Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hogyishívnak?

aktív tag

válasz guest #76 üzenetére

Teljesen 1etértek veled. Én is valami hasonlót próbáltam magyarázni. A suliban igazából csak az alapokat adják meg hogy be tudd kapcsolni a gépet ilyesmi. De ez nem csak az informatikában van így. Persze 1es tárgyakban nincs fejlődés esetleg szemléletváltozás, de ott is csak az alapokat adják meg.Más tárgyaknál is sokszor elkell olvasni, megtanulni a többszáz oldalas könyveket, így ez sem kivétel főleg ha 1 téma közelebről érdekel.Mikor 1 program használatáról ilyen regények vannak amit nem elég elolvasni, hanem ugye jólenne rögtön a gépen is kipróbálni,megérteni akkor nem lehet elvárni hogy ezt a pár év alatt eltelt 1-2száz órán a tanár lehetővé tegye főleg különböző képességü diákokkal. Ahogyan ezt valaki emlitette a tanárok nem igazán frissitik a tudásukat ennyi pénzért ha csak nem fanatikus a tanár,így tényleg az alapok tanítása marad ami a kicsitt többet hozzáértő diákoknak elég unalmas.
    Na de már megint visszament off-ba a topic :) inkább abbahagyom megint :)

• hogyishívnak?

aktív tag

válasz GeorgeTerror #62 üzenetére

Igen tényleg elkanyarodtunk a témától. Azthiszem én voltam a fő kezdeményező csak picit lenézőnek tartottam 1-2 történet elmesélését.1000 bocs mindenkitől.
    Részemről jöhet a többi ''user'' történet!

• hogyishívnak?

aktív tag

válasz Dalai Láma #59 üzenetére

Látod?... Megint 1 kis fik...zás jött ki belölled.Minden cégnek vannak erősebb és gyengébb termékei.Biztos vagyok benne, hogy neked is voltak, lesznek olyan munkáid amik nem a legjobban sikerültek.Persze lehet programok tömkelegéből választani, de mikor van 1 kis cég ahol van pár MS alapu rendszer és a pár alkalmazott bőven elvan a hozzá tartozó irodai egységcsomaggal, akkor bizti az 1 titkárnó miatt nem vesznek 1 másik táblázatkezelő vagy bármi más programot mégha jobb is mert a titkárnő azon tudja kiélni maximális tudását. Ha 1 cég mint az MS letett valamit az asztalra akkor megteheti/belefér, hogy a program 1ségcsomagjaiban van ami gyengébre sikerült. És most tudom minden program ''beszerezhető'' de vannak helyek ahol komolyan veszik hogy tisztán vegyenek meg mindent.Szerintem te is ezt szeretnéd, főleg ha valamikor saját dolgaidat szeretnéd piacradobni.
    Ja és nincs közöm a MS-hoz. :)) De valjuk be jó pár éve az ő programjait használja a világ mégha van ami nem is sikerült nekik.

• hogyishívnak?

aktív tag

válasz Vertic #55 üzenetére

Köszi szépen! :)

1ébként nincs problémám (adsl-datanetnél xp alatt) de érdekelnek az ilyen apróságnak tünő beállítások mégha lehet soha nem is használom, de lehet pont ez lessz amivel nem kell a ''nagytudásuakra'' támaszkodnom. És tényleg nem megbántani akartam senkit ezek csak a személyes véleményeim tapasztalataim voltak. Ha valaki tud még valamit az MTU ról ami fontos lehet szívesen olvasom.

• hogyishívnak?

aktív tag

válasz Vertic #53 üzenetére

Sajnos a mai magyarország ilyen. Mindenki át akarja ba***ni a másikat kihasználva az ügyfél ''tudatlanságát''. :(( Nem mondtam hogy ki kell oktatni a tanárt, csak megpróbálni megértetni magatokat rávezetni hogy van hasznosabb része is a tantárgynak, viszont amit le akar adni megkell próbálni elviselni amig nem tudod meggyőzni.
    A netszolgáltatók műszaki ügyfélszolgálatával kapcsolatban nekem is volt kelemetlen tapasztalatom. (Pl.:nem tudtam hogy mindig ahova bejelentkezem annak a levelező szerverét kell választani, adsl-nél hogy a háló kártyának is kell ip-cím) Ilyenek miatt én is ideges tudok lenni pedig ott hozzáértőknek kéne lennie és nem mondanám, hogy hülye vagyok a géphez csak soha nem foglalkoztam az adott probléma elött levelező beállítással,hálózatbeállítással. Igazából az a meglátásom az ilyen helyen is sokan ''gyostalpalón'' végeztek és megtanitották az általuk használt rendszerellenőrző programok használatát esetleg az alapvető problémák ''elsimitásás'' a hasonló beszólásokkal: Friss a drv program? nincs tele szeméttel a win? Ne használja azt a rendszert az xar! (persze sokszor csak a saját rendszerük inkompatibilitása miatt)
    De ha már itt tartunk ha jól emlékszem csendpenge prohardvertárs is érdeklődött mi a az az MTU? hol kell keresni , mi a jelentősége?Ha esetleg valaki meggondolná és írna róla akár 1 új topicban is szerintem nem lenne haszontalan:)))))

• hogyishívnak?

aktív tag

válasz Dalai Láma #51 üzenetére

OK. Ne légy jófej, nem azért mondtam...:))
    Engem se hurrogtak még le, de láttam ilyet.
    Tényleg nem vettem komolyan és megértem a ''gondotok'' én is átéltem bár már 10 éve végeztem és nem ebben az irányban. A szakmám szerint épületgépészet 1 spec területén dolgozom.(bocs ezt nem részletezném).Nálunk a suliban olyan vezérléseket tanitottak amiben alig volt félvezető.Namost ehez képest a gyakorlati vizsga a processzoros vezérlésen volt amit még életünkben nem láttunk. Szóval tudom miről van szó, de 10 év szakma tapasztalattal látom, nem volt hiába, inkább kevés volt.Ismerek olyat aki a szakmám területén a mostani rendszereken profik de a régihez fi**juk sincs.Viszont ha nem érdekelne a számtech és elektronika akkor a mai renszerekben lennék nulla.Nem fényezni akarom magam, ( bár miért ne:) ) de tényleg nem mindig a ''szüklátókör'' a helyes. Nem minden szolgáltató van olyan helyzetben hogy rákényszeritsen a megrendelőre több százezres,milliós kiadást.Mikor 1 havi karbantartásért és ezzel 1ütt a szükségszerinti hibaelháritásért 6-7 ezer forintot sokal 1 társasház, irodaház akkor, hogy lehet ráeröltetni több 100-ezres kiadást 1 felújításért esetleg 6-7 millcsi kiadást a 20-30 éves berendezése teljes lecseréléséért.
    Szóval ezért nem mind1 hogy értesz e a régi dolgokhoz is és milyen szinten.És ez rátok is igaz lehet, ha 1 kisebb régebbi rendszer karbantartását nem válalod el késöbb mikor fejlesztenek bizti nem téged választanak.
    Na de tényleg nem akarok senkit győzködni csak rávilágitani, hiába tartja most pengének magát valaki lehet hogy valaki ''nagyon beégeti'' az illetőt esetleg 1 megrendelő elött ha nagyobb a ''szakmai látóköre''.1ébként minket is tömtek a dos-sal 1 évig (12 éve ugye még az volt) pedig a szakmának ehez sok köze nem volt, de nem mondom , hogy haszontalanul. Legalább a gépet betudta mindenki kapcsolni utána.:))

• hogyishívnak?

aktív tag

Sziasztok!
    Bocsi előre is srácok de lehet megint negatív leszek szemetekben. Sokmindenben 1et értek veletek de sokban nem. ''Lázadtok'' minek kell ''elavult'' win-ró meg mindenféle táblázatkezelő használatáról,cellákrol,stb tanulni. Röviden mert ez az alap. Miért várjátok el, hogy a tanár a mostani csúcsrendszereket ismerje mikor ti is belátjátok lehet már esetleg linux-se lessz mire kikerültük a suliból.Abban hogy idegbajt kaptok a szetöp, pohártart és 1ébb érdekes megjegyzéseken abban 1etértek, és pont ezért kell megtanulni az általános fogalmakat, hogy a majdani megrendelőitek eltudják mondani az ő szavaikkal a problémáikat.Ami nekik a cellákat jelenti nektek csak biteket bytokat.Viszont tényleg nem biztos az lessz köztetek a legjobb és legkeresettebb aki csak a legujabb rendszereket ismeri. Sajnos (nektek szerencsétekre) az informatika olyan gyorsan fejlődik hogy 1szerübb azt mondani a megrendelőnek vegyen elöbb komolyabb gépet és majd fejlesztjük akkor a szoftvert hozzá. Azthiszem ez még rendben is lenne de 1kis tolerancia nem ártana számotokra a prohardveres ''kolegákkal'' és tanulni vágyókkal, tanácsotkérőkkel szemben.A tanárokkal kapcsolatban meg biztos vagyok abban ha előálnátok a problémáitokkal tudásotokkal ''meghalgat'' a tanár és esetleg tölletek is szívesen tanulna. Most biztos lehurrogtok pár mondatomért de gondoljátok át az életnek hány területe van ahol biztos titeket is ''user''-nek néznek.Pl.:1.:az adminisztrátornak aki azt a xar excel-t használja neki sincs köze a cellákhoz de megkelett (volna) tanulni mi az, hogy pont nektek tudja a problémátokat elmondani.Viszont a táblázatának az adatai neki többet mondanak mint neked. Erre joggal mondhatná miért nem érted ami benne van??? 2:Biztos sokan láttatok (átéltetek) hasonló szitut a hentesnél mikor a cimke névüli húsra rámutat a vevő hogy kérek abból a tarjából 3 szeletet, és a hentes közli az comb.
    Szóval nem kell rögtön lenézni mindenkit, biztos vagyok benne hogy ti is nem 1 műszaki terméket használtok a műszaki leírás (használati utasítás) ismerete/1szeri átolvasása nélkül.
    Na befejezem a háborgást, csak még 1 rövid megjegyzés.
    Többször látaam szóvátetétek azonos témában inditanak topikot sé rögtön lehurrogtátok az illetőt.Nem mindenki jár naponta többször erre az oldalra,lehet valaki havonta max 1 szer ha baja van.Nem kéne rögtön lehurrogni , hanem talán útbaigazitani,esetleg erről a ''moderátorok'' is gondoskodhatnának.Nem beszélve sokszor az elkanyarodott témákról, vagy regény hosszúságú topikokról.

A sulikhoz meg kitartást!Ha meglessz a papír utána tanulhattok.:))

Új hozzászólás Aktív témák