Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Canon EOS DSLR topic
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MrSealRD #89255 üzenetére
Ahogy mondod, a mocskos és nagyon kevés pénz az okozója azoknak, amiket írsz! No meg a nyomoroncféreg cégtulajdonosok és az általuk kiválogatott vezető réteg, quasi rabszolgahajcsárok.
Hogyne lenne egészségtelen életmód, amikor kizsigerelik a fizikai dolgozókat, ha marad is szabadideje a család mellett, nyilván a fotelben fog ücsörögni és bicajozni fog menni vagy edzőterembe vagy futni. Elég jól látható, hogy a jobb életszínvonalú népek teljesen máshogyan állnak ehhez, szóval tisztán pénzkérdés ez csak. Vitathatatlanul.
Az egész cég lefertőzése az a kategória, amire nem lehetne tekintettel senki, ha fáj ha nem, takarodj haza! Sajnos ez a kialakult mentalitás kifejezetten rosszul jön covid idején és még ilyenkor sincs annyi esze a vezetői szintnek, hogy leüvöltse a fejét annak, aki bemegy dolgozni betegen!
-
válasz
MrSealRD #89250 üzenetére
mert ő az aki megtermeti azokat a súlyosbító feltételeket ami miatt nagyobbat rúg rajta a vírus...
Nem, nem ő teremti meg magának, talán kis részben. De egy példát akkor ragadjunk ki! Miért is terjed nálunk ennyire? Mert kialakult egy olyan jó szokás, hogy aki beteg, az míg bele ki nem lóg, nem megy orvoshoz! Miért nem megy? No akkor helyben is vagyunk. (ez meg egy jelenlegi covid járványnak kifejezetten kedvez)
A túlsúly békeidőben is jó barátságban volt a vezető halálokokkal.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MrSealRD #89104 üzenetére
Amúgy egy dolgot nem értek. Amikor végre eljutunk szombaton bevásárolni akkor miért van tele nyugdíjasokkal az összes bolt? Lista alapján szoktunk bevásárolni, általlában heti 1 nagy kört megyünk 2-3 helyre. Korábban hétköznap este szoktunk járni, de ugye a korábbi zárás miatt hétvégére toltuk mert hétköznap már nem fár bele...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MrSealRD #89098 üzenetére
Persze, ügyeltem a távolságtartásra (off peak időben mentem a boltba). Utóbbi hetekben még védőszemüveget is vettem fel, igaz nem vízállót csak impact resistes-t.
De a tegnapi látvány Lidl parkolójában megerősített abban, hogy az emberiség megérett a pusztulásra.
hyggelig: nincs lehetetlen csak tehetetlen. Önkormányzathoz tud fordulni telefonon az akinek nincs internet kapcsolata, segítenek beszerezni a cuccokat.
-
válasz
MrSealRD #85682 üzenetére
igen, "gondolod", ez a kulcsszó. van egy protokoll, minden ilyen esetben leállítják és kivizsgálják, így normális. minden oltásnál előfordul ez többször is, jellemzően. emberek folyamatosan halnak meg, amikor már milliós számban oltanak, óhatatlanul lesz ilyen, aki pont oltás után. ki kell vizsgálni, hogy volt-e ok-okozati összefüggés. mellesleg, legyél pontos, ha már: nem állították le az oltást vele, csak ezzel a batch-csel, ami most egyben jött le a gyártósorról. és egyébként hogyan képzelnéd a még pár év tesztelést járványban? efölött elsiklottál elegánsan legutóbb. és ugye tudod, hogy már rég azon a ponton vagyunk, hogy embereken tesztelünk?
de, ha gondolod, fogadjunk, hogy kivizsgálják, aztán oltanak vele tovább, ergo nem az történt, amit sugallsz, hogy történt.
a dolog demagóg, ismét ellenem irányuló, mindenféle hülyeséget a számba adó részére meg kapsz egy
ilyet, legközelebb meg egy bant.
-
válasz
MrSealRD #85645 üzenetére
figyelj, ne zavard össze magad a tényekkel: kb. 300 millió vakcinát beadtak már
nem tudom, hogy mi ez a lesből támadó ruhaszárító-kötél tempó, de elkéstél vele
és ide a rozsdás bökőt, hogy még ez a másfél eset sem az lesz, amit gondolszde, persze: jó lett volna még egy 3-4 évet tesztelni, tényleg. a termék még jobb lenne tőle. talán. de remélem te is érzed, hogy miért nem ezt az utat választotta a mindenki... is.
-
válasz
MrSealRD #74310 üzenetére
na, végre egyszer totál egyetértünk.
szerintem is csupa hülyeséget ír kékes
na jó, nem, csak vicceltem, a cigizős részre gondoltam. nevetséges, hogy ez kivételt jelenthet, pláne, mert a bagót kifújó józsi szó szerint permetezi a covidos szarját. járvány van, maszk van, bagózni tessék otthon a négy fal közt, ugyanúgy vonatkoznak rá is a szabályok. én stabilan büntetnék az utcán emiatt.
vagy-vagy.
egyébként szerintem a hülye politika szüli az ilyen kivételeket. ugye a járványt elfojtani nem lehet már, csak lassítani a megfelelő mértékre, amihez nem az kell, hogy te vagy én ne legyünk betegek, hanem, hogy összesen csak ennyi meg annyi beteg legyen. úgyhogy, a politika igyekszik semmilyen csoportot sem nagyon felbosszantani, mert veszíti a szavazatot. ha a dohányos dohányozhat, attól nem lesz tomboló járvány, így hát...
-
Kékes525
félisten
válasz
"Amit leírtál az nettó baromság."
Örülök, hogy egyetértesz azzal, amit írtam, mert még kísérletet sem tettél annak cáfolatára, csak minősítesz. Tudod a cáfolat az, ha pontról pontra cáfolsz.
Az egészségügy kis részének csúcsra járatása lebénítja a teljes egészségügyet. Te ezt nem tapasztalod? Jó neked.
Lehet, hogy a dohányzás nagyobb kárt okoz a gazdaságnak, de a koronavírus 1 éve van jelen, a dohányzás pedig mióta is? Tetszik, amikor lazán elfeledkeztek triviális dolgokról.
A második bekezdéssel részben egyetértek. Nagyon sok teljesen felesleges és rossz intézkedés van.
Az utcai maszkviselet nagyon sok helyen teljesen felesleges. Én is dühöngök miatta. DE! Mondj egy jobb rendelkezést ennél. Határozzák meg, hogy csak akkor kötelező, ha 10 négyzetméterenként 3, vagy több ember tartózkodik az utcán? Vagy sorolják fel, hogy melyik helyeken kötelező, melyiken nem? A felsorolás tartalmazna 500 vagy több utcanevet. Ezek még nagyobb marhaságok lennének. -
daneel_hu
addikt
válasz
"Ha már szóba került a dohányzás... kedvenc momentum az utcán maszk nélkül rohangáló "felelősségteljes" állampolgárok akik közben dohányoznak... azzal az indokkal, hogy ő dohányzik. Érdekes eddig mindent megérveltek már, hogy miért kell maszk nekem a kihalt utcán is...meg 2 méterre közlekedő embereknél is. De a dohányos az kivétel...ő továbbra is a pofámba fújja a füstöt meg a COVID-ot is... "
Amúgy tényleg elképesztő milyen kivételezést tud szülni, csak mert "ő szenvedélybeteg" és ehhez joga van.
Évekkel ezelőtt egy hazai szerkesztőségben óránként jártak ki bagózni a kollégák, majd amikor a "cigiszünetben" mi bent újságot olvastunk a menedzsment teljességgel fel volt háborodva.
- Nekik joguk van cigizni. (mondták) -
Ezekiell
veterán
válasz
MrSealRD #71640 üzenetére
Én vállalom a véleményem, hogy biztosan nem érdekel a másik 10-15 ezer halála, ha az én életem vagy a családomé tönkremegy abba, hogy megpróbáltam "felelősen" viselkedni azért mert a társadalom nyomást rakott rám
Hát ez nem pont az oltáspártiság szlogenje, ugye...? De mind1, őszintén szólva a te döntésed, azt csinálsz amit akarsz. De fenntartom: ne autózz, ne szedj gyógyszert, stb - ha ennyire zavar hogy téged vagy a családodat is tragédia érhet ezeknek a folyományaként.És még mindig nem halt meg senki covid oltás miatt, szóval eleve full felesleges az egész thread.
-
Ezekiell
veterán
válasz
MrSealRD #71628 üzenetére
Szépen mozgatod a gólvonalat.. Eddig full vakcinaellenes dumát toltál, mostmeg már csak kivársz és óvatos vagy. Döntsd el melyik. Előbbi esetben minden érvényes amit írtam, utóbbi esetben meg csak nyugodtan és teljeen rendben van, más lehetőség úgysincs, nem mintha most megkaphatnád ha akarnád (és ez utóbbi esetben fogalmazz egyértelműbben....)
-
válasz
MrSealRD #71628 üzenetére
Értem, hogy mit írtál. Az érintettet az sem vigasztalja, ha nála 1 van abból a 3ból, aki meghal abból a 100 covid pozitívból. Ha valahol valaki meghal, nyilván nem vigasztalja. De ha valaki emiatt nem oktatja be magát, nagyobb eséllyel hal meg nála bárki barmi másban, mert 1 a milliónál nagyobb eséllyel éri közlekedési baleset, covid pneumonia, háztartási baleset, stb.
-
Kékes525
félisten
-
válasz
MrSealRD #71349 üzenetére
Németországról volt szó, ahogy olvastam.
Magyar helyzet: Hát igen. Amúgy szerintem nem csak a kórházi ellátás fogja meg őket, hanem ez a süket tesztelési eljárásuk, hogy a mentők futkoznak mindenhova.
Ez utóbbit annyira nem értem, én több kórházban is tudok pcr mintavételről itt a közvetlen környezetemben, szóval nehezen áll össze a kép, hogy miért a mentőket rugóztatják a mintákkal.
-
válasz
MrSealRD #71339 üzenetére
a húgomék cége érintett benne, az egyik gépükön tesztelte a moderna a 2. fázis elején, gyorstesztet is fejlesztettek stb. ettől még természetesen írhatok hülyeséget.
de mit akarsz kihámozni ebből? hogy szükségszerűen hiteltelen, bármit írnak a megidézett emberek? és miért fontos ezt a két úriembernek idetennie? úgy érzik, hogy ez erősíti az ő véleményüket?
gúnyolódni egyébként én is tudok. kezdjek el tréfálkozni banhammerrel a kezemben? remekül el tudom szórakoztatni magam!
továbbra is érdemes a pécsi virológia oldalát követni, igen aktívak az érintett témákban, és hát rájuk eléggé ráillik, hogy dolgoznak a koronavírussal, meg más vírusokkal is. teljesen fölösleges loyolai kovács jocóka kéköves fórumer véleményén rugózni az oltásról, amikor ott vannak a szakemberek, akik azért szakemberek, hogy elmondják ezeket.
az, hogy valakinek drlenkei is szakember és ezért pillanatok alatt ott tart, hogy "a szakemberek össze-vissza beszélnek, ezért már nem is lehet tudni, hogy mit higgyen az ember, én inkább hallgatok az ösztöneimre és arra figyelek, aki szimpatikus/meggyőzőbb", az az ő dolga. nem racionális, mondjuk.
-
lacafaca
addikt
válasz
MrSealRD #69296 üzenetére
amúgy a postánál is van lehetőség háznál föladni, ki fog menni érte a futárjuk, ha kirendeled
cybermanus ezzel neked egyeltalán nem kellene foglalkoznod (én már itt vagyok a topiknyitás óta bebe....na ez mi, ha nem gyerekes
), akkor marad az ignor gomb
-
Sped
aktív tag
válasz
MrSealRD #69296 üzenetére
Azigaz, alkalmazkodni kell a vevőhöz... csak azért bátorkodtam ezt ideírni, mert nekem csak jó tapasztalatom volt velük, ez a csomagautomatából csomagautomatába kézbesítes kifejezetten kényelmes opció.
Ja és kifejezetten irtózok a postától... mindent hajlandó vagyok elkövetni, hogy semmilyen kontaktom ne legyen azzal az intézménnyel. Mindent csoportossal fizetek, csomagjaimat minden más szolgáltatás igénybevételével intézem, csak ha nagy ritkán tértivevényes levelet kapok, akkor vagyok hajlandó oda betenni a lábam. Ennyire korszerűtlen, lassú és körülményes állami szerv a világon nem létezik máshol. Hideg ráz ki tőlük.
-
törölt tag
válasz
MrSealRD #69275 üzenetére
Részlet magamtól négy nappal ezelőttről:
Egyensúly pedig kellene. A nyári felkészülés után most a korlátozást is rosszul csináljuk? Étterem, kávézó, cukrászda, kocsma és mozi bezárva az érthető, de most a 20:00 óra korlátozással, ami azt jelenti 19:00-kor zár a bolt, aki 17:00-kor végez annak ez a 2 órás tumultus covid sáv van vásárlásra, ahelyett nyugiban szellős boltban este kilenckor letudnád? Simán azt érzem most többet vagyok tömegben, mint békeidőben. Listával összeszedem ami kell, közben látom a sok bámészkodót. Bemegyek drogériába, az előttem belépő négy ember után miért én vagyok az első aki nyom a kirakott fertőtlenítőből? Pont olyan hely ahol összetapizzák a termékeket, mert nem tudja húsz féle samponból melyiket akarja.
Magyarul szerintem, ha van korlátozás 19:00-kor zár a bolt, akkor legyen létszám limit is. Ha ez sort okoz, az is jobb a mostani tumultusnál. Vagy mehessek este kilenckor nyugiban vásárolni, ahogy békeidőben szoktam.
Én fel tudok öltözni rendesen és a hidegnél jobban utálom a túlfűtött buszokat és túlfűtött boltokat. Ezt az 5 fokban félóra utcán állástól meg akarsz halni témát hagyjuk, mert nem fogsz meggyőzni.A hősugárzó megoldási javaslat se tetszik neked, plázában bent hatékony sorbaállást se tudsz elképzelni limittel. Jobb lenne a mostani zsúfoltságnál, amit a korai boltzárás, black friday, karácsonyi vásárlás hármas okozott.
-
válasz
MrSealRD #69255 üzenetére
jó kérdés.
tegyük félre azt a részét, hogy sokkal inkább nyáron kellett volna ügyesebbnek lenni és most könnyebb helyzetben lennénk. ha csak a mostani helyzetet nézem, akkor én bizony abszolút igyekeznék kiiktatni minden olyan dolgot, ami zárt térben nagy számú emberrel jár.
valóban könnyebb volt mindezt melegben, akkor az ember eleve elgondolkodott azon, hogy miért tömörül odabent úgy amúgy bármikor is, annyival logikusabb kint várni.
most nehezebb, viszont én akkor is megkövetelném. remélve és kommunikálva, hogy törekedjen mindenki a gyors és hatékony vásárlásra (lehetne ezt is bemondani sokszor, nem csak a migránssorosbrüsszelt). nyilván, ha odakint várnak mások, akkor ez valamennyire azért logikus és talán ki is alakul.
de végülis igazad lehet abban, hogy az embereket egy ponton túl a saját hülyeségüktől nem lehet megvédeni, ha neki jelen járványhelyzetben tök oké az aldiban tömörülni, akkor úgy sem tudsz előírni neki semmit.
-
törölt tag
válasz
MrSealRD #69226 üzenetére
Ha alapból úgy állsz hozzá mit nem lehet ilyen-olyan kifogással, akkor kár ötleteket írni egy kis szervezéssel mit lehetne.
Több posta, Tesco vagy Interspar bent van egy plázában, meg lehet oldani a sort melegben. Kültéren megfelelő öltözet, gázpalack, autósoknak sorszám addig üljön a kocsiban stb. Szervezés kérdése. Persze inkább ne csináljunk semmit, hátha nem tetszik a változás, inkább panaszkodjunk a meglévő módszereken az a biztos.
Azt nem tudom milyen gyakran kell postára menned. Ez is csak szervezés kérdése, aki nem bírja szomszédot megkérni, amit lehet online intézni, falubeli összefogás, igazolványok érvényességét halasztani, normális meghatalmazással ügyintézés. Kedvencem amikor 17-19 órás sávban látom a szemmel láthatóan nyugdíjasokat (aki ráérne előtte bármikor) három zsemle+tejért az Aldiban, az emberek a szokásaik rabjai. Másik kedvencem amikor valaki a gyorskasszához akar beállni tele kocsival.Amúgy nincs igazi tél, hó sincs, +5 foktól félóra ácsorgástól ne akarjunk kikészülni.
-
törölt tag
válasz
MrSealRD #69188 üzenetére
Első félórás kinti ácsorgás után lekopnának a bámészkodók és legközelebb célirányosabban történne a vásárlás. Kamera van a Tescoban, hangosbemondó szólna ne téblábolj órákig.
3-4-5 fok problémára van több jó fejlesztés is: kabát, sál, sapka, kesztyű! Eső ellen is van több találmány.
Békeidőben decemberben is szoktunk a nyári kiülős teraszos helyeken sörözni, mert gázpalackos hősugárzóval megoldják, a Tesco elé is ki lehetne pakolni. Autósoknak is meg lehet szervezni parkolóban átvételt. 17-19 órás tumultus sáv helyett talán többet érne a hosszabb nyitvatartás létszámlimittel. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
MrSealRD #68954 üzenetére
" az októberi berobbanás nem hiszem, hogy a nyári "lazaság" miatt lenne...valahogy nem adja ki a matek."
A nextstrain se adja ki. Ott a génfa struktúrán látszik, hogy honnan milyen országból jöttek ide és alakultak ki gócpontok. Pl. A Merkeley által agyon démonizált horvátországi törzs gyakorlatilag nincs jelen itthon.
-
válasz
MrSealRD #68954 üzenetére
hát, ugye a nyári szabályokat is a honatyáink találták ki, szóval szerintem elég világos, hogy elsősorban azzal van a bajom, hogy ők mit találtak ki, és hogy viselkedtek "központilag is!", ezért is írtam. az emberek nyilván belakják a teret azonnal, amit eléjük nyitnak, nyáron semmilyen szabály nem volt, ami egy dolog, de még annyi sem volt, hogy "gyerekek, járvány van, még mindig, ésszel", meg "nézzétek, én is maszkot húzok".
igen sok ember akkor eldöntötte, hogy ő ezzel többet nem foglalkozik, oszt azóta is az van nála, ezért is mászik rád a lidliben.
a nyári időszakról van már részletes elemzés, július végén robbant be a járvány, külföldről hozták be, de aztán rögtön rápörgettünk azzal, hogy balaton turbo. ott van a mutációs-fa elemzésekben, tessék elolvasni.
amúgy igen szelektíven kell olvasnod a topikot ahhoz, hogy azt hozd ki, hogy nem hibáztatom a hazai védekezést, a hülye, ad-hoc szabályokat, meg az egész piktoros-nyunyókás bohózatot, "állig fölfegyverkezve" (miközben világrekorderek vagyunk már halálozásban népességarányosan)
"Én elhiszem, hogy te elvagy otthon a celládban..."
"Komolyan azért hülyézel le másokat mert élni akarják az életüket?"ezekre banánnal fogok válaszolni, esetedben túl sok figyelmeztetés nélkül is. ne, légyszi.
-
Csatravi
senior tag
válasz
MrSealRD #65986 üzenetére
Az a baj, hogy ha mindenki kívánságát teljesítenék akkor szinte semmi intézkedés nem lenne.
A konditerem számomra egy hanyagolható dolog. Otthon is meg lehet oldani a fizikum karbantartását különösebb beruházás nélkül is. Ha a hívők lelkét akarják ápolni akkor ott van valamelyik királyi tv szennycsatorna és nyomják nekik a miséket. Megoldható. -
Sped
aktív tag
válasz
MrSealRD #65986 üzenetére
Engem legjobban a 20-5 órás korlát zavar... legyen 21 vagy 22 és már bentebb vagyunk, de ennyi idő alatt mindenhová rohanni kell...sok helyre oda sem érünk. Ennek az a következménye, hogy másnapra kell halasztani...Így 1 helyett 2-szer kell kimenni emberek közé... szerintem ez rosszabb mintha egyben el tudnám intézni.
Ez tényleg így van. Ma nekem is menni kell táppénzes papírért, OBI, Lidl, este pedig lomtalanítás. Közben autóban cserélni kell egy izzót, lehet nem fér bele. Mindezt úgy, hogy el fogom lógni a munkaidőm utolsó fél óráját, hogy talán legyen elég időm mindenhova eljutni. Ha nem, megyek holnap is.De legalább újabb szigor nincs, ez várható volt, teljesen ki vannak feszítve, dől össze a gazdaság, jövőre már látszik, kevesebbet tudnak lopni, mert muszáj lesz vmit visszapumpálni a gazdaságba. Lehet még a vétót is dobni kell, hogy ne maradjunk ki az EU Covid-alapból. Mekkora szopás ez nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Csere-Beszámítás!Lenovo Legion 5 Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650Ti / 16GB DDR4 / 500SSD +1TB HDD
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest