Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• keIdor

titán

válasz t72killer #17161 üzenetére

Az a baj, hogy túl sokan vagyunk, sok az a lassan 8 milliárd ember. Nem bírja el a bolygó.
    Az rendben van és tudom is, hogy abból 1.5-2 milliárd az, aki valóban habzsol és a többi inkább nélkülözik, azt a 2 milliárd habzsolót sem bírja el, viszont túl sok területet veszünk el a többi fajtól, ezért meg mind a 8 milliárd ember felelős. Amit írtam is egy-két hete, hogy nem törvényszerű az, hogy valaki Vuhanban denevérpörit készített, az is lehet az egész mögött, hogy egy bizonyos denevérfaj is már az emberekkel egy területen él, mert nincs hova menjen, ezt egy népes Kínában simán el tudom képzelni, de sok más helyen is. A környezeti ártalmak miatt az a denevér is könnyen megbetegedhetett, rossz levegő, tájékozódási nehézségeket is el tudok képzelni a millió másik zajforrás összezavarta, nem jutott elég táplálékhoz, legyengült.
    Elkapta a legyengült denevért egy macska, vagy macska méretű állat és azt dolgozta fel az ember a piacon. Kutyát, macskát esznek ott elvileg. Ez így is kerülhetett az emberre, de mindez csak elmélet, soha nem fog kiderülni.

Drasztikusan le kéne csökkenteni a populációt 2100-ra, nyílván nem gyilkolászásra gondolok, van humánusabb megoldás is. Egyszerűen ne csináljanak az emberek gyereket. Egy-kettő még oké annak, aki ragaszkodik családhoz. Pont annak adnék adókedvezményeket, akik ezt a részét el tudják/akarják engedni. Nyílván nem fogják sokan, ez érthető is valahol.
    El kéne engedjük az ilyen elavult nézeteket, mint a nemzetek és el kéne kezdeni emberiségben gondolkozni, nem nemzetben. Huszadik századi gondolkodást lecserélni huszon-egyedik századira, mert a globalizmus most megköveteli. Nem tartanám akkora tragédiának azt, ha 2100-ra Magyarországon is csak, teszem azt 6-7 millió "őslakos" volna. Én pont azok közé tartozom, akik ezt a nézetet vallják. Demográfia és nyugdíj? Az én véleményem szerint nem rossz a bevándorlás, ha az be tud illeszkedni. Annyi éhes gyerekszáj van most is a harmadik világban, hogy ezeknek ha enni adnánk és lehetőséget felemelkedni, akkor meglenne a korrekt munkaerő is 20-30 év múlva. Az a lényeg, hogy ne csináljanak egy-két gyereknél többet, de az volna a legjobb, ha sokan nullát. Cserébe adókedvezmény. Élhetőbb világ volna és nem kéne számolgatni a többi kihalt fajt, mindenkinek maradna hely.
    Aztán majd ha a technológia adott, akkor lehet barátkozni a gondolattal, hogy kolonizáljuk a Naprendszert, de ez még több száz év, ha egyáltalán ejutunk oda.

Új hozzászólás Aktív témák