Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Amúgy láttom megy itt a vitamin eszmecsere, és hogy most válság esetén mindenki szedi mint ha kötelező volna!
Szerintem aki immunrendszert akar erősiteni, az egyen meg napi fél gerezd fokhagymát. + A mézesgyömbér is bevált nálam, régen nekem is harmat gyönge volt.
Szerinte ha már vitamin akkor inkább legyen egy multi vitamin + az étrend kiegészitők se tudnak csodát tenni. Gyors kajákat kell kerülni, vagy minimalizálni pizza+Hamburger stb.
Zöldség, gyümölcsből többet kell enni és akkor már az ember elindul egy jó irányba.
Bár személyes tapasztalatom, az immunrendszer se egyik pillanatról a másikra gyengül el. Igy hogy a házzi praktikák beválljanak azokat is használni kell pár hónapig legalább.Lekopogom én is amúgy ritkán vagyok beteg, pedig gyerekként elég tápos voltam. Mindig mindent elkaptam, aztán az életmód váltás feltunningolt.
Még 18 évesen kezdtem multi vitaminokat szedni, a régi aranykor leszármazotja a Mega Daily One ebben sokat segitett. Fél évig szedtem, aztán pislogtam is hogy felerősitett. -
No de melyiket? Talán itt olvastam, hogy van, amit a háziorvos nem is ajánl! Van 3 meg 4 komponensű is, hazai, külföldi.....no meg a rendelőben sokan adatják be, az se túl megnyugtató. Covidtól függetlenül persze, én ezeréve nem maradok a váróban a sok beteggel együtt......
-
válasz
freeknight #50986 üzenetére
mellesleg épp tegnap volt téma, hogy "amíg van kapacitás". hát, igazából van..?
-
F34R
nagyúr
Kerdeznem igy felig off-ban, hogy Influenza elleni vakcinat erdemes-e beadatni nem csak 60+ folott?
-
Kékes525
félisten
válasz
lafaty80 #50985 üzenetére
"És ezzel az a baj, hogy ha ezt általánosítom, akkor magyarázhatja egyik oldalról a sok halálesetet."
Nem, mert nem bizonyított, hogy a tüdőgyuszit mi okozza. Csak az előzően tesztelt halottak kerülnek be a nyilvántartásba.
"Nem ilyenkor kellene a szervezetnek adni löketet, hogy tudjon küzdeni?"
Ezért kellene bevinni, hogy kapjon oxigént. Nekem is 2011-ben, amikor bal oldali tüdőgyulladásom volt 86-os volt a saturációm, de nem éreztem semmit. Oxigént adtak, mert másképp tartós szervkárosodás lép fel.
-
válasz
Ringman #50983 üzenetére
olvastam anno a fáccsén is. szörnyű és roppantul sajnálom. két ilyen körön (mínusz korona) mi is túl vagyunk, tudom, hogy mit éltünk át.
de.
kegyetlenül hangzik, de ez a természet. szelektál, ha valami nem oké egy magzattal, sokszor "ő maga" megszakítja (már csak ezért is végtelenül ostoba, amit a lengyelek épp csinálnak
). nem egyértelmű az időpontokból, hogy mikor indult a terhesség, de nagyon úgy fest, hogy bőven az első trimeszterben vetélt el. ami, sajnos, normál ügymenet, szívhang ide vagy oda.
ez persze csak a vetélés, ami valószínűleg elkerülhetetlen volt (és ez engem egyébként végül megnyugtatna). a többi, az nagyon, nagyon kemény.
-
Kezd ma olyan benyomásom kialakulni, mint ha a vitaminok valami ördöngtől való galád dolgok lennének! Ha meg valaki tudományosan elkezdi fejtegetni, hogy ez azért, az amazért meg ennyi mg meg annyi NE vagy mi........lassan már ki vagyok éhezve olyan témákra, amiben nem pattan elő itt néhány prof emiritus akármi.
