Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ezekiell #49782 üzenetére
Szerintem ha valaki súlyos beteg vagy kórházba kerül, akkor fontos neki a lelki támogatás.
Ez is olyasféle...Szerinted az a normális, hogy azt mondja "nem fogunk tudni mindenkit megmenteni"... ezt megjegyzi az idős vagy krónikus beteg, majd bekerül az intenzívre és szétparázza magát?
Tényleg ez lenne az ideális közlés a koronajárvány kellős közepén?
Ha szerinted igen, akkor nincs miről beszélnünk. -
válasz
MaxxDamage #49786 üzenetére
hogy a vége mi lesz, azt nem tudjuk, de hogy hamarosan mi lesz, az sejthető -> csehország most. horror számok, pedig annyi csak, hogy picit előrébb szörfölnek a hullámjukon.
-
andor80
senior tag
válasz
#20749568 #49779 üzenetére
Semmiféle aláhúzás nem volt .Felháborodtál éás bevédtél egy botor miniszterelnöki szánalmas megnyilvánulást.
Ehhez nem töri hanem logika óra kellene de kérdem én tanultál valaha logikát vagy esetleg etikát.?
Egy hazugsaágra amit tolt csak a felháborodás az elvárható és számomra felogható reakció.Nem vagyunk egyformák ezt tisztelem.Csak a nagy a szabadságharcos éned mellé ez eléggé nagy kontraszt.Mondom mások vagyunk szerencsére. -
-
daneel_hu
addikt
De most X sportolói exitálással mit szeretnél bizonyítani? Azt, hogy a korona veszélyes rájuk is? Persze. Ezt nem is vonom kétségbe...
Ellenben a rákos, vagy egyén krónikusbetegek 10000x nagyobb veszélyben vannak.
Szerintem ez TE is belátod.A túledzettséggel egyetértek, az valóban az immunrendszer ellensége.
Van sansz, hogy holnap meghalok közúti balesetben, hiszen mindennap vezetek. Van rá esély, mondjuk kevés... de van. Ettől még be fogok ülni a kocsiba, ahogy mindig.
-
-
Coyot
őstag
válasz
#20749568 #49775 üzenetére
Elnézést, nem pont ugyan az a helyzet van csak most súlyosabban? Én sem értem ezzel mit szeretnél mondani. Amit kommunikálnak bullshit, tavasszal tök jól kezeltük, csak tesztelni lehetett volna többet max. - ehhez képest most simán el van engedve az egész.
Bár az okok ismertek így igazából nincs min csodálkozni megint a gazdaság vs. életek című fejezet jön.
-
Ezekiell
veterán
válasz
#20749568 #49775 üzenetére
Maximum szerinted hülyeség összehasonlítani a kettőt. Lehetett volna felnőttnek nézni az embereket, ahogy te végig elvárod. Legyél már egy kicsit következetes...
#49777daneel_hu és ezzel szerinted hogyan mentett meg 1 embert is? És akkor innentől ezzel az érvvel lehet jönni, hogy "hát hazudtunk, de megmentettünk vele 1 embert"? Szerintem nagyon nem...
-
válasz
daneel_hu #49768 üzenetére
a szélsőséges példából nem egy mezei szorzással extrapolálunk (arcpálma most már), a szélsőséges példa arra jó, hogy a kvázi kizárólagos állításokat cáfolja. attól, hogy valaki rohadtul egészséges, megszívhatja, attól, hogy valaki rohadtul nem, nem biztos. sajnos a fogékonyság az első. de vótmá.
(a rettegős beszólásod töröltem, ma már ne szólj be többet senkinek)
-
Z.É.T.
őstag
Navégre! (több a semminél)
Szigorít a kormány: maszkot kell viselni a szabadtéri rendezvényeken péntektől - 24.hu"Szigorításokat vezet be a kormány, a sporteseményeken és a „szabadtéren megtartott gyűléseken” is kötelező lesz a maszk viselése. Vagyis az október 23-ai eseményeken már maszkban kell lenni, ahogy a hétvégi Fradi-Újpesten is, ahova körülbelül 20 ezer embert várnak."
