-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
mivel ez nekem pl. egyeltalán nem dolgom (az ezen való elmélkedés pláne), így simán ignorálom, úgy teszek mint évek óta: csak a saját dolgommal foglalkozok. (amúgy meg ha előre tudod mi fog történni /nagyvonalakban persze/, akkor pláne nem akadsz ki a napi dolgokon )
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
HÁZIGAZDA
én például megcsinálom az összes ház körüli munkát, az úgy is évek. most egy összegben lemegy. járok futni. ha lenne még időm, filmet is néznék, nem néztem 7 éve. meg olvasnék. az utazás hiányzik, de várom a csodát a vakcinával és utána kirajzunk
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #77805 üzenetére
nehéz ügy, mert szépen szét lett szalámizva a nép itthon, mindenkiben van egy csomó sértettség, mindenkit hagytak már cserben mások, ezért "na, a vendéglátósok sem foglalkoztak velünk, amikor éppen minket csinált ki a kurmi, akkor most sz.rjanak sünt". kb. ilyen szinten van szétesve a honi társadalom.
-
félisten
-
nagyúr
Lehet, hogy introvert kocka mint én, nekem se egy nagy dolog, eddig se jártam este meg éjszaka sehova, étterembe meg ilyen helyekre már a vírus előtt se, a korlátozások feloldása után se fogok. Így hirtelen ami eszembe jut, hogy kellemetlen az a maszk, mindig kell legyen nálad mert sehova nem engednek be nélküle.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz radi8tor #77816 üzenetére
Meditálni kell, relaxációs zenét hallgatni, illóolajakat venni((pl. levendula, citrom). Youtube-on olyan videók vannak, hogy gyönyörű helyekről készült felvételek alá tesznek be ilyen zenéket, közben ha párologtatsz valamilyen illóolajat akkor 3 érzékeden keresztül "szívod be" a nyugalmat. Meg kell próbálni mert tartósan idegállapotban lenni csak árt a szervezetnek, de sokan pl. pasziánszozni szoktak, az is meglepően nyugtató.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
csƵ
addikt
Ez az egyetlen szerencsém, hogy április óta nem panelban lakom. 2 hete költöztünk be a kertes házba és annyi munka van az udvarral, hogy a romok, szemét és a melléképület eltakarítása is heteket fog igénybe venni, hogy aztán elkezdhessünk vele dolgozni, hogy nézzen is ki valahogy.
De a járvány nem csak az ÉNről szól. Több millió ember igenis szopóágon van.
-
forumpista
aktív tag
válasz lacafaca #77782 üzenetére
"Csak negatív teszttel hagyhatják el otthonukat a pozsonyiak"
Haha, mondtam én hogy mindjárt itt van észak-korea.
Azt hiszem most kéne elgondolkodnia a lezárás pártiaknak is, hogy eddig és ne tovább, mert most még lehet vádolni hogy kocsmastílusom van, de egy-két hét aztán majd az lesz hogy
"úh b@zmeg, kiröhögtük pedig a pistának volt igaza..."Csak amikor kialakul a totális diktatúra, akkor már nehéz lesz váltani, és sokkal több halottba fog kerülni mint a covid...
-
csƵ
addikt
válasz forumpista #77828 üzenetére
Tudod, amíg itt is annak adnak igazat, aki "sose jártam étterembe, koncertre meg barátaim sincsenek, leszarom a korlátozásokat", addig fel se tűnik, hogy egyre nagyobb a gebasz.
-
Ezekiell
veterán
És még mi vagyunk a rettegők....
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
HÁZIGAZDA
én nem hiszem, hogy totális diktatúra lesz európában bárhol, ez szerintem sima rettegés. tényleg, szó szerint.
de
ez a szlovák rendelet nekem sem oké, qrvára ki lennék akadva, ha itthon bepróbálkoznának vele.
-
HÁZIGAZDA
na, tessék. akkor ne keseredj el, hanem tényleg használd ki az időt és csinálj meg mindent, amikor ugyanis lehet majd menni, akkor nem kell már foglalkoznod vele és tudsz többet menni, mint máskor. szóval csak átcsoportosítod az idődet.
az is világos, hogy millióknak (milliárdoknak) sokkal rosszabb. itt a fórumban a legcsóróbb tag is alapvetően a világ nyerteseinek táborában van, egész biztosan. viszont ettől függetlenül családokban élünk és a megoldandó feladataink zöme is családi szinten van. a járvány miatti lezárások okos túlélése is.
-
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #77835 üzenetére
szerintem tévedtek ebben. lehet, hogy egyes "keleti" vezetőknek a nyála összefut a szájában a lehetőségtől, de az eu 27 országból áll, mindenhol lezárások vannak most, és két év múlva sehol sem lesznek.
én ettől nem rettegek, szerintem a long-covid esélye rád/rám nézve nagyobb (szerencsére az sem igazán nagy).
-
csƵ
addikt
válasz #20749568 #77835 üzenetére
A szlovákoknál ráadásul tuti az is közre játszik, hogy az egyik fejesnek irgalmatlan számú eladó tesztje lehet.
Elképesztő, hogy milyen agyatlan módon szervezik a teszteléseiket és milyen idióta törvényeket hoznak, ami persze tesztelésre buzdít. Elég a magyar nyelvű szlovákiai híreknél a kommenteket olvasni. Mintha fogyatékosok hoznák a rendeleteket. Hihetetlen beszámolók vannak. A legutóbbi országos tesztelésnél 3 órát kellett a -5°C-ban várakozni az embereknek.[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
-
forumpista
aktív tag
"de az eu 27 országból áll, mindenhol lezárások vannak most, és két év múlva sehol sem lesznek"
Irigylem az optimizmusodat. Én viszont azt tippelném hogy pont ugyanilyen lezárások lesznek, mert jön majd a covid+ meg a covid++ meg a mutáns medvedisznóember covid, és ha akár csak az antarktiszon kimutatják egy megfagyott dinoszauruszban, itt mindenki egyből lezár mindent is.
Egyébként Aweriotnak (#77835) nagyon is igaza van. Tudod pár éve ha valaki azt mondja hogy az angolok kilépnek az EU-ból, hogy Trump lesz az USA elnöke, azt valószínűleg nyíltan lehülyézték volna, hogy hogy mondhat ekkora ostobaságot. A történelmi tapasztalatok alapján, én már nem tudnék akkora ostobaságot mondani, amiről aztán ne derülhetne ki hogy még alul is becsültem
-
HÁZIGAZDA
válasz forumpista #77840 üzenetére
mondjuk, ha mellétesszük azt az agyf.szt, ami tényleg a brexit/trump vonal sajátja is, meg az egész alternatív valóságos világokat, akkor úgy már tényleg borúsabb a jövőkép. mert azt én is úgy gondolom, hogy szép lassan, de nem jó folyamatok indultak meg. nyilván a járvány ezen gyorsít is.
de, amitől "rettegtek", az talán túlzás. legalábbis rohadtul remélem.
-
csƵ
addikt
válasz #20749568 #77839 üzenetére
Mostani hír a 4-esen orvostól:
"Az elmúlt tíz évben ezért küzdöttem, és most magam is az információhiány áldozata lettem. Beadtak a felkaromba valamit. És én nem tiltakoztam; hagytam".Mi az atyaúristen van???
Ezek orvosok, az egyik nem tudja, mit adnak be neki, a másik nem tudja, mi az amit bead.
MIVAN???
Ennyire könnyen irányítható és manipulálható egy okos, tanult ember?
Ugyanaz, mint a kijárási tilalom elején.
Megnőtt a családon belüli erőszakok száma, mert kijárási tilalom miatt nem mert elmenekülni.
Érted, inkább megverette magát, mert azt mondták a tv-ben, hogy 8 után maradj otthon.Az agyam eldobom. Mint valami biorobotok, akikben egy gombot megnyomtak és rabszolgává váltak.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz #20749568 #77847 üzenetére
60-70 éve még valóban jobban tette, aki így élt. De most már azért nem kéne. Általában nem olyan vészes a helyzet, most is kb jobb lehet a közérzeted ha nem nézel/olvasol híreket.
Ma találkoztam valakivel délben. Már arról beszélt hogy meghosszabbították március 1-ig a korlátozásokat. Nagyon sok hírfüggő van.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Z.É.T.
őstag
válasz tom_tol #77714 üzenetére
Nem a vita kedvéért, csak kérdezem:
Miért lenne rosszabb a SARS, vagy a MERS?
Még nem tűnt fel, hogy a rövidebb inkubációs idővel és magasabb halálozási aránnyal bíró vírus által okozott járvány messze nem okoz ekkora gondot globálisan, sem az EÜ-re nézve, sem a gazdaságra?
Amikor csak a mortalitási rátát nézi valaki, tévútra keveredik. Valójában azért (is) lett ebből az, ami, mert nem elég ijesztő az elsődleges következménye az emberek 70-90%-ára nézve, de ha elég sokan elég ügyesen (értsd: idiótán) lázadoznak, akkor esélyes, hogy megmutatja ez a járvány is a morcosabb arcát az egyszeri forradalmárnak is és addig mutálódik, annyi másodlagos és közvetett áldozatot szed, ami után majd ők is visszasírják a kocsmazárást és nyaralási-, síelésikorlátozást, mert arról ne legyen kétség, hogy ha elkezdi az evolúció véletlenül egynél nagyobb számmal felszorozni a halálozási arányát, hasonlóan a szövődményes betegek számát is és még mellé elkezd a veszélyzetettek életkora is csökkenni, akkor ezek mellett még a korlátozások is szigorodni fognak.
Oké, lehet, hogy Svédországban kicsit később, de elkerülhetetlenül.Megint hangsúlyoznám, hogy magam sem értek egyet több korlátozással, melyek nem elég szofisztikáltak, nem veszik figyelembe az adott régió, vagy szegmens körülményeit és azzal is egyetértek, hogy az nem az ideális út, hogy x járványügyi haszonért y fizesse meg az árat, míg z kellemesen kimarad a korlátozások kárvallottjai közül.
Nálam elég egyszerű a matek ilyen szempontból: amelyik ország képes volt az átlagnál kevesebb elhunytat, fertőzöttet produkálni, azt megszavaznám újra, amelyik nem, az ellen szavaznék. Ha közben még a gazdasági mutatók sem rosszabbak az előbbieknél az átlaghoz képest, még meg is tapsolnám. Ha pedig mindezt átlátható, értelmes kommunikáció és logikusnak ható intézkedésekkel tették, akkor megvettek kilóra. Ideológiától és minden egyébtől függetlenül. (érzem, hogy ezt még tovább kellene bontogatni, de értsd jól, ha lehet)
Eléggé passzol ide ez a dal
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info