Mi a fene van a vitaminokkal? Azt értem, hogy aki tanyán él, annak nem kell, de nagyvárosban, szmog, stressz meg minden......miért ne szedhetnének vitamint az emberek? Ha csak nem azért baj, mert valaki pénzt zsebel be ezért is.....hát ilyen ez, mint minden, ez is üzlet. Le se merem írni, hogy a porc+izom bogyóban csak D3 vitamint írnak, semmi NE sokezer.....Persze minek eszek porcbogyót is, mikor rágcsálhatnék disznófület meg marhabőrt is......
-
freeknight
őstag
Az a rémisztő főleg, hogy még be se jöttek a hideg hónapok, és már most tele vannak a kórházak, mi lesz itt a vezér által decemberre jósolt tetőzésig?
Lakóhelyet szándékosan nem pontosítom, mert már figyelni kell, nehogy jöjjön a fekete autó rémhírkeltés miatt.
Unokatesómék még szerencsések, mert nagy a családunk, biztonságban lesz a gyerek bármi is történne. -
lafaty80
addikt
válasz
freeknight #50962 üzenetére
"mentősök meghallgatták a tüdejét, kétoldali tüdőgyuszi, de kap levegőt, azt mondták nem viszik be, mert már nincs hely a kórházban, feküdjön otthon, ha fulladna telefonáljon, akkor viszik intenzívre"
És ezzel az a baj, hogy ha ezt általánosítom, akkor magyarázhatja egyik oldalról a sok halálesetet. Nem ilyenkor kellene a szervezetnek adni löketet, hogy tudjon küzdeni? Bent intenzíven és/vagy lélegeztetőgépen már így tényleg rosszabbak lehetnek az esélyek. Ahogy páran már említették is korábban 1-2 nap is sokat számíthat(na).
-
-FreaK-
veterán
Ti hogy szeditek ezt a sok vitamint? Nekem a tabletták teljesen kikészítik a gyomromat. Eleve sokszor van gyomorsavam, de ha több bogyót is beszedek, akkor eléggé eldurvul. Volt amikor ilyen olivás bogyót vettem, volt amikor sima tablettát nem volt különbség.
Kérdés námbör tú: miért nem létezik olyan tabletta, kapszula pezsgőtabi, akármi, amiben minden benne van egyszerre?
A kérdés költői volt, tudom, hogy nem éri meg a gyártónak. -
Ringman
nagyúr
-
Kékes525
félisten
50979 Parci
Ja, szólok a koronának, hogy jelezzen már, hogy mikor óhajt fullasztani.
Mi lesz itt így velünk?
-
Ringman
nagyúr
válasz
vsz többen maradnának betegen otthon, ha nem a bér 60%-a lenne a táppénz.
-
válasz
jobbulást mindenkinek! brutális beszámoló. na ettől én - vállalom - "rettegek":
"Unokatesóm szintén nagyon rosszul van, mentősök meghallgatták a tüdejét, kétoldali tüdőgyuszi, de kap levegőt, azt mondták nem viszik be, mert már nincs hely a kórházban, feküdjön otthon, ha fulladna telefonáljon, akkor viszik intenzívre. Ebben csak az a szép, hogy van otthon egy felesége, meg egy 1 éves kisfiuk... "
mindenki tudja, hogy ez a legrosszabb, ha már intenzívre viszik, nagyon rosszak az esélyei, míg előtte oxigén, többféle szer és talpra állíthatják.
és ezexerint én is hiába próbálnám kijátszani a két kisgyerek + én vagyok a kereső kártyát
(és akkor utoljára: amikor felháborodottan írok a meccsről, és arról, hogy amikor majd bezárjuk a sulikat és/vagy nincs hely a kórházban, emlékezzünk, hogy minek oltárán tettük ezt, akkor... pont ilyesmire gondoltam, és ezért is voltam infarktusos
)
-
Ispy
veterán
válasz
radi8tor #50972 üzenetére
Feleségem így is mindig basztat, hogy szedjek vitamint, hát tessék, most szedem, békesség.
Lehet, hogy nem segít, de gondolom ártani sem árt. Ha ecigire van pénz, akkor nem ezen fogok most spórolni, még ha egyébként nem is izgatott soha a dolog. Ha meg megúszom vírus nélkül, akkor majd jól idejövök és megmondom mindenkinek, hogy a vitaminok miatt lehet csakis.
-
Kékes525
félisten
válasz
#16729600 #50968 üzenetére
Ha az is van benne, amit ráírtak, akkor jó. Magyarországon a táplálékkiegészítők engedély kötelesek, de nem ellenőrzik azt, hogy igaz e ami rá van írva. Azt csak a gyógyszereknél teszik meg. Habár C vitaminból minek kettő? 1000mg bőven elég. Viszont gyanítom, hogy a D kevés. Mennyi van a D-ből benne? Ja és ha sok cink van benne (30 mg-nál több), akkor réz is kell, mert így rézhiányos leszel. Úgyhogy figyeljetek oda, hogy mit vesztek be és mennyit.
-
freeknight
őstag
válasz
t72killer #50967 üzenetére
Nem tudnak sajnos mit tenni, nagybátyámék úgy vannak vele, bevállalják a kockázatot. Ha lehet, hogy még nem kapta el a kisfiú, inkább elviszik, ha meg már elkéstek is elkapta, úgy vannak vele, hogy a gyerek az első.
Ezt maximálisan megértem, nekem is fontosabb lenne a gyerek vagy unoka élete, mint a sajátom. Egyébként már így is elkaphatták unokatesóméktól, mert ez a szar fertőz már tünetek előtt is, és ugye betegség előtt napi szinten kontaktoltak. -
Ispy
veterán
Én a büdös életben nem szedtem vitamint, de most azért elkezdtem tolni a cd-t, akár segít, akár nem.
-
válasz
"Feleség is beteg már, gyereket nagyszülők bevállalták.." - homokszemet vélek felfedezni a gépezetben
-
Asbee
veterán
válasz
Ajándékok #50948 üzenetére
Egy pillanatra álljunk meg. Nem én jöttem indulatosan , kijelentésekkel, kiemelésekkel. Tehát miért nekem kellene utána járnom, linkelnem? Majd ha én teszem ezt, akkor bizonyítom ha tudom. Egyébként megnéztem és nincs egyértelmű , bizonyított tudományos állásfoglalás e téren. Tehát ki is lőhetjük a 2es és 3as pontod. Az elsőre annyit, hogy itt a gyakran emlegetett független kutatócsoportok és ilyen olyan szakmai múltal rendelkező szakember elvárások vannak. Akkor ebben a témában is tartsuk magunkat hozzá, ok? Szakembernek mindenki mondhatja magát, de ha meg éppen olyat mond szakember megy a konteózás, és stb jelzőzés, és a már leírt elvárások. Vagy akkor higgyünk nekik is? Legközelebb légyszîves a legelejétől kövesd a szálat.... De inkább engedjük el ezt a témát.
-
lacafaca
addikt
válasz
philoxenia #50959 üzenetére
Huvelyes ora?
ezt nem ertem
-
freeknight
őstag
Na engem is szépen körbeér a vírus, hamarosan átesek rajta, ha így megy tovább.
Anyukámnál a hivatalban egy igazolt covidos, de abban az irodában mindenki beteg, de leszarják, járkálnak be ugyanúgy, hiába vannak home office-ra küldve ("jaj, csak egy pecsétért szaladtam be, amúgy nem is vagyok olyan rosszul meg itt a maszk"... No comment). Anyumat azért féltem 53 évesen magasvérnyomással.
Öcsém és unokatestvérem igazolt covidos (egymástól függetlenül, hónapok óta nem kontaktoltak). Tesómhoz mire kiértek tesztelni át is esett rajta, 6 napig kapart a torka meg folyt az orra, ő szerencsés volt. Lakótársát, akitől elkapta picit durvábban érintette, fájt a mellkasa meg a végén alig kapott levegőt, szinte egyik napról a másikra elmúlt a dolog, ő már egy hete tünetmentes. Láz nem volt. 24 éves.
Unokatesóm szintén nagyon rosszul van, mentősök meghallgatták a tüdejét, kétoldali tüdőgyuszi, de kap levegőt, azt mondták nem viszik be, mert már nincs hely a kórházban, feküdjön otthon, ha fulladna telefonáljon, akkor viszik intenzívre. Ebben csak az a szép, hogy van otthon egy felesége, meg egy 1 éves kisfiuk... Feleség is beteg már, gyereket nagyszülők bevállalták, inkább ők, mint a gyereknek legyen valami baja. Ja, unokatesóm 45 éves, nem az a kimondott aggastyán.
Szóval én eddig is paráztam, de már kimondottan szar a helyzet. Az egész egy oroszrulett, életkor, és egészséges életmód se garancia semmire.
Korlátozásokkal se igyekeznek Viktorék, amit még meg is értenék, de nem igazán látom, hogy egyébként szárnyalna a gazdaság. -
-
Soulfly842
addikt
A nemzet csótányát nem tiporhatja el kis himi-humi betegség
[Nagy Ferót is megfertőzte a koronavírus]
74 éves Nagy feró, ő és a felesége otthon kiheverte, gyakorlatilag enyhe tünetekkel megúszták (jó, mondjuk a felesége 20 évvel fiatalabb). -
a vitamin szép, a vitamin jó, akinek van pénze rá, ne most hagyja abba. én is szedek d+cink+magnézium kombót. a szelénről nemtom, hogy micsoda
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez még régi cikk a D-vitaminnal kapcsolatban.
-
Kékes525
félisten
Btw óraátállítás. Ez is hozzájárul a koronavírus terjedéséhez azáltal, hogy kialvatlanabbak leszünk, amitől szintén gyengül, csökken az immunválasz. Úgyhogy figyeljetek oda erre most jobban.
-
andor80
senior tag
válasz
Elektrosokk #50923 üzenetére
Korrekt.Mégis is vitaminszedők kórházban..Ezek szerint jó valamire csak mégis random kinek segít.És ahogyan felettem írták kell még egy pár feltétel,hogy hatékony lehyern.Mert általánosságban még mindig nem látom igazoltnak.Példának okáért haverom családja 45 éves házaspár sport rendszeres vitaminszedés mégis mindhárman 3 hete dögrováson covid fertőzötten napról napra élnek hol jobb hol roszabb.Mondjuk lehet ha nem ennének vitamit akkor korház? Biztos ez bárki kimeri jelenteni 100 %-ra,hogy hatékony.?Erre nem alapoznék életeket.KEll a vitamin nem mondom de sok más is .Főleg maszk távolságtartás kézmosás!
-
Ajándékok
aktív tag
Ha a komoly topikban már linkelt, miért linkelje újra?
Ha TE vagy kíváncsi a válaszra, miért Ő dolgozzon?
Nem ismerem a szándékait, de miért akarjon bármit is bizonygatni neked? Fizetsz érte?
Szerintem 3 lehetőséged van:
1 Elhiszed, azt, amit egy szakember állít
2 Utánanézel saját magad
3 Megfizetsz valakit, hogy nézzen utána helyetted -
válasz
#20749568 #50904 üzenetére
Szerintem az óraátállítás lehet, engem is összekutyul, mert az órák fele manuálisan nem állítja magát sehová. Ikea Örs parkoló Megtelt kiírás, kézfertőtlenítő automata mindenfelé, de annyira, hogy itthon is a 10 emeletes bejáratánál és liftnél is felszerelve, liftben valami ózontermelő lámpa.....mi felkészültünk itt, a környékünkön a 3 új stadion is felkészült.
A 4 új kórház is 10 km-en belül......ja az még egyelőre nem sürgős.Béres cseppet is vettem, de az útközben elillant....pedig meg akartam nézni, van-e benne D-vitamin. Tényleg érdekelt, nem csak az itteni hullám miatt írtam. Mehetek venni valami muscle cég oneday vitaminját. Eddig olyat szedtem egész évben, elvileg működöm még.
-
Kékes525
félisten
válasz
Elektrosokk #50940 üzenetére
Bocs, azért írtam az elején azt, hogy a D vitaminhiány csökkenti a megfelelő immunválaszt, legyengíti az immunrendszert. Ennyi tudás bőven elég a hétköznapi embernek. Ez gondolom érthető.
-
Kékes525
félisten
válasz
#16729600 #50935 üzenetére
"Jó, de hát ez a topik messze túlhaladja gödényt, normális a társaság és senkiben sem látok vad konteós tagtoborzási szándékot."
Ilyet én sem, de hajlamot, fogékonyságot az ilyen elméletek iránt igen.
" D vitamin is csak azért gáz, mert az egyik nagyeszű szektás vitamin díler. "
D vitamin szerintem sem gáz.
"Amúgy itt mindenki boldog lenne, ha végre terápiába kerülne egy dedikált, hatékony virnyák gyógyszer és újra lehetne normálisan élni."
Ezzel is egyetértek.
-
Nimda
addikt
Igaz nem tőlem, de én mint pesti, elég sűrűn "találkozom" olyan fiatalokkal, akik 1 pohár sörtől már elkezdenek erősödni, nem beszélve a manapság oly divatos posztapokaliptikus züllésről, amit mindenki megcsodálhat bizonyos forgalmasabb csomópontokon. Több műszakban dolgozom és mindennap járok tömegközlekedéssel. Ami időnként ott megy, az kész extázis, minimum tanulmányi, vagy oktató videóba illő jelenetek. Alapból szüntetném be azokat a húgyosfalú, kisampullás feleseket árusító üzleteket, amik ezeket az egyagysejtűeket táplálják. Szerencsére a kötelező maszkviselés némileg száműzte ezeket a lényeket, illetve emelte a tömegközlekedési járművek színvonalát, de azért nem egy életképtelen esetet láttam. Persze sokszor még a melósok között is látok olyanokat, akik szeretnek konfrontálódni és (le)szerepelni az utazóközönség előtt. Most, hogy újra megindult a hármas metró, sajnos nem sokáig élvezhetjük a felújított állomások épségét. A barbárok gyorsan lelakják a Határ utat, a Népliget pedig egy külön történet, KöKiről nem is beszélve, az már most is egy trágyadomb (pedig, hogy örültünk anno mikor felújították). Néhol a belvárosi helyzet sem sokkal különb. Most, a hideg beköszöntével egy kicsit beljebb költözik a helyi keménymag, talán még a kocsmákat is sűrűbben látogatják, de ehhez többet fognak harcolni a napi vitaminszükségletükért, a nevesebb aluljárókban.
Szóval vannak bajok, de szerencsére ezek nem mindennapi élmények/események. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Kékes525 #50937 üzenetére
Majdnem. Annyira nem véd, mint amennyire hiszünk (beleértve magamat is) benne.
vagy
A D vitamin igazából nem vitamin, hanem szteroid hormon. S mint szteroid hormon a sejtmagba jutva fokozza az immunválaszban résztvevő egyes enzimek szintézisét, míg másokét gátolja. Ezt a transzkripció (mRNS szintézis) szabályozásán keresztül éri el.na jó, most már semmit sem értek.
-
Kékes525
félisten
válasz
philoxenia #50926 üzenetére
Csak közvetetten. Azáltal, hogy a D vitaminhiány csökkenti a megfelelő immunválaszt, legyengíti az immunrendszert.
Oka leegyszerűsítve: A D vitamin igazából nem vitamin, hanem szteroid hormon. S mint szteroid hormon a sejtmagba jutva fokozza az immunválaszban résztvevő egyes enzimek szintézisét, míg másokét gátolja. Ezt a transzkripció (mRNS szintézis) szabályozásán keresztül éri el. Az mRNS-ek kódolják a struktúra és enzimfehérjéket.
-
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #50928 üzenetére
Jó, de hát ez a topik messze túlhaladja gödényt, normális a társaság és senkiben sem látok vad konteós tagtoborzási szándékot. D vitamin is csak azért gáz, mert az egyik nagyeszű szektás vitamin díler. Amúgy itt mindenki boldog lenne, ha végre terápiába kerülne egy dedikált, hatékony virnyák gyógyszer és újra lehetne normálisan élni.
-
updog
őstag
Két, tőlem már csak egy köztes embernyire lévő ismerős hunyt el nemrég közvetlen covid miatt, mi pedig mint kiderült a teljes családdal (én, asszony, +két pici) ~40 percig egy igazolt covidos feleségével (tehát az asszony papíron nem covidos - mert nem tesztelték....) egy fedél alatt tartózkodtunk .
Mehet az izgulás, 3 nap telt el a kontakt óta, feleségem tegnap mondta hogy kapar kicsit a torka, de anyósom annyira elsózta a pörköltet amit küldött, hogy nekem is marta a számat, úgyhogy először arra gyanakodtunk
Sokkal jobban izgulunk amiatt hogy anyósomék is sokat találkoztak vele mostanában.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
philoxenia #50932 üzenetére
én a Synlab-nál szoktam nézetni, meg minden mást is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Vizsgálták-e fertőzés előtt a lakosság D-vitamin szintjét, vagy csak a már kritikus állapotba került betegeknél mértek alacsony szintet? Azaz elég-e betegség esetén pótolni, vagy már előtte is segít a megelőzésben? Nekem tudtommal még nemigen mérték, holott évente minimum járok laborba.
-
carl18
addikt
Üdv!
Úgy láttom még megdölt a rekord, googleba beirtam napi esetszám. 3149 ha ez igaz és ennyire terjed nincs mese jönnek a további szigoritások.
Csak tipp de az se tartom kizártnak pár hét múlva a napi 5000 is összejöhet. És lehet a 5K-val még keveset is irtam, lesz az még 10E is.Bár nem kell csodálkozni, az iskolák nyitva és sok helyen még mindig nincs betartva fikarnyira se a szabály.
Főként ez azért is van, mert sokan átverésnek tartják a virust.
Én csak azt nem értem miért veszett ki az emberekből az Empátia, én tudom például rám nem veszélyes a virus. De tudom egy idősebb embert könyen ledönthet. Ezért szándékosan ha idősebbet embereket láttok 40+ alapból kikerülöm 2-3 méter vátolságkra.
Sajnos úgy tudom úgy is lehet valaki virus hordozó ha nem mutat tüneteket. Amit tudtam megtettem, a többi a társadalmon mulik -
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Kékes525 #50925 üzenetére
Sokan szerintem nem értik a probléma gyökerét, ugyanis azt senki sem mondja hogy a D vitamin csodaszer, viszont a hiánya már problémákat okoz.
Hawaii szörfösökön végzett 2007-es vizsgálat , amely során megállapították, hogy többségük D-vitamin hiányos, holott minimum 22 órát töltenek el a napon hetente, napkrém használata nélkül, fürdőnadrágban! Hát náluk többet kevesen vannak napon… -
Elektrosokk
veterán
válasz
andor80 #50866 üzenetére
oké
[The First Clinical Trial to Support Vitamin D Therapy For Covid-19]
Oral calcifediol reduced ICU admission for Covid-19 from 50% to 2%. And key questions about the trial answered.
#50867NavySeal Én nagyon sok fronton visszavettem , de az edzés egy olyan dolog aminek a hiánya biztosan okozna problémákat (én így gondolom), szóval redukáltam szinte mindent, boltba járok, és edzeni. persze zárt tér, de szükségem van az edzőre, és az edzés hatása a szervezetre-szervrendszerekre számomra messze a pozitív oldalon van az egyenletben... -
Ringman
nagyúr
White House chief of staff: 'We are not going to control the pandemic'
"We are not going to control the pandemic. We are going to control the fact that we get vaccines, therapeutics and other mitigation areas," Meadows told CNN's Jake Tapper on "State of the Union."
-
Z.É.T.
őstag
Megy a kormányinfós bullshit, de most válaszolt Cecília, igen, már itthon is vannak újrafertőzöttek, akik a második körben tünetesek, azaz betegek.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Ringman #50913 üzenetére
Gondolkozz, politika az egész.
Az hogy nem közölnek normális városi, falusi adatokat kb egyenlő azzal mint ha nem közölnének semmit.
Ma pl itt Csongrád megyében találtak 100 fertözött-et ha jól olvastam, de mennyit ott ahol én lakok?
Mondjuk ez pont egy " ellenzéki " város... szóval igazából semmi meglepő nincs.
-
-
Ringman
nagyúr
ún. tájékoztatás
Ellenzéki önkormányzatok hiába kérik a kormányhivataltól, egy fideszes politikus viszont megkapta a helyi vírusadatokat
A Hatvanonline.hu vasárnap délután közzétette a térség településeinek hivatalos járványadatait, de a cikket rövid idő után el is tüntették a lap internetes oldaláról és a Facebookról is. A cikk helyén azóta csak egy üres oldal található.
A törölt cikk a 24.hu által megszerzett szövege szerint a Heves megyei 3-as számú országgyűlési választókerület 38 települését érintő, viszonylag friss járványügyi számait tartalmazta. A helyi aktív koronavírus-fertőzöttek 42. heti számadatai Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselőtől származtak, a politikus pedig Kadlott Csabától, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatójától kapta meg a statisztikát.
milyen érdeket sértene a település szintű számok közlése, a hatékony védekezést hátráltatná a több információ? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#16729600 #50903 üzenetére
ahogy nezem ez meg csak azt irja, hogy probaljak kideriteni, hogy van e kulonbseg.
"Vitamin D deficiency is a common outcome in critically ill patients, thus making it a modifiable risk factor with great potential for reducing hospital stay and intensive care and mortality. The investigators speculate that vitamin D supplementation could have therapeutic effects in patients with COVID-19."
Nov 30ra mondjak a kovetkezo milestonet.
-
Rive
veterán
válasz
Akkor:
nem helyettesít, csak kiegészít
vs.
gyógyszernek és vitaminnak megvan a maga helye
vs.
gyógyszerek helyett vitamin
Ennyi.
Az első kettő egy értékelhető álláspont eltérő megközelítésben, az utolsó egy tipikus mélyre ásott vitaminnepper hoax amit nehezebb kiirtani/helyrerángatni mint egy kétoldali vállficamot saját erőből. -
válasz
Egész biztosan számít sok "apróság", nem feltétlen abban, hogy egy beerpong partin se kapd el, de az lehet, h lélegeztető helyett elég lesz napi 1 szauna.
Egy csomó dolog kombinációja adja ki, h kit üt meg durván a vírus, az is lehet pl, hogy egy 2héttel korábban nálad járt mezei nátha-koronavírus (ezekből is van párszáz...) x%-ban keresztimmunizál. Egy év alatt pár ilyen témára igazán ráállíthattak volna pár kutatócsoportot, simán lehet hogy a megoldás nem egy pirulában, hanem egy taknyos zsebkendőben bújik meg...
-
A cikk megjelenéséig olvastam csak vissza a topikot és úgy látom még nem linkelték:
Itt az új Covid–19 antigénteszt, megbízható eredményt jelez 15 perc alatt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról