- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Processzor - VGA párválasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrlen
újonc
Sziasztok. Szeretném a gépemet kicsit felújítani. Első sorban csak új videokártyára gondoltam.
Ki is néztem egyet amivel egy darabig nem lenne valószínűleg problémám, viszont lehetséges, hogy a proci és alaplap nem egészen passzolna hozzá.
Jelenleg így néz ki a gép:
Ashrock 970 Pro3 R2.0 alaplap
AMD FX-6300 proci
NVIDIA GeForce GTX 650 videokártya
Corsair CX600 táp
Corsair 4GB 1333MHz RAM (2 db)
Toshiba 1TB merevlemez
Kingston 120GB SSDA kérdés, hogy ez az alaplap és processzor mennyire fogna vissza egy ROG Strix 1050Ti O4G kártyát?
Eddig ezzel a beállítással nem volt gondom, a procival is meg vagyok elégedve, gyári kis hűtőjével nagyon szépen megy, nem volt gondom melegedésre, stb. viszont az új játékokhoz kezd elavult lenni a gép. Ha nem lenne muszáj akkor procit és alaplapot nem cserélnék. De ha így szerintetek nem tudnám kihasználni a vidikarit, akkor mit raknátok mellé? Nem szeretnék nagyon drága dolgokat venni mellé. Köszi előre is.
Facebookon talán könnyebben meg lehetne vitatni a dolgot, ha valaki segítenie, itt megtalál. -
Alucard1323
csendes tag
Sziasztok,
Új gép-et tervezek GTX 1080 köré építkeznék 2k a terv1: új+régi PUBG TESO
2: terv fázisban van csak a dolog érdeklődök hogy mennyit és mit kéne.
AMD vs Intel (igazából meggyőzhető vagyok) ha jól tudom Intel részről lassan jön az új generáció
3: tuning tervben van mint CPU + GPU is
4: nagyjából az amire a kártya képes
5: 100% hajtsa ki inkább a prociban maradjon
6: hosszú távra tervezekElőre is kösz a válaszokat
-
Devas
őstag
Hol egyik fogy el, hol a masik. Esszeru lepes lenne a haswell i5 es egy 3 gigas 1060-as kartya. Igazabol settingsfuggo. Kepernyore rakd ki a merest jatek kozben az On screen display segitsegevel, es akkor latod elesben mi fogy el. VGA-t erdemes nezni, a procinal nem mindig mer jol. Screenshot is johet a 30 fps-es pillanatrol.
-
Gercsa
senior tag
Csekkoltam, proci 80-90% közt mozog, a gpu 95%-on, viszont mindkettőben vannak néha hullámvölgyek. Gondolom ilyenkor van fps drop, csk azt nem tudom melyik hardver "fogy" el ilyenkor.
A gpu használat magasabb, alapvetően ez inkább gpu limit lehetne, de én gyanakszok a HT-re is hogy amiatt nem tudja a progi ugyanúgy etetni a procit mint egy natív négy magost.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Kimondottan PUBG kapcsán van szükségem tanácsra.
1600x1200-on játszok egy haswell i3 + gtx1050 párossal. Beállítások low-medium , csak a látótávolság van maximumra véve.
Max fps 90 környékén alakul, de a minimum időnként belenyal a 30-ba is.
Egy haswell i5 upgrade várhatóan javítana-e a minimum fps értéken?
-
Devas
őstag
Az attol fugg mikkel jatszol, minden jateknak mas a cpu es vga igenye.
Szerintem 1060 fole ne menj fullHD eseten, ha 1070-et szeretnel, ahhoz mar tunning procit javasolnek, esetleg i7-et, de ugyebar jatekja valogatja.
Peldaul blizzard jatekokhoz eleg a 2-4 szalas proci is, de az minnel gyorsabb legyen, a VGA-bol pedig egy 1050-nel nem kell tobb.
Viszont a legtobb modern akciojatek 4 magot kihasznal, nehany ujabb, es multiplayer jatekhoz pedig mar ajanlott a 8 szal.
VGA eseten elegge vegyesek az igenyek, de fullHD max grafikahoz szinte mindig eleg az 1070. Ha finomhangolod a settingset, akkor az 1060-al is majdnem ugyanolyan szep lesz es gyors. -
Sziasztok! GTX 1060 6GB mellé bőven elég egy i5-4690? Vagy 4670K@4GHz, esetleg 4770(K) lépésnek van bármi előnye?
Köszi!
-
vargacs0909
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi gépemben egy Intel G4500 proci és egy Radeon 7770 vga van. A legkomolyabb játék, amivel játszom a World of Tanks.
Egy esetleges fejlesztésre gondolva kérdésem az lenne, hogy mi az a max. vga, amit ez a proci még érdemben meg tudna hajtani?
Mire lenne érdemes lecserélni a radeont? -
OK, értem, tehát a cél nem az, hogy játszhatóak legyenek az FPS-ek, hanem az, hogy a VGA izzadjon. Az első DX11-es szériákból (GTX 400, HD5000) a középkategóriát (és alatta) még elég jól tudod tesztelni, onnan kezdve már egyre kevésbé. A felbontás gázos, ezen lehet segíteni a DSR-rel. Ha mögé tudnál tenni egy fullHD kijelzőt, és arra rápakolsz 4x-es DSR-t, akkor hirtelen igen sok VGA tesztelésére alkalmas lenne a konfig.
-
flymi
addikt
Az újabb játékokat a 1150-en nyüstölöm. De ha pci-e vga-t tesztelek, azt a 775-be teszem. Fő az óvatosság.
Nem is nagyon szoktam a régebbi platformon játszani, max CoD2 meg Fifa13. Azt meg röhögve elviszi.A kérdés az, hogy melyik az a szint a vga-k között, ahol még biztosan megmutatkozik, ha a tesztelt kártyának van valami hibája? 2008-as 9800gx2 értelemszerűen kiesik, akkor maradnak a korábbi 8-as és 7-es szériás GeForce-ok és ugyanilyen idős Ati-k...
Mondjuk azt is megtehetem, hogy az első próba után második körben átrakom a gtx770 helyére, az i5 már csak elég mindenhez, ami "alatta" van.
-
flymi
addikt
q6850-> QX6850 -
flymi
addikt
Üdv urak!
Van egy tesztgépem pci-e kártyáknak:
Asus p5n-e sli
Q6600
4x1gb rámAz a gondom ezzel, hogy a proci nem valami acélos. Múltkor teszteltem le egy 9800gx2-őt, 3dmark lefutott, (heaven/valley, furmark kimaradt) és nem hozta elő a hibát. Terhelés alatt csíkozott. A pontszámok is elmaradtak az átlagostól (mindkét gpu aktív volt és működött). Egy kalap alatt teszteltem még gtx260-at, 8800gt-t is, még itt is elmaradtak a pontszámok kicsit, bár nem sokkal.
Procit ha majd tehetem cserélem egy q6850-re, ez a max, amit a lap még megkajol.
Állandó vga-ként egy gtx260-at használok benne (már amikor előveszem a gépet).
A kérdésem az lenne, hogy a q66-tal és majd a q6850-el meddig mehetek el a vga kronológiában, ahol még nem lesz komoly a cpu limit? Gyönge tuning segítene valamennyit?
Esetleg érdemes lenne valami komolyabb cpu-mobora váltani?
A mindennapi használatban lévő (adatlap) 1150 konfigba nem szívesen raknék bele teszt céljából mindenféle jöttment képalkotót.
Előre is köszönöm a segítséget!U.i.: 1440x900-on, vagy a kisebb 17 coloson szoktam tesztelni, annak nem tudom most hirtelen a felbontását, de alacsonyabb.
+heaven/valley és furmark tesztek sem maradnak majd el a jövőben. -
MaidenFan
tag
Oda elég lehet a 3 de ha nem kell sokat ráfizeti a 6Gb-ra akkor azt bár mondtam hogy most durva a vga piac nagyon túlárazott minden
Nézz használtan egy 6 gigásat szerintem! -
MaidenFan
tag
válasz
xxxpepe #1480 üzenetére
Nekem max 85 de ja kinek mi, nem rossz az a kártya egyáltalán csak most a bitcoin miatt elszaladtak nem kicsit az árak
Mondjuk a 3Gb-os sem rossz szerintem ha csak FHD-ra akarod használni, nem sok különbség van de később profitálhatsz a 6Gb-ból.
Amúgy 75-100 között is vannak új kártyák természetesen érdemes körülnézni -
MaidenFan
tag
válasz
xxxpepe #1478 üzenetére
1060 6Gb lenne a jó választás szerintem de még várj a megvétellel mert nagyon el vannak szállva az árak, aprón nézz körül
De lehet maradna még a kártyában kraft de véleményem szerint passzolna
Alacsonyabb szintű - régebbi kártyát én már nem vennék
De a használt 1060 6Gb lenne a nyerő -
xxxpepe
tag
Srácok van egy AMD fx 8370-es proci milyen videó kártya illene hozzá ami kiviszi a mai játékokat 1920x1200 felvonásban. Milyet vegyek?
-
Devas
őstag
válasz
milkabrams #1476 üzenetére
Magas felbontason es max settings mellett elkepzelheto.
Olyan nagy a VGA limit, hogy az i3 se tudja kifutni magat... nemhogy az i5.
De witcher 3-nak lakott teruleten kell az i5 a 60 fps-hez. -
milkabrams
őstag
Nemrég néztem egy Witcher 3 tesztet, ahol i3 6100-at és i5 6500-at hasonlították össze egy gtx 1060 3gb társaságában és kb. semmi külömbség nem volt fps számban, ez igaz vagy kamu?
-
roliver79
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném ezzel a régi konfiggal kihajtani a 27es monitromra a full hd videókat.
Van rá esély egy VGA cserével? És ha igen milyen vga mehetne bele? Előre is köszi a segítséget!proci - AMD Athlon 7850 Black Edition
alaplap - ASUSTeK Computer INC. M2N68-AM Plus
ram - 2GB DDR2
VGA - jelenleg 256MBNVIDIA GeForce 7900 GS -
Devas
őstag
válasz
milkabrams #1473 üzenetére
Ha nem 720p-ben jatszasz alacsony beallitasokon, akkor a jatekok tobbsegeben szepen ki kell hajtsa az 1060-at. Persze alacsonyabb beallitasokon is magas lesz az FPS, csak nem lesz teljesen kihasznalva a VGA ereje. Blizzard jatekokban szotyizni fog a VGA valoszinuleg, azok nagyon proci igenyesek 2 szalon.
A 3gb miatt nehol picit lejjebb erdemes majd venned a texturakat, de ez is felbontas es jatek kerdese. -
milkabrams
őstag
Üdv!
I5-6400 elég egy GTX 1060 3gb mellé vagy szükség van jobb procira. Játékok miatt kérdem Witcher 3, Far Cry Primal és az újabbak -
törölt tag
Helló. Egy fx 4320 hoz 4500mhz en játszva mi a maximum videokártya amit elbír? köszönöm
-
xxxpepe
tag
Sziasztok.Ne haragudjatok hogy zavarok de videokártyát szeretnék venni itt a Hardveren és kellene a segítséged hogy milyet is vegyek.Ami most van és ehez kellene nekem egy jó kártya:
GA-990Fxa-UD3 rev 4.0 alaplap
Amd phenom II x6 1100t Processzor
Kingston HX318C10FBK2/16 Hyperx Fury DDR3 memória - 16GB (2x8GB) - 1866MHz
Corsair HX 1000W tápegység
Képernyő felbontásom 1920x1200.
Na ebből kellene valami jót kihozni és legalább 4GB-os kártyát szeretnék venni hozzá.Tudnátok segíteni hogy mégis mit vegyek amivel rendesen lehetne majd játszani??
Előre is nagyon szépen köszönöm:Üdv Pepe -
Devas
őstag
válasz
Amd_or_Intel #1466 üzenetére
Hali! Ha csak játék lesz, akkor FX-re nem érdemes építkezni. 1920x1080 felbontásra lesz ugye?
Táp ha nem minőségi, akkor cserélni kell. ~20kIntel:
G4560 proci ~20k
B250 chipsetes alaplap ~25k
1x8 GB, 2x4 GB, vagy 2x8 GB DDR4 RAM 2400Mhz ~25-45k
RX 470 (4GB), RX 480 (4GB), GTX 1060 (3GB) ~használtanAMD:
Ryzen 1400 ~50k
Ryzen 1500X ~60k
Ryzen 1600 ~70k
Gigabyte B350 Gaming 3 ~35k
1x8 GB, 2x4 GB, vagy 2x8 GB DDR4 RAM 2666+Mhz ~30-50k
RX 560 (4GB), GTX 1050 Ti ~40-55k -
Amd_or_Intel
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy jelenleg van egy ilyen konfigom.:
Gigabyte 970a-ud3p alaplap, ( ez jelenleg elszállt, aqua-nál van most garizzák, nem tudom mi lesz belőle de nem tudok várni 3 hetet míg kiderül )
Amd fx 4170 proci
Sapphire Radeon Hd 7950 3gb videokártya, mellé 8 gb ram, single chanel, 120 Gb Ssd, 1 Tb merevlemez és egy 550 w-os táp, Mindez egy Zalman z11 plus házban.
Kicsit szeretnék újítani rajta.
A keret kb. 120-140 ezer forint.
Ebbe kellene beleférnie az alaplapnak,procinak és egy videokártyának. A többi sztem elmegy.Ha maradok Amd vonalon akkor erre gondoltam.: Amd fx 8350 cpu, gigabyte 990x gaming sli alaplap, és hát a a videokártya, nem is tudom. gtx 1060-at szeretnék vagy újat a 3gb-os verzióból, vagy használtat a 6gb-osból.
Egyáltalán az fx 8350 ki tud hajtani egy ilyen kártyát?
Illetve ahogy olvasgatom a fórumokat nagyon lehúzzák az amd processzorokat.
Esetleg tudnátok ajánlani intel alternatívát? Nyilván ebbe az árba azokból csak használt jöhet szóba.
Köszönöm építő jellegű hozzászólásaitokat. -
Törzsúr
senior tag
Hello!
Ryzen 1600 mellé mi az ideális VGA?
1440p, 1080p, amiben játszani szoktam nagy ritkán.
Szerk.: Piros, zöld, nekem mind 1.
-
Devas
őstag
válasz
boota01 #1460 üzenetére
Az i5-4570 asszem nem refresh, nem jó az ár/érték aránya. Csak egy picivel gyorsabb a turbo-ja, mint a 4460-nak.
Kérdezd meg a haswell-es topikban, hogy haswell refresh alá milyen lapot ajánlanak. Szerintem H97-est javasolnak majd.
Ha mégis a 4570 mellett döntesz, ahhoz szerintem B85-ös lapot javasolnak majd. -
boota01
csendes tag
Szia.
Köszönöm a választ.Nézegettem a hardveraprón eladásra kínált procikat.Ami feltünt hogy az i5 4460 35k-ba került az i5 4570 pedig 40-45k-ba.Ráadásul lényegesen több van belőle.Érdemes a nagyobb procira beruházni,többet nyújt valakivel?Valamint ahoz is jó a fenti lap ?vagy ahoz combosabb kell?
Köszönöm a válaszodat.
Üdv,
Attila -
Devas
őstag
válasz
boota01 #1458 üzenetére
Ha nem lesz tunning, szerinten eleg a leghutes is.
Haswell i5 kell neked hasznaltan:
Nonrefresh i5-4440 + B85 alaplap
Refresh i5-4460 + H97 alaplap
Emlekeim szerint valahogy igy van, de kerj masoktol megerositest.
1050ti-hez szerintem eleg lesz, az 1060 melle mar inkabb szorzozarmentes i7, vagy i5 kis tunningal. -
boota01
csendes tag
Sziasztok!
Gép fejlesztésen töröm a fejem jelenleg és a döntéshozatalban szeretnék egy kis segítséget kérni ebben a témában.
A jelenlegi konfig:
Alaplap: gigabyte ga 970a ds3p
Proci: AMD FX 4300
Videókártya: gigabyte gtx 750 ti twin frozr
128 GB kingstone SSD
2x Kingston 4GB DDR3 1866MHz HyperX Savage
Hűtés: scythe ninja 2 szolgáltatja.
Táp: Zalman ZM400-LE 400WAz elgondolás az lenne, hogy át szeretnék nyergelni az Intel-es oldalra. Belátható időn belül be akarok ruházni egy GTX 1050 TI kártyára és ennek a kiszolgálására keresnék valami jó ár/érték arányban lévő i5-ös procit (ha a keret később úgy engedi akkor egy 1060 TI kiszolgálása miatt szeretnk i5-öst).Valamint hozzá való lapot (nem akarok tuningolni rajta,tehát nem ez a fő szempont a kiválasztástásnál). A ramokat nem szeretném cserélni.Nem hiszem, hogy a DDR4 nyújtotta töbletet ki tudnám használni (az majd a következő váltáskor). Esetleg ha valakinek van tapasztalata, hogy egy i5-ös procihoz érdemes-e vízhűtésben gondolkozni .Szívesen venném ha megosztaná velem (Corsair H60 Vízhűtés nézelődtem). Vagy felesleges pénzkidobás?
Első sorban hobbi játékoss gép lenne. Mass Effect: Andromeda, WOT, Far Cry 5.
Elvárásaim:
FHD felbontás közepes beállítások mellett (nem fő szempont az ultra számomra) élvezhető legyen a játék.Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm,
Üdv,
Attila -
epeer
csendes tag
Sziasztok van egy i5 2500 sima cpu-m es egy gtx 750 ti , szeretnem cserelni a kartyat . Az lenne a kerdesem , elsodlegesen 1060 6gb ra gondoltam , hogy ezt ki tudja -e hajtani? Tovabbi alternativak 970 4gb rx 470 4gb . Playerunknow battleground bf1 multira hasznalnam! Elore is koszi a valaszokat!
-
Subbeex
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy G4560 és egy GTX 1060 3gb hogy állna egymás mellet?
Tudom hogy 1060-hoz i5-öt ajánlanak, de néztem videókat és teszteket erről a párosról azokban a játékokban amit játszanék, és a GPU kihasználtság olyan 85-99% között mozgot folyamatosan. Igaz hogy az egyik játékban (playerunknown's battlegrounds) mind a kettő érték 60-80% között ugrált, de az egy early acces játék.Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
Inkább az a jellemző, hogy az emberek arról győzködik magukat, hogy kell az új cucc, kell az új cucc
IPC-ben szerintem max. 30%-35%-kal gyorsabb a Kaby Lake, mint a Westmere (a használt órajel mellett ez lehet a valós egymagos sebességkülönbség is), ennek szélső esetben cca. a fele jön ki játékban. Viszont ahol négy magnál több kell, ott rögtön más a helyzet.
A SATA2 engem olyannyira zavarna, hogy egyszer félrekötöttem az SSD-t, és az egyik 2-es portra ment a 3-as helyett. Észre sem vettem addig, amíg legközelebb szét nem szedtem a gépet (cca. 6-9 hónap)
Az USB3 valóban egy kicsit fájósabb.
-
Wayne
aktív tag
Köszönöm a megerősítést! Én is ezt szűrtem le valós tapasztalatok után kutatva. Sokan szerintem csak annyival letudják a kérdést, hogy "Tuti, hogy egy új gen7-es cpu jobb sokkal jobb játékra, mint egy első szériás 2010es cucc" 7 év különbség ugye nagy idő az ámítástechnikában. Ami kicsit zavar az az USB2, SATA2. Egyébként minden villámgyors. Amit fent linkeltem valós tapasztalatot: kb 10% a különbség. Tudatában annak, hogy mennyibe kerül egy új i7+lap+memória+cooler szerintem nem éri meg a ráfordítást. Nekem legalábbis nem. Aztán lehet, hogy csak magamat győzködöm, hogy ne kelljen költenem
-
Én nagyon nagy előrelépést nem várnék, az a 6C12T Westmere Xeon 4.4GHz-en még mindig elég combos, főleg, hogy lassan kezdenek sorjázni a játékok, amik örülnek a 4 feletti fizikai magnak. Ha le tudod normálisan hűteni, akkor csak a játékos teljesítmény miatt szerintem nem érdemes lecserélni.
-
Wayne
aktív tag
[link]gyors guglival találtam ezt az eredményt... nem tudom, hogy mennyire tekinthető átlagosnak... de nem sokkal különbözik az enyémtől
-
Wayne
aktív tag
Beújítottam egy VGA-t. Segítenétek kideríteni, hogy ez a proci elég-e hozzá?! Illetve, hogy mennyit nyerhetnék egy új generációs 6700k/7700k-val. Jelentős beruházás lenne, pár % többletért nem áldoznék rá annyit. [link]
-
sakal83
addikt
Szia
Sajnos nem. Én is 2500K-ról (4,2Ghz) váltottam. Még 1060/470/480-ig szőrén elment hozzá, de felette kevés, méghozzá nagyon. Tapasztalatból tudom. (egy 1070 megcibálva 50-60%-al gyorsabb, mint egy 480, ahhoz már kell a nyers cpu erő)
Ha költséghatékony akarsz lenni (én az voltam), használtan veszel egy olcsó H110-es lapot (12-14k) és hozzá egy garis!!! i7 6700-et (60k-ért lehet vadászni), ha nem akarod megvárni a ryzent (én azt tenném). A Tiedet el tudod adni 35-40k-ért, így kb 35k-t kell ráfizetni.
-
Hegzsa
csendes tag
Köszönöm a választ mindenkinek.
Valahogy éreztem, hogy már nem úszom a CPU cseréjét. -
Ez így nagyon kevés info. A WoW-hoz elég a 770 is, a BF1-hez határeset az 1060 a megjelölt felbontásban, de ha nem muszáj Ultrán, akkor az is jó. Más játék, elvárt beállítások?
A felbontás amúgy annyiban speciális, hogy a szélesebb képarány miatt a CPU-t is jobban eszi, mint az 1920x1080, ezért kb. ugyanaz a CPU-VGA páros való hozzá. 4GHz környékére megrántva azért a 2500K még mindig elég tűrhető, én bevállalnám mellé az 1070-et, ha a játékterhelés indokolja.
-
sakal83
addikt
1070 kell ahhoz a felbontáshoz, de procid még húzva is gyenge a 1070-hez.
A legköltséghatékonyabb, hogy megrántod a procit és veszel egy rx470/480 8gb-ot vagy egy 1060 6gb-ot (lehetőleg használtan garival, mert jönnek az új vgak már). De ebben a felbontásban vissza kell venned a grafikát bőven
Ha nem tuningolsz cput, akkor MSi RX470 gaming 4Gb használtan 50-55k között oszt kész
-
Hegzsa
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudok dűlőre jutni, hogy mekkorát kell upgradelni a rendszeremen, hogy simán fusson WoW BF1 és társai.
A mostani konfig így néz ki: i5-2500k, GA-P67A-UD3-B3 (tudom hogy gyenge mint a harmat), GTX 770 4GB.
Ami miatt nem tudom mit vegyek az a monitorom felbontása: 2560x1080.
A kérdés hogy ezt a felbontást elbírja-e egy 1060-as vagy ide már kell a 1070?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
morfondőr
addikt
Sokat én sem akarok rá áldozni, de ahogy nézem aprón az i7 4790 60-70k között megy, az én i5 4590-em pedig 40-45k között. A K-s i7-re kb. 10-15k-t lehet még rászámolni. Így egy szűz 30-asból meg lennék nonK-val és nem kell mindent cserélnem. Ezután én legalább 2-3 évre tervezem még ezt a konfigot, utána úgyis lehetőség szerint egyben menne tovább. A K-s procitól azért ódzkodok kicsit, mert nem szeretnék egy végletekig gyötört példányt kifogni
-
válasz
KisPatyi_31 #1435 üzenetére
A "rendesen kihajtja" nem egy jól definiált fogalom, úgyhogy attól függ, melyik játékban. Nagy általánosságban igen, de pl. ahogy írtam, a WoW és a WoT esetében nem feltétlen fogsz javulást látni, mert most is lehet, hogy CPU-limited van, míg a Division sokkal gyorsabb lesz. Az első két játékhoz az nVidia-val jársz jobban, a Division esetében ki fog jönni a 470 extra ereje.
(#1436) morfondőr: én a K-st venném, már csak azért is, mert eladáskor visszajön a diff, sőt. Írtad, hogy nem akarsz platformot cserélni, de annyit azért hozzáteszek, hogy ennyi pénzt én nem költenék egy "régi" i7-esre.
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Egy i5 4590 mellé vettem nemrég egy GTX 1070-et és bizony néha cpu limittel találkozok! Platformcsere nélkül szeretném megoldani a dolgot egy ASUS H97M plus lapban. Kinéztem az i7 4790 -t utódnak, nem is foglalkoztatott K-s proci, mert ugye tuningolni úgysem tudom a lap miatt, meg nem is szoktam. Viszont nézem, hogy az i7 4790K alap és boost órajele 400 mhz-el magasabb, mint a nonK-s. Megérheti nekem a K-s proci felárát az a 400 Mhz? (kb. 10-15k huf)
Előre is köszi! -
válasz
KisPatyi_31 #1433 üzenetére
Igen, jó lesz. A WoW meg a WoT sokat nem fog gyorsulni, a Division viszont igen.
-
KisPatyi_31
újonc
Sziasztok!
Jelenleg egy i3-4350 procim van 3.6 GHz-en és egy Radeaon HD 7850 1GB videókártyám.
Gondolkodom a VGA cserén de nemnagyon tudom mi lenne jó mellé.
Játékra használom jelenleg a gépet: wow, wot, Divison
Full HD-ban játszom minimum 60 fps-t szeretnék full beállításokkal.
A wow és a wot esetében nemnagyon van gond de a Division-t vissza kellett azért venni.Amire én gondoltam:
GTX 1050 Ti vagy,
Radeon RX 470Ezekhez elég még a procim?
Ha nem ajánlanátok valamit ami megfelelő a procihoz és erősebb mint a jelenlegi VGA-m?
Pocit nem akarok cserélni.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Csacse
tag
Az amd gpu kat könnyebb "kihalytani" mint az nvidiákat?
Egy tuning mentes I7 3770 mellé szeretnék betenni egy Rx 480 at.
Elég lesz neki a proci? -
MaidenFan
tag
Köszi a választ természetesen meg fogom nézni mit mutat, az I7-es dologra visszatérve az én lapom H97M-E ha jól tudom ebbe az I7 4790 ami a legnagyobb processzor. Megnéztem és ez is 4 magos "arra gondolva hogy mondtad minél több a mag annál jobb".
Mivel tudhat többet az I7 4790 mint a mostani 4460-am? Nézd el nekem mert nem vagyok annyira jártas a hardver témában
Előre is köszi a választ - oktatást
https://www.asus.com/hu/Motherboards/H97ME/HelpDesk_CPU/ -
-
MaidenFan
tag
Köszönöm a választ!
Tehát akkor ha jól értem lenne értelme lecserélni a 960-at de azért nem ártana az I7 mellé hogy tényleg komolyan összedolgozzanak. Láttam pár videót ahol pl: ahol 3570k-val 1060-nal tökélestesen megy a BF1 ultra felbontáson stabil 60fps-sel. Nagyon remélem hogy nekem majd ilyen eredményt fog mutatni ha meglesz a kártya
Lényegében bennem van a kisördög hogy azért majd ha a kértya után tudok spórolni akkor majd megy bele a 4790de ez is pénz kérdése amivel nem bővelkedem
-
válasz
MaidenFan #1424 üzenetére
A javulás mindenképpen óriási lesz, inkább az a kérdés, hogy mennyivel leszel előrébb az 1070-nel, mint pl. egy 1060-nal.
Első körben érdemes egy egyszerű kísérletet elvégezni: 1920x1080-ról vedd le a felbontást 1280x720-ra. Ez kb. az a sebesség lesz, mint amit az 1060-nal látnál fullHD-ban. Ha a felbontás után a VGA-igényes effekteket is leveszed (Lighting, Postprocess, AA deferred, Ambient occlusion), és még tovább nő az FPS, akkor ott az 1070-nel is nyernél - ideális esetben kb. 40%-ot.Egész biztos, hogy lesznek olyan szituációk akár a BF1-ben, akár más játékban, ahol kevés lesz a 4460 az 1070-hez - meg olyanok is, ahol bőven elég. Az "i7 kell a kártyához" típusú kijelentések leginkább arra mennek ki, hogy nehogy maradjon bármi ki nem használt kapacitás a VGA-ban - ha ez fontos, akkor előbb-utóbb kelleni fog a CPU-csere.
-
MaidenFan
tag
Sziasztok!
A GTX 1070es topikba már írtam de úgy gondoltam bekérdezek ide is hogy véleményetek szerint milyen párost alkotna egy I5 4460 és egy GTX 1070. Kaptam hideget meleget mert hogy minimum I7 kell a kártya kihajtáshoz, természetesen FHD 60fps a cél főleg BF1-nél. Jelezték hogy néhány pályán nincs fps drop de van olyan amin érezhető volt hogy kevés a 4460 a 1070-hez.
Nyílván nem a legjobb processzor ami a kártyához dukálna de nekem most ez van, többen mondták hogy maradna a kártyában még erő de a processzor nem tudná meghajtani eléggé ez azt jelenti hogy a proci 100%-on a kártya pedig 60-70%-on szotyizna.
A segítségeteket szeretném kérni ebben a kérdésben hogy mennyire lehetne javulást észlelni egy 1070-nel a 960 2Gb-tal szemben ami most van!
Pár hónap múlva szeretném megvenni a kártyát MSI 1070 ARMOR, processzort meg majd talán év vége vagy utána I7 4790.
Ui: youtube-on láttam több olyan videot ahol 3570k-val 1060-nal alapórajeleken tökéletesen ment a játék 60+fps-sel.
Alaplapom Asus H97M-E, Cooler Master Silent Pro II 80+ Bronze, 8Gb DDR3 1600, I5 4460 Stock.
A válaszokat előre is köszönöm, sziasztok! -
TTomax
félisten
válasz
FaRkaS1991 #1422 üzenetére
Nem,semmi gond nincs azzal.Ahhoz a kártyához elég a PCI-E 2.0 is.
-
FaRkaS1991
csendes tag
Köszönöm a választ, észrevételeim közt, régebbi játékoknál közel egyformát teljesítenek fps-ben, viszont egy aránylag újabb játéknál már látni különbséget. Egyébként az okozhat problémát, hogy a lapom pci 2.0ás, a kártya (gtx770) meg 3.0? Vagyis sokat veszít a teljesítményéből? Ha egyáltalán veszít. Plusz, mennyire lesz limites a proci? Bár gondolom ez is program függő.
-
válasz
FaRkaS1991 #1420 üzenetére
Ha már egyszer megvetted a 770-et, akkor legjobb, ha megnézed magadnak
A 770 a legtöbb játékban gyorsabb valamivel, már csak azért is, mert a multiGPU jobban eszi a processzort, de a régi architektúrájú CPU miatt nagyon függ a játékoktól és a felbontástól, hogy fogsz-e bármi különbséget látni.
-
FaRkaS1991
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy ősrégi konfigom van, és az lenne a kérdésem vele kapcsolat, hogy érdemes cserélnem a vga-t vagy sem. Adott egy régi 775ös lap,( GIGABYTE GA-EP45T-EXTREME) amiben egy e5450-es xeont hajtok, 3,6ghz-n. Van hozzá egy Gtx 590-em. Nem tudom, hogy ez így mennyire jó párosítás, de a napokban beszereztem egy 4 gb Gtx 770et (zotac) kártyát olcsó pénzért. A kérdésem igazából az lenne, hogy melyik kártyát hajtja meg jobban a cpu?
-
KillerKollar
őstag
válasz
sakal83 #1418 üzenetére
Az a baj hogy a 6700K egy olyan 10-15%-ot ver a 4770K-ra,a 7700K pedig ugyan az mint a 6700K csak magasabb alap órajelen. Ezért nekem nem éri meg venni egy új procit,alaplapot meg memóriát. Viszont a monitoromat tervezem lecserélni egy 4K-sra,abban a felbontásban maximális részletesség mellett még ennél valamivel gyengébb procival is GPU limites lenne a rendszer a legtöbb játék alatt, és azért még mindig nem számít gyenge procinak a 4770K szerintem,főleg játékra. Ittvan egy másik teszt szintén Titan Pascallal 1080p-ben,igazán nagy különbség csak a Watch Dogs 2 alatt látszik,de még ezen a felbontáson is lehet mit tenni hogy minimalizáljuk a GPU limitet,Battlefield 1-ben ott a resolution scaling,máshol fel kell tolni maxra az élsimítást,stb... De WQHD és 4K felbontásoknál már szerintem erre sincs túl nagy szükség. Ja és azoknak akiknek hasonló dilemmájuk van itt van mégegy teszt titán pascallal,itt is az ashes of singularityn kívül talán még a GTA IV-ben van különbség,de ott se olyan súlyos a helyzet,főleg úgy hogy ki van kapcsolva az MSAA.
-
sakal83
addikt
válasz
KillerKollar #1417 üzenetére
Azért nem kevés ebben a tesztben a különbség. Sokszor -20%-ot vesz el/nem ad ki a Titan X-ből. Egy 1070-es bőven elég ehhez a procihoz, az is, ha megcibálod.
Most látom, hogy 980Ti-d van. Szerintem egy proci csere már aktuális, ha ekkora teljesítményt szeretnél.
-
KillerKollar
őstag
Hát ez alapján a cikk alapján nem túl fényes a helyzet :/ 22%-al veri a 7700K,ez több mint amit gondoltam. Mondjuk ennél a tesztnél alig van különbség,de gondolom azért mert itt azonos órajelen volt az összes proci (4.5 Ghz). Most sajnos alapon van a proci,nem igazán értek a tuninghoz de egyszer jó sok utánaolvasás meg itteni fórumos segítség után sikerült felhúznom 4.3 Ghz-ig és utána futott stabilan 1 évig a proci. Aztán most karácsonykor egyszer csak nem kapcsolt be a gép. Mind kiderült a tuning beállítás szállt el és csak resetelni kellett a BIOS-t úgyhogy nagy gond nem volt,csak azóta alapon van. Annyi hogy állítólag 4 Ghz-ig boostol így is elvileg,ami nem sokkal kevesebb mint ami volt(4.3),de akkor ezek szerint az is sokat számít.
-
TTomax
félisten
válasz
KillerKollar #1414 üzenetére
Egy 4.4-4.5Ghzen simán melléraknám.
-
válasz
KillerKollar #1414 üzenetére
Ez a cikk pont Neked szól
-
KillerKollar
őstag
Üdv!
Szerintetek a 4770K-m még elég lenne egy 1080 Ti mellett? Tudom hogy még nem jött ki az a kártya,de már hivatalosak a specifikációi+ a Titán X Pascal ami már kijött meg az 1080 alapján azért nagyjából be lehet lőni. Ahogy néztem a 6700K is maximum 10-15%-al gyorsabb azonos órajelen,de néha még annyival sem,a 7700K meg gyakorlatilag ugyan olyan gyors mint a 7700K. A Ryzenek nem tűnnek rossznak de most nem terveztem ezért új alaplapot/ramot meg mindent cserélni. Előre is köszi a választ!
-
-
Miután a CPU még az FSB-megközelítésű (nem CPU-ba integrált a memóriavezérlő), rendesen kihajtani nemigen fog semmit, még a gyengébb kártyák esetén is lesz itt-ott CPU-limited. Nyers sebesség terén kb. egy SKL / KBL kétmagosnak felel meg - olyankor, amikor a játék mind a négy magot használja.
Ebből következően a 770-esben hagyni fog rendesen, persze nagyon függ attól, hogy milyen játékokkal, milyen beállítások és milyen felbontás mellett játszol.
Én amúgy nem vennék Kepleres VGA-t, különösen nem a 770-et, hasonló teljesítményt tud egy 960 vagy egy 1050Ti (sőt, van, ahol sokkal jobbak). Ha a 4GB nem fontos, akkor a CPU-dhoz a legjobb választás az 1050.(#1408) tekergőke: hasonló sebességű a CPU-d, mint a fentiekben taglalt Xeon, csak értelemszerűen egy/kétmagos teljesítményben jobb. A 750Ti elég jól passzol hozzá, viszont jobban jársz, ha egy kicsit drágábban 1050-et veszel. Miután a CPU lesz a szűk keresztmetszet, a Radeon kevésbé jó irány, kivéve, ha tervezel platformot is cserélni.
-
tekergőke
csendes tag
Helló!
http://www.emag.hu/msi-geforcer-gtx-750ti-videokartya-2gb-gddr5-128bit-n750ti-2gd5tlp/pd/D4JS12BBM/Kérdésem a következő
A fent linkelt Videókártyával meg birkózik az Intel Pentium G3240 es proci?
Alaplap: Asrock h81m -vg4 R2.0
Ram: Kingsot ddr3 1600 mhz 4gb
jelenlegi kártya egy gainward geforce 210 1gb. -
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigom van jelenleg
Lap: Gigabyte EP45-DS5
Ram: 4×2gb
Cpu: Xeon E5450
A mostani vga amit le akarok cserélni az egy Sapphire HD 5850 1gbKérdésem az lenne,hogy ez a Xeon E5450 kihajtana e egy GTX 770 4gb vgat?
Vagy mi lenne a "legjobb" vga amit még kihajtana? -
IstvánLászló
őstag
Elnézést de mos tudok csak válaszolni.
A VGA-cserét sajnos el is kell felejtenem.
A lényeg sajnos 12.5% és 30%-ot CPU-t fogyaszt a LoL és task manager ezt mutatta.
Sajnos itt nem nagyon van más megoldás de platformcserét most jelenleg nem is tudom megoldani és marad a beletörődés.köszönöm hogy segítettél.
Tisztelettel, István
-
válasz
IstvánLászló #1403 üzenetére
Hát, akkor szerintem nyugodtan felejtsd el a VGA-cserét, már most is a CPU-d fogja vissza a dolgokat.
Az AMD FX processzorok elég gyengék egyszálas teljesítményben - a 8300 a magas órajel miatt még a jobbak közül való, de annak az igazi értéke a 8 mag, amit ezek a játékok nem tudnak kihasználni. Nyiss egy task managert, indítsd el valamelyik játékot, és ALT+TAB-bal hozd elő a task managert, ott fogod látni, hogy kb. mennyi CPU-t fogyaszt a játék. Nem játszottam a LoL-lal sosem, de meglepne, ha nem kb. 12.5%-ot látnál - egy magot teljesen leterhel, a többi vakációzik.
Sajnos itt nem nagyon van más megoldás, mint a platformcsere, vagy a beletörődés.
-
IstvánLászló
őstag
Kedves kolléga gbors
Elnézést de a felbontás lemaradt sajnos figyelmetlenségemből.A monitorom egy régi jó Fujitsu Siemens P19-1 és játékoknál 1024x768 és 1280x1024-es felbontással is használom,de inkább 1024x768-ban és 48 Khz / 60 Hz-en.
A lényeget próbálom meg is érteni amit most mondasz,de tapasztalatom igen kevés ebben a témakörben és CPU + VGA kombinációt csak sejtem,de nem vagyok profi és ezért szíves türelmedet is kérném.
Az egyszálas teljesítményről még fogalmam nincs hogy mit is tud a procim ez?
A lényeg megnézni, hogy mennyi CPU-t esznek most a játékok ezt próbálom meg is érteni.
A játékok amiket írtam teljes képernyős módban futnak és kérdezném is hogyan is tudom megnézni, a task managerrel:League of legends játéknál 5v5 meccsközben mert ezzel vannak főleg az Fps gondjaim?
A lényeg igyekszem korrekten válaszolni és remélem ez sikerülni is fog és köszönöm hogy segítesz.Tisztelettel, István
-
válasz
IstvánLászló #1400 üzenetére
Nagyon sokban függ a játékoktól, hogy mi a jó CPU + VGA kombináció. A leírt játékok elsősorban CPU-ra igényesek, ráadásul az egyszálas teljesítményt szeretik, úgyhogy az FX 8300 eleve nem ideális hozzájuk.
Felbontást nem írtál, de ha 1920x1080, akkor benne van a pakliban, hogy az 1070 csak minimális gyorsulást hoz a felsorolt játékokban az 560-hoz képest, annak ellenére, hogy maga a VGA 3-4x gyorsabb.Amúgy érdemes legalább rápillantás jelleggel megnézni, hogy mennyi CPU-t esznek most a játékok. Ha a task manager stabil 12.5%-ot mutat a játék processze mellett, akkor az jó eséllyel azt jelenti, hogy 1 magot használ, és CPU-limited van. Ha 25%-ot, akkor ugyanez 2 maggal. Ha a performance monitor CPU-grafikonját nézed, akkor az pontosabb eredményt ad, de tudni kell értelmezni.
-
sakal83
addikt
válasz
IstvánLászló #1400 üzenetére
Nem tudja kihajtani. Meg egy rx480/1060 is sok neki de mar vallalhato
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest