Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• guest

veterán

válasz baroczp #66 üzenetére

''Netware 5.x-ről és 6.x-ről egy szó sem esik, ha tudni akarsz róluk, nézz utána magad.''

Nos azt hiszem ebben a mondatban van a lényeg. NÉZZ UTÁNA MAGAD.

Tudomásul kell venni, hogy az iskolában (legyen az alső, közép, vagy felső) soha az életben nem fogsz professzionális szinten elsajátítani semmit az informatikából. Egyszerűen nincs rá megfelelő tanár, óraszám, gépterem stb...

Jó informatikus, programozó, rendszergazda meg úgy lesz az ember, ha a suli utáni délutánjait, estéit nem b*ssz* el a haverokkal, hanem szépen nekiál és gyakorol, meg tanul, meg utánakeres, meg érdeklődik. Az eredmény FEJLŐDIK.

(Én pl. teljesen magamtól tanultam meg, mindenféle külső segítség nélkül elsőszőr Basic-ben (C64=), majd PC-n TP, ASM, BP, C, C++, Clipper, Delphi, SQL-t, és még jónéhány olyan terület van amihez valamilyen szinten konyítok.)

Ennek több haszna is van :

1. Adott egy probléma amit meg kell oldani. (Legyen az egy vizsgafeladat, egy havernál felmerült probléma, vagy csak egy ''egyszerűen'' álláskeresnél mindenféle papírok helyet elédtesznek egy gépet, megmondják hogy mit várnak el, kapsz rá X percet aztán hajrá... (Manapság már normálisabb helyeken ez így megy...))
    Nem azon fogsz gondolkodni, hogy vajon mit is mondott a tanár, vagy azt kell csinálni, amit az a srác mendott aki melletted ült az órán és végig hülyézte a tanárt ? Akkor mit is mondott ?

NEM.

Ha valamire saját magad jössz rá, saját magad ''szerezted meg'' a tudást, és nem úgy tömték a fejedbe, rögtön képben leszel és tudni fogod, hogy ''most melyik gombot is kell megnyomni ???''

2. És ha elvégezted a sulit akkor már nem sok lehetőséged lesz, hogy szakmai téren fejlődj, hacsaknem a fenti módszert követve karban nem tartod a tudásodat. Mert ha nem, pár év után megszabadulnak tőled a munkahelyeden, mert az új dolgokhoz nem tudsz hozzászolni, és új helyet is igen nehéz lesz keresni...

A diákok 98%-a sajnos csak beül az órára, amit mondasz nekik jobbik esetben az egyik fülükön be a másikon ki, rosszabbik esetben tudomást sem vesznek rólad (azért írok ilyeneket mert fősulin volt szerencsém demonstrátorként órákat tartani, és ez mind saját tapasztalat) aztán meg ott verik a nyálukat hogy nem tanultak az órán semmit, és hát ezért nem tudnak semmit, és a tanár a hibás. Sajnos a mai korosztály iszonyúan hozzászokot hogy mindent a sege alá tolnak, és neki semmi erőfeszítést nem kell tennie semmiért. (Félreértés ne essék, 24 éves vagyok...)

Nos amit írtam azthiszem tökéletesen tükrözi BAROCZP aláírása is, akinek az írásából idéztem hozzászólásom elején, ami a következő :

''Üldöz a tudás... de én gyorsabb vagyok nála!!!''

Nos, minden jót mindenkinek...

Nem megsértődni az írásomon, inkább átgondolni...

GUEST

Új hozzászólás Aktív témák