-
andor80
senior tag
válasz
#20749568 #49761 üzenetére
Istenem nem lehet a gondolatmeneted ennyire lineáris.
Mondjuk kitehetetett volna 100.000 óriásplakátot ,hogy moss kezet fertőtleníts, menj kevesebbet társaságab ,hordj maszkot óvd és segítsd az időseketUgyanezt megtehette volna a tvben hetente 1x egy héten is kölönböző szituációkban kis érdekes fontos járványügyi szakemberek társaságában...
Ehelyett mindenkit meggyógyítunk ordas aljas pofátlan hazugságot röfögött...Ami amikor mondta se volt igaz mert többszáz halál volt elötte ...""Káosz lesz, nem ígérhetek mást csak vért erőfeszítést verítéket és könnyeket"? Vagy azt, hogy minden rendben lesz?"
A moss kezet hordj maszkot az nálad=a vérkáosszal..Erdegem....
Azt kelett volna mondani ,hogy igyekszünk rendben lenni de ehhez te is állampolgár kellesz... -
válasz
daneel_hu #49757 üzenetére
hát, vannak sportolók, akik már nincsenek köztünk és vannak sportolók, akik regenerálódnak kétoldali tüdőgyulából, embóliából -- nagyon erőlteted ezt az edzett vs. lefingott ember témát, de ez ennél bonyolultabb. figyu, végstádiumú rákos, 85 éves néni (munkatársam ismerőse) elkapta, és semmi, kiment belőle 2 nap alatt
. ugyanitt egy 39 éves kolléganő belehalt.
"Majd eltelik két hét karantén, a 15% "lemegy" 5%-ra... majd ujabb két hét múlva megint 15% lesz?"
az exponenciális függvény nem így működik.
"Heti 3x teniszezem 1 órát, ez tök jó az általános erőnlétre, egészségre..."
na, és nem pont ezt írtam? nem az a "feladat", hogy versenyt nyerj, hanem friss/fitt állapotról volt szó, vírusilag. ha szétedzed magad, hidd el, hogy jobban kidőlhetsz. vagy ne hidd el.
-
Floyd80
addikt
Az infektológus kiemelte, hogy a maszkviselés az egyik alapvető eszköze a védekezésnek, azonban nem kell a maszkokat misztifikálni. Hatékonyság szempontjából nincs nagy különbség közöttük, hiszen míg egy egyszerű maszk 95 százalékos, a sebészi maszkoké 95-98, a speciális – FFP2, FFP3 – maszkok 99 százalékos védelmet nyújtanak. Szerinte a hétköznapi életben az egyszerűbb maszkok is védelmet nyújtanak, azonban a védekezés másik fontos eleme a távolságtartás. "Ha ezt a kettőt betartjuk, szinte nulla a megfertőződés esélye" – mondta Szlávik.
Az infektológus szerint ahhoz, hogy ez a vírus eltűnjön, az emberek 80-95 százalékát be kellene oltani, ahhoz pedig, hogy a nagyobb járványokat elkerüljük, 50-60 százalékos átoltottságra lenne szükség.
Talán ha az óriásplakátokra valami hasonló kerülne és nem az, hogy megvédjük a nyugdíjakat és milyen faszák voltunk tavasszal.
-
Def26
félisten
Sziasztok, akik átmentek már rajta, szaglás elvesztés és gyengeség majd jobbulás után szokott még rosszabbodni az állapot?
-
Ringman
nagyúr
válasz
Floyd80 #49754 üzenetére
„Mindenkit a helyzet komolyságára szeretnék emlékeztetni, és ott pedig azt érdemes nézni, hogy eddig összesen hány élet volt, amit nem tudtunk megmenteni.”
én még itt ragadtam le:
Orbán Viktor: az idősek és a betegek érdekében tartsuk be a szabályokat
Mindenki megnyugodhat - mondta -, mert ha elkapja a betegséget, meg fogják gyógyítani. -
daneel_hu
addikt
válasz
UberMutant #49755 üzenetére
Kíváncsi leszek Szlovákiára, mert ha ott 10-15% aktív fertőzött lesz, akkor mi lesz a következménye a tesztüknek... bezárnak x millió embert?
Majd eltelik két hét karantén, a 15% "lemegy" 5%-ra... majd ujabb két hét múlva megint 15% lesz?
Áprilisig szerintem nagyjából ez lesz a forgató. -
daneel_hu
addikt
"...a lényeg, és ami a nagy különbség egy élsportolóhoz képest, hogy az immunrendszernek nagyon fontos a pihenés és a regenerálódás. magyarán, te egy edzés után pihensz, pihenj, nem is szabad minden nap edzeni, megvan a regeneráció. egy élsportoló sokszor heti 6x napi 6+ órákat edz, ha nem többet, ez ahhoz kevés és már csak emiatt is igenis kockázat.
heti 3 edzés már szinten tart, 4 edzés mellett már épül felfelé az ember, 5 edzésnél többet meg nem is szabad/érdemes. és ezek sem sok órás dolgok, inkább 1-1 óra. heti 4x egy óra kocogás/futás a természetben például zseni."Ez személy és állapotfüggő.
Ha nagyon jó állapotban vagy, (edzettség), akkor emelned kell az edzés interzitását vagy mennyiségét, hogy előreléphess.Heti 3x teniszezem 1 órát, ez tök jó az általános erőnlétre, egészségre... de ezzel lófasz meccset sem nyerek még amatőr tornákon sem. Ahhoz jóval többet kell edzeni, jól kajálni és kardiózni mellette.
Sőt... ha nincsenek edzőmeccsek az éles meccsek előtt, akkor lehetek bármilyen jó fizikai állapotban, az elmém nem lesz éles amikor annak kéne lennie a fontos pillanatokban.Egy jó élsportoló minden perce meg van tervezve manapság, előfordul persze, hogy teljesen kimerül de ezt hamar orvosolni lehet pihenéssel és kajálással.
Összességében egy sportoló nem igazán van kitéve a covid19-nek szerintem. -
Floyd80
addikt
válasz
Z.É.T. #49751 üzenetére
"Bárhogy tették fel a kérdést, Gulyás mindig azt mondta, egy országról, egy védekezésről van szó, a védekezés sikerét a járvány kezdetétől lehet értékelni, ezért veszik a teljes adatsort. Szerinte pár hetes vagy hónapos adatokat nem érdemes figyelembe venni."
"Gulyás ezt a statisztikából való szemezgetésnek minősítette a csütörtöki kormányinfón. Majd – ahogy korábban – ismét az összesített, tavasztól máig érvényes statisztikákat idézte. Ez valóban kedvezőbb képet mutat, kérdés, mire megyünk a márciusi, áprilisi adatokkal a mostani helyzet megítélésekor.
Gulyás szerint kár egy-két hetet, vagy akár másfél hónapot kiragadni, majd ellenzéki alapállásnak nevezte olyan „statisztikai módszereket keresni, amivel a kormány kritizálható”.
„Mindenkit a helyzet komolyságára szeretnék emlékeztetni, és ott pedig azt érdemes nézni, hogy eddig összesen hány élet volt, amit nem tudtunk megmenteni.” -
daneel_hu
addikt
válasz
Elektrosokk #49731 üzenetére
"Az edzőm mindig el van ájulva a nyugalmi pulzusomtól.
"
mennyi?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Z.É.T. #49751 üzenetére
Durva.
Érdemes megnézni a cikkben a számokat. Nem értem hogyan gondolhatják azt, hogy ez valahogy megfékezhető. 20-30% korházon belül PCR alapján folyamatosan.Ennyi embert be sem tudsz zárni karanténba. Vagy ha igen, nincs kapacitás amely ezt ellenőrizné.
Itt ülök a tévé előtt, szürcsölgetem a pezsgőmet, és símán lehet, hogy akkora pozitív vagyok mint a rakéta. -
Z.É.T.
őstag
Koronavírus: az intenzív osztályok rettenetesen küzdenek - napi.hu"Míg az első periódusban, 6 hónap alatt 44 pozitív közül 4 beteg halt meg, szeptember 1. és október 19. között 296 pozitív beteg közül 59 beteg hunyt el, vagyis 10 százalékról 20 százalék fölé nőtt a halálozási ráta."
Lacafaca:
-
válasz
MaxxDamage #49744 üzenetére
Te már működsz rendesen? Kár lenne azt a remek új SSD-t nem TRIM-melni tovább!
Tesztelési infó, ha valakit érdekel. Frankfurt reptérre érkezés kb 17:30 tegnap, teszt eredménye ma délután 16 óra körül megvolt, mehetett is az utas dolgozni a célvárosba. Nem tudom Liszt F-en hogyan lesz visszafelé, mert tegnap délután konkrétan a reptéri személyzeten kívül nem sok embert láttunk! Ennél kevesebb utas már nem fog lenni!
-
Z.É.T.
őstag
-
-
Ringman
nagyúr
Kimagasló a magyar halálozás, Gulyás szerint ez szemezgetés a statisztikából
Gulyás szerint kár egy-két hetet, vagy akár másfél hónapot kiragadni, majd ellenzéki alapállásnak nevezte olyan „statisztikai módszereket keresni, amivel a kormány kritizálható”.
-
-
Alex91
félisten
[link] , mondjuk az szamomra kerdeses, hogy mindenhol hasonlo intenzitassal tesztelnek-e...
-
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Ringman #49738 üzenetére
Semmi új, csak megerősíti egy korábbi amerikai (és talán volt még egy ország) jelentését.
Lacafaca: dehogy, mai hosszasan mellébeszélős körmondatokból kiszűrhető volt a kormányinfón: elsősorban az idősek és krónikus betegek hullanak, nincs szükség változtatásra a járványvédekezésben. -
Ringman
nagyúr
főleg t72killernek
[link]
In Israel: A new report from Ministry of Health: 3 children infected 12 people each, and one child infected 24 people "Children are the engine of the outbreak"
"About 678,000 tests were performed in children, of which 55,000 were positive. This is a positive result rate of 8%, compared to 6% positive in adults (157,000 out of 2.54 million tests)."
"The presence of children in educational settings can accelerate the spread of the disease"
"Children become infected and contagious and may even be super-spreaders, but since most (between half and two-thirds) are asymptomatic carriers, it is difficult to identify a significant proportion of them in time." -
Z.É.T.
őstag
válasz
MaxxDamage #49733 üzenetére
Valamiért nem sikerült feltöltenem, mire észrevettem, már nem tudtam szerkeszteni.
(válaszként pótolva) -
Ezekiell
veterán
válasz
MaxxDamage #49733 üzenetére
Térkép nem volt, helyzetjelentés #49580-ben volt.
-
Mai helyzetjelentést térképpel nem láttam. Nem is volt, vagy átsiklottam felette?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elektrosokk #49731 üzenetére
en amator vagyok, utoljara hivatalosan kb 10 eve voltam regisztralt versenyzo, akkor is csocsoban
.
egy polar vangate vt hasznalok edzo helyett, edzeni meg szinten mellkaspanttal edzek.
a nyugalmi pulzusom nekem is 55 alatt van.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
proci985 #49725 üzenetére
Ezért jó egy igazán jó edző, aki ismer, gondolkodik helyetted, vigyáz Rád !
Én mérem is az aktivítást egy ekg pontos mellkaspánttal. Az edzőm mindig el van ájulva a nyugalmi pulzusomtól.
Utoljára szerintem 15 éve voltam túledzett kempo edzőtábor után, az tényleg kemény volt.
-
Asbee
veterán
válasz
Ringman #49726 üzenetére
Ne csak a hazait említsd. Egyre több helyen tesznek le a kontaktkutatásról, mert ilyen ütemő terjedésnél már szinte lehetetlen. Nekem csak az a fura, nem egy ismrős , vagy ismerősi körből aki elkapta, családban többieknek semmi. Szóval biztos nagyon jók és pontosak ezek a kutatások, csak mégis sok furcsaság van mai napig.
-
válasz
t72killer #49728 üzenetére
Tudom. Plusz benne van a cikkben is: "...kétes ismertségre azonban a Közös Nevező 2018 nevű kamu párt vezetőjeként tett szert. Bár a szervezet országos listát állított, mindössze négyezer szavazatot szerzett a legutóbbi választásokon. Nem csoda, a Partizán interjújából kiderült, hogy a saját képviselőjelöltjeit sem ismeri, kampányrendezvényt nem tartottak, programjuk nem volt. A Közös Nevező egyike volt azoknak a pártoknak, amelyeket Seres Máriával hozott összefüggésbe az Átlátszó. Azt már lapunk derítette ki, hogy a Média Alternatíva Hálózat (leánykori nevén: Seres Mária Szövetségesei) Gődény oldalának adatkezelője volt, míg a doktorgodeny.hu domain használójaként egy másik szervezeten keresztül Seres Máriát tüntették fel."
-
válasz
bulikavagyok #49724 üzenetére
Az előző választásokon is részt vett...
#49726: ha letüsszent 2sec is elég.
-
andor80
senior tag
válasz
Stanlee #49711 üzenetére
Persze ,hogy beoltatnám magam első körben ha az egy tesztelt cucc. Az orosszal nem mert ott rengeteg a furcsaság.Nem is értem bárki miért ne oltatná be magát ez nem lehet kérdés lévén amúgy is vagyunk oltva kötelezően gyermekkorban is hála istennek!
Az oltások mai ismereteink szerint kb 99százalékban nem okoznak problémát.
De ez elméleti kérdés ki tudja ,hogy fog ez kinézni. -
Ringman
nagyúr
A CDC szerint már az is közeli kontaktus, ha valaki 24 óra alatt összesen töltött 15 percet fertőzöttel
A betegség realitásaival szembesülve az amerikai járványügyi központ, a CDC október közepén megváltoztatta a közeli kontakt definícióját, írja a Stat News. Ezidáig azt tartották számon közeli kontaktként, aki egy igazoltan fertőző emberrel egyidőben legalább negyed órát töltött két méteres távolságon belül. Az új definíció jelentősen kibővíti a közeli kontaktok körét, ez alapján ugyanis mindenki közeli kontaktnak számít, aki 24 órán belül összesen legalább 15 percet töltött fertőző emberek két méteres közelségében
vö. hazai kontaktkutatás -
Soulfly842
addikt
válasz
perempe #49718 üzenetére
Én egy komplett edzőtermet berendeztem szinte a garázsban...
még tavasszal... pont ezért, mert edzőteremben azért valljuk meg lehetetlen minden súly áttörölgetése, gépek áttörlése, minden gép után fertőtlenítés stb ...
Nyáladzik, izzad mindenki, archoz hozzányúl, törli, stb-stb...
Vettem egy ilyen komolyabb gépet is:
[link]+ 2 egykezes csigás súlyzó (azt hiszem az még hervis-es volt) és az aldiban volt két kezes súlyzó tavasszal korrekt áron, környékbeli gyártótól vettem súlyokat pluszba viszonylag nevetséges áron ( [link] ). A súlyok mérete nagyobb, de gépen is elfér, rúdon is... jóvana...
+haspad...
+ erősítő kötél, külön a géphez.Aztán azóta nem visz rá a lélek, hogy a garázsban edzek
azóta ott áll, pedig előtte heti háromszor elmentem...
Neki kell most már állnom, mert azóta alig mozgok (én alapban itthonról dolgozok, csak tárgyalásokra se szaladgálok így céges ügyfelekkel - és na nálam meg lett az eredménye), párom azóta szintén itthonról dolgozik, de alapban vékonyabb, nem hajlamos a pluszra úgy, mint én...
"heti 3 edzés már szinten tart, 4 edzés mellett már épül felfelé az ember, 5 edzésnél többet meg nem is szabad/érdemes. és ezek sem sok órás dolgok, inkább 1-1 óra. heti 4x egy óra kocogás/futás a természetben például zseni."
Én, amikor rendesen nekiállok, akkor gyorsan van látszatja, valahogy jó nagyon a szervezetem terhelhetősége, alkatom és gyorsan regenáróldok, pedig én is vagyok már 36. 2,5 órás intenzív edzésekkel is elvoltam mindig... első pár alkalom még fáj rendesen, de utána rááll a szervezetem és már függ is tőle
-
válasz
Elektrosokk #49715 üzenetére
a lényeg, és ami a nagy különbség egy élsportolóhoz képest, hogy az immunrendszernek nagyon fontos a pihenés és a regenerálódás. magyarán, te egy edzés után pihensz, pihenj, nem is szabad minden nap edzeni, megvan a regeneráció. egy élsportoló sokszor heti 6x napi 6+ órákat edz, ha nem többet, ez ahhoz kevés és már csak emiatt is igenis kockázat.
heti 3 edzés már szinten tart, 4 edzés mellett már épül felfelé az ember, 5 edzésnél többet meg nem is szabad/érdemes. és ezek sem sok órás dolgok, inkább 1-1 óra. heti 4x egy óra kocogás/futás a természetben például zseni.
-
DarkByte
addikt
válasz
perempe #49718 üzenetére
Tisztában vagyok a kockázattal. Ennek ellenére megyek, mert itthon nem tudok olyan minőségben edzeni, mint egy edzőteremben, dedikálva és rászánva az időt. Illetve ott picit működik az "egymást húzzuk" rész is, hogy nem egymagam küzdök. 400 nm2-es a crossfit terem, 10-20 ember simán el tud úgy helyezkedni, hogy ne legyünk egymás szájában. Szereket egymás után fertőtlenítjük. Az oda és vissza séta is jót tesz, kellemes ráhangoló-levezető; meló után jó kikapcsolni és kiszellőztetni az agyamat.
-
perempe
veterán
válasz
DarkByte #49713 üzenetére
ha nagyon óvatos vagy, akkor a teremsportokat hanyagolod egy időre. én különben végeztem széken erősítő gyakorlatokat, vissza fogok rá szokni apránként.
squats,
step ups (a kertbe vezető 2 lépcsőfokot egyszerre vagy székre "állok fel"),
chest dips (2 szék),
triceps bench dips (szék),
chair push ups,
planking (sima, széken). -
-
DarkByte
addikt
válasz
Floyd80 #49714 üzenetére
Eredetileg az "első elérhető" mellett ott volt zárójelben az "orosz/kínai vakcina" rész is. De kivettem, mert nem egyértelmű az lesz-e az első, és más is lehet rossz minőségű. Szerintem itt inkább a piacra rohanás része érdekes, hogy megbízunk-e valamiben ami rajt-cél győzelemre lett fejlesztve esetleg.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
DarkByte #49713 üzenetére
Itthon vagyok HO-ban, nem járok bulizni, kocsmázni, C, D vitamint és cinket szedek egy hónapja (ezt már a vírustól független is csináltam a téli hónapokra). De heti 3x elmegyek edzeni edzőterembe, mert egyszerűen kell, és még mindig úgy gondolom hogy lepukkanva sokkal rosszabbul ér majd az a nyavaja mint totál legyengülve (mellesleg márciusban kihagytam és nagyon leamortizáltam magam, most jobb azért). Kockázatot vállalok? Persze. Ahogy ebben az életben mindennel kockázatot vállalunk. Egyénileg mindenki eldönti mi fér bele neki, és hajrá.
Szerintem nagyon jól gondolod, én is vitalizálom magam és járok edzeni, a sport/mozgás élettani hatásai nagyon fontosak!
Tudom sokan azzal jönnek hogy de hát hány élsportoló.... hát igen, az élsport sosem volt biztonságos, de azért ne keverjük ezt össze azzal amikor valaki részt vesz heti 3-4 edzésen ahol a saját határait feszegeti.
[A sport hatása a szervrendszerekre - Semmelweis Egyetem] rengeteg info laikusoknak, vigyázat PDF
-
DarkByte
addikt
válasz
andor80 #49707 üzenetére
Nem azért csináltam ezt a poll-t hogy majd ebből egyöntetűen kiderül mit kellene mindenkinek követni. Inkább csak érdekesség hogy ki hogyan látja, és maximum fontolóra veszed amit látsz. Számomra egyik vélemény sem fáj igazán.
Én a "megvárnám legyen vele tömeges tapasztalat" mellett voksolok. Ahogy továbbra is a "valahol középúton" viselkedem az egésszel, ahogy tavasszal is a kezdeti pánikhangulatot követően. A kelleténél többet nem megyek el itthonról, boltban maszk, hazatérve kézmosás, ruhaváltás. De pl. cuccokat már nem fertőtlenítgetek, mennek külön polcra, másnap piszkálom elsőnek. Már nem hőbörgök azon hogy a futáron nincs maszk, mert nem érek el vele semmit. Lakásba néha nekem is be kell engedni szerelőt, ezt-azt.
Nem tagadom hogy létezik a vírus, mert kollégáim között is van már aki átesett rajta. Nem is egy.Itthon vagyok HO-ban, nem járok bulizni, kocsmázni, C+D vitamint és cinket szedek egy hónapja (de ezt már a vírustól független is csináltam a téli hónapokra). Ugyanakkor heti 3x elmegyek edzeni edzőterembe, mert egyszerűen kell, és még mindig úgy gondolom hogy lepukkanva sokkal rosszabbul ér majd a nyavaja mint totál legyengülve (mellesleg márciusban kihagytam és nagyon leamortizáltam magam, most jobb azért). Kockázatot vállalok? Persze. Ahogy ebben az életben mindennel kockázatot vállalunk. Egyénileg mindenki eldönti mi fér bele, és hajrá.
Még nagyon messze van 2022. Addig nem ülhetek üvegbúra alatt.
-
Z.É.T.
őstag
-
Stanlee
őstag
válasz
andor80 #49707 üzenetére
En orulok annak, hogy nincs igazam.
De a kerdesemre meg mindig nem valaszoltal, ha kijon egy normalisan tesztelt oltoanyag, elso korben oltatod magad, vagy megvarod, hogy mas beoltassa magat, kideruljon, van-e mellekhatas, ha nincs, majd csak akkor oltatod magad es a csaladot?
-
GypsFulvus2
őstag
Azért minden nap eljárok dolgozni (a munkám nem teszi lehetővé a home office-t), tehát nem arról van szó, hogy megbénultam a rettegéstől. Eredetileg két oltást akartam; egy (és rosszabb minőségű) lett belőle. Az influenza (önmagában) nem egy legyűrhetetlen dolog. Tavasszal pedig a kórházak és egészségházak stb voltak a fő gócpontok. Időpontra mennék, de az nem jelenti azt, hogy ne kelljen valamennyit várni. Ennek alapján most egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mekkora az előny/kockázat arány.
-
carl18
addikt
Úgy láttom még mindig szépen emelkedik az esetszám, napi 1400-2000 fertőzöttség még mindig elég komoly eredmény.
Én megint azt vettem észre sokan nem akarják a maszkot hordani, a buszon felveszik mert közelező de buszmegállóba 30 ember maszk nélkül stb. A Boltba is csak azért veszik fel, mert hát kötelező lett.
De sokan jönnek mennek maszk nélkül, mint ha semmi se történt volna.
Bár jobb a helyzet mint márciusban, akkor mindenki "(Én is" túl paráztam a dolgot. -
Ispy
veterán
válasz
lacafaca #49697 üzenetére
Ez hülyeség, ha valaki fogékonyabb is a virnyákra egyáltalán nem mindegy, hogy megpróbál mindent, hogy elkerülje, vagy szarik rá és minden hétvégén covid partikra jár, esténként meg egy kád covidban fürdik. Azért a sors sok mindenen is múlik. Ha valaki meghal 40 évesen, mert végigpiálta és cigizte az életét az nem a sors műve.
-
Asbee
veterán
válasz
GypsFulvus2 #49695 üzenetére
A nem veszek róla tudomást és a nem merem kimozdulni úgy rettegek között azért van középút is ám. Ha nem mersz menni nincs oltás. Vagy-vagy. Minimális az esélye ha egy maszkban beszaladsz a hátiorvoshoz időpontra, fél perc alatt beadja és ott se vagy, hogy elkapd .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest