik, ha galyra vágom valamelyik kereket, elkezdi rángatni a kormányt és húz is az adott irányba.
A többit nem érzékeltem annyira. Próbáld ki szerintem egy rallys játékban, mert ott van igazán sok ff hatás, ami a kocsit éri, főleg, ha kicsit odacsapod a kanyarban.A másik, ami szerintem sokkal inkább befolyásolja a kormány ff képességeit, az az hogy arcade/szimulációs-e a játék. A nfs-ek, ugyebár arcade jellegűek, de egy forma 1-es vagy egy richard burns rally, ami vérbeli szilmulációs játék, azok sokkal jobban fogják szerintem nyomatni az effekteket. A kormány, ha fennt van a jó driver, akkor tudja az effekteket, a kérdés, hogy az adott játék melyiket és milyen mértékben tudja visszadni. szvsz
-
Tomate
veterán
Bepipáltam valamit és azóta mostmár jó! Kopp-kopp. Minden játéknál csinálta. Azt nem értem még, hogy pl Pro Streetben Mikor kavicsra megyek rezeg, mikor tolom a nitrót ugyancsak rezeg, de csak ezt a 2-t csinálja. Pedig van még rajta egy rakás funkció. Ezekt, hogy hívjam elő? Pl:
Explosion: nem megy;
Blown Tire: nem megy;
Wooden Bridge (fahíd?) nem megy (mondjuk a prostreetben nemnagyon van fa híd)
Car crash; nem megy
Se az Ufo Crash, se az Engine nem megy igazán. Ezeket hol kell belőni? -
lakatosturbo
aktív tag
Valakinek van véleménye erről a kormányról?
SAITEK R660 ForceWheel -
Tomate
veterán
Megvettem a Driveing forc EX-t és az a baj, hogy ha belépek a játékba és ott elfordítom a kormányt, vagy megnyomom valamelyik pedált a menű összevissza ugrál és nem lehet leállítani. Legújabb driver van fönt. Mi a baj?
-
sparx
tag
válasz
kicsiPistike #2312 üzenetére
Neked most Pc-hez kell kormány ?
-
neilszab
őstag
válasz
kicsiPistike #2307 üzenetére
Nincs különbség, ez ugyan az a kormány.
-
neilszab
őstag
válasz
brainkiller #2304 üzenetére
Én nem is értem ezt a kérdést....
Minden játékhoz be lehet állítani!
De ha arra gondolsz, hogy melyik az a játék, ahol tényleg ki lehet használni a képességeit és van is értelme G25-öt venni, akkor azok a SZIMULÁTOROK (és nem az NFS)
Ilyen a rFactor, Live for Speed, Netcar, GTR2, GTL, RACE, Richar Burns Rally...
-
Backspace
tag
Kedves Fórumtársak!
Ma vettem egy Logitech Dirving Force EX-et.
Telepítésnél, amikor az eszközt ismerné fel a logitech installer, két ismeretlen eszköz ugrik be, amikhez drivert keresne a gép.
Már mindent kipróbáltam. Mindegyik USB port-ot leteszteltem, csökkentett mód, másik driver...Egyszerűen nem találja meg az eszközt.
Kérlek segítsetek, nem szeretnék Windowst reinstallálni!
szerk.: Másik gépen próbáltam a kormányt, és ott gond nélkül működik! Ott is 32bites XP van!
-
Kiskokó
veterán
hello
nagy segitség kellene
van egy Noname kormányom (azaz Dexxa tipusú)
na ez az Xpvel már nem akar naon komaptibilis lenni és akárhogy állitom be mig mozog stb tudo mezt a deadzonnal leeht finomitani de igysem jó... ha hirlten rántom jobra akkor eőte pici t berátn balra stb..
nicsn vlami drivertek az egész rendszerhez avgy kifejezetten ehhez a kormáynhoz avgy javitó pach vagyv lamia fontos lennnee köszii -
kicsiPistike
tag
A Logitech Driving Force Pro (PS3)-as jó a pc-hez, úgy mint a régebbi verziója? Mi a különbség a kettő közt?
-
brainkiller
csendes tag
Sziasztok! Valaki tud egy listát azokról a játékokról amik támogatják a Logitech G25-öt?Előre is köszönöm
-
cilo9
aktív tag
Üdv Tomate!
Én is ilyen kormányt akartam venni, de végül egy használt EX-t vettem 8ezerért. Nem bántam meg. [link]
Nekem ezek nem tetszettek a sima feedback-esben: a tapadókorongos felfogatás. Szvsz egy izmosabb rally játékban simán lerántod az asztalról. Az ölemben való vezetés szerintem kivitelezhetetlen egy nfs-ben is erősen ráncigálod a kormányt a combod tuti nem tartja meg, és még az asztalra sem biztos hogy fel tudom stabilan rögzíteni. Azt hiszem (ahogy a fórumokban olvastam) a rezgése nem az az igazi force feedback, hanem valami butított rezgés, ezért is ilyen olcsó. Ami tetszett: elvileg nagyobb a kormánykerék átmérője. Én a helyedben a Force EX-t venném még akkor is ha kicsit drágább, de egy jó használtat ugyanilyen áron is tudsz venni.
Egy link ami segíthet a döntésben (az értékelések fülre kattints!)
[Force EX] -
Tomate
veterán
Mi a véleményetek Ő róla? Valakinek van? Ennyi pénzért megéri??
-
cilo9
aktív tag
válasz
lakatosturbo #2300 üzenetére
Üdv!
Én csak MM-ban tekergettem a kormányokat, de ennyi pénzért vagy legalábbis plusz pár ezer forintért Logitech-et tudsz venni és azért a minőségben szerintem ez a márka garancia. Érdemes megfontolni szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest