Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HELLAFLUSH #17 üzenetére
pontosan
magyarán kvázi nincs refund, ha nem tetszik, nem fut jól, stb.... miközben törvény által előírt ennek lehetősége (de lehet szarul fogalmazták meg a törvényt és valami kiskaput használ a sony)
-
HELLAFLUSH
őstag
Van refund csak elég körülményes.
A sógor pl decemberben elfelejtette kikapcsolni a PS Plus megújulást és miután levonták a 45e Ft-ot(Extra előfizetése volt) akkor írt nekik, hogy elég lenne az Essential csak elfelejtette kikapcsolni a megújítást... majd rá pár napra vissza kapta a pénzt.
Játékoknál ha jól tudom csak akkor kapod vissza a pénzt, ha már megvetted a játékot de még nem töltötted le. -
válasz
Neurotoxin #15 üzenetére
EU törvényeivel kapcsolatban.... hogy lehet az, hogy a sony storejában nincs refund??
(steam, msstore, gog... kb mindenhol van, tudtommal törvény írta elő... de lehet ezekszerint mégse?)
-
Neurotoxin
őstag
-
válasz
Neurotoxin #13 üzenetére
Nézd, ez csak rajtad múlik. nem hiszem h konzolboltokban ne lehetne még egy ideig sok játékot fizikai kiadásként megvenni...
Ha Te nem támogatod a formátumot, magad (magunk) alatt vágod a fát.
Most a tekken8-nál 23 ezer forintba került a fizikai kiadás, amit kölcsön tudsz adni, el tudsz adni. Digitálisan ugyanez 30 ezer forint és ha nem tetszik, .... hát így jártál.
-
Neurotoxin
őstag
A game as(s) service model hiányzott, mint mókusnak az erdőtűz. Igen, nagyon rossz irányba kormányozzák az MS-t, pedig bíztam Phil pajtiban. A lemezes kiadásoknak annyi lesz PS fronton is. (Mostanában volt hír, hogy pl. UK-ban a kereskedők már a jövőben sem fognak lemezes játékokat tartani.Ez kinyírja a másodpiacot is. Én nagyon szerettem ezt a formátumot, de persze tudom, hogy már jó ideje csak tárgyak a polcomon….de mégis jó érzés volt kézbe venni a tokot, húzni a fóliát. Biztosra veszem, hogy a Jedi:Survivor volt az utolsó lemezes kiadványom
).
-
válasz
Neurotoxin #11 üzenetére
Ha egyforma lenne a két gép, nem lenne értelme a DF elemzéseinek, mert minden egyformán futna, erről pedig sokszor szó sincs (régebben persze ennél is nagyobb volt a különbség). Eleve: az egyiken directx a környezet, "windows", míg a másik oldalon BSD/vulcan....
Egyrészt nem 1 fps-en megy az elégedetlenkedés, másrészt ha pl nincs VRR képes tévéd, az az 1 FPS a világot jelentheti (59 vs 60 fps a 60 hz kijelzőn nagyon más folyamatosság-érzet!).
Ha a bajokat előbb utóbb patchelik is, gondolom baromira vigasztal a közel 30 ezres day1 vásárolt játékod esetén, hogy miután letoltad, majd egyszer jó lesz
A kontroller nekem is számít (xbox a preferáltam, szintén), de pl legutóbb a Robocopot mégis ps5-re vettem ismerve a fejlesztők korábbi munkáját a két platformon és milyen jól tettem.... (xboxon keményebb szaggatás és hiányzó effektek mérgezték az élményt.... ha ez valakinek gumicsont, az mérthetetlenül igénytelen).
Mivel ráadásul a lemezes játékokat preferálom, így az MS erős hátrányból indul eleve, akár új, akár használt a cél. Sajnos nagyon sokat tettek és tesznek a fizikai kiiadások ELLEN. Digitális piacteret tekintve viszont ők állnak jobban: a legutóbbi PS store áremelése volt ronda lépés a japánoktól, így esetenként komoly a hátrányuk árban
(viszont az milyen már, hogy a boxos APP-ban nem tudok vásárolni? hogy a wishlistemről hülye értesítések jönnek emailben? ennyire nem kell a pénzem?)
Végül... az egész platform jövője kérdéses
MS rossz irányba indult 2013-ban, azóta se találtak teljesen vissza (hányok a game as service agymenésüktől) és talán mostanra elfogyott a türelem is a cégnél. Ehez még DF elemzés se kell, hogy lássuk, pedig nagyon jó lenne két hasonló méretű, egymással a kegyeinkért versenyző konzolcég.
-
Neurotoxin
őstag
Nem vész el a fókusz, a Series Xboxok és a PS5 is lényegében ugyanaz az architektúra, minimális módosításokkal mindkét oldalon. Már nem úgy történik a fejlesztés és a portolás, mint a PS 3-as korszakban….
“ha valaki több platformon is érdekelt, nem árt ha képbe kerül, hogy melyiken JOBB az adott játék” 1, azaz egy FPS-en megy az elégedetlenkedés.
Van olyan, hogy valamelyik platformon az adott játékban előfordul tearing, kisebb akadások, de előbb-utóbb patchelik. Addig pedig megmarad gumicsontnak annak, aki erre érzékeny. Nekem speciel a kontroller fogása is számít, az Xbox-é jobban kézre áll. A kommunikációról/üzleti magatartásról már nem is beszélek.
-
válasz
HELLAFLUSH #3 üzenetére
sose játsz jobb portal, mint a baldurs gate 3 (ps5)
az elsőként pécére érkezett címek általában pécés fejlesztők termékei, garantáltan ócska konzolportra vannak kárhoztatva
remélem emlékszik még valaki a witcher3-ra avagy akár a cyberpunk indulásra....
#4 Persie12
sajnos amikor valami multiplatform, óhatatlanul elvész a fókusz, nem az egy db platformot használja ki a játék maximálisan, hanem "mindenen" inkább csak elfogadható lesz.#5 zkxdn
a streamingelőfizetők más nemzedék, nincs fogyasztói identitásuk, elvárásuk se nagyon.... nézik amit eléjük tesznekott nincs háborgás SZERINTEM. aki háborgós, ELEVE nem fizet ilyenekre.
#7 Neurotoxin
tojás és tyúk. a DF azért jött létre, mert volt igény az összehasonlításaikra.... ha valaki több platformon is érdekelt, nem árt ha képbe kerül, hogy melyiken JOBB az adott játék. vagy te mindig mindenből a rosszabb minőséget szereted vásárolni?#9 Dark Archon
akkor tudnál kárörvendeni, hogy mindenkinek veled együtt kéne szívnia azon a dögkut platformon? -
-
Persie12
aktív tag
válasz
Neurotoxin #7 üzenetére
Mondandóm lényege javarészt nem ez volt, ez csak egy kis lábjegyzet. Nem akartam ezzel megbántani senkit, és licitet sem akartam indítani hogy kinek melyik és mennyi játék nem hiányzik a másik oldalról. Nekem a The Last of Us, God of War stb. PC port is már tőr volt a szívembe. Pedig az nem is az “örök ellenség” konzoljára portolták. Úgyhogy én is azon vagyok, hogy maradjon szépen mind a két oldalon az exkluzívitás. Valószínűleg ezzel a véleménnyel mi vagyunk a kisebbség.
-
Neurotoxin
őstag
Nekem pedig szintén egy darab játék sincs, ami megmozgatna kék oldalról. Ízlés dolga.
Személy szerint a GoW-ot (nekem ez a Gears of War) elhozni PS-re, felér egy szentségtöréssel. Szerintem a cikkben szereplő elgondolás, már elvi szinten is konfliktusokat szül.@zkxdn: Ha nem létezne a Digital Foundry és egyéb oldalak, a kutyát nem érdekelné (nem is tudna róla), hogy az egyik konzolon 59, a másikon 60 FPS-el fut-e az adott játék. Az idősebb generáció még emlékszik, hogy annak idején, milyen "vita" ment arról, hogy a Riva TNT 2 vagy a Voodoo 3 2000/3000 hoz-e jobb teljesítményt.
-
Montanaxy
aktív tag
Legkirályabb az lenne ha 1 konzol lenne és minden jönne rá, Nintendo is.
-
zkxdn
őstag
válasz
HELLAFLUSH #1 üzenetére
Soha nem fog elcsitulni.
Akkor menne a rinya/veszekedés a hardveren, feature-kön pl.: kontroller most a PSnél mennyivel jobb. Szolgáltatások, UI stb
Aztán ott lenne a legdurvább, menne a portok összehasonlítása XY játék egyik konzolon 59FPSel megy húdegáz-hűdesz*r.
Akik akarnak háborúzni és áskálódni azok mindig találnak valami indokot.Plusz ezek után csak az egyiknek kéne azt eljátszania hogy egyszer az egyik nagy játékuk most nem jön a másik platformra és megint ugyan ott lennénk.
Amúgy a streaming szolgáltatásoknál is megy így az exclusive tartalmaknál a háborúsokodás? Hogy miért nincs HBO Maxon Stranger Things stb? Okés tudom anyagilag könnyebb egy streaming szolg.ra előfizetni mint venni rgy konzolt.
-
Persie12
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #3 üzenetére
Igen, erre utaltam én is mint minőség romlás.
Mondjuk ha a PC-t kihagyjuk és azt nézzük hogy PlayStation-ről portolni Xbox-ra vagy fordítva, akkor talán kicsit árnyaltabb a kép. Ha szigorúan az 5 és a Series X hardverét nézzük, akkor a száraz alap az közel azonos. Mind a kettő CPU AMD Zen 2 csak az Xbox-ban magasabb órajelen ketyeg, 3,5 GHz helyett 3,8 GHz. Ugyan ez a helyzet a GPU-val. Mind a kettő GPU AMD RDNA 2 csak az Xbox-nál magasabb a teraflop 1,7-el. Szóval a kiindulási alap ugyan az, így talán a port-nál könyebb a dolguk mint egy PC-n ahol ezer meg egy kombináció létezik a hardverek között. Ettől függetlenül szerintem megvan a maga hogy is mondjam, bája az exkluzív játékoknak. Valahogy ez mindig is hozzátartozott a konzol alapú gaminghez. Nem tudom, lehet csak én vagyok a vaskalapos.
Ha a szívemre teszem a kezem, nincs nagyon olyan játék ami annyira megmozgatna zöld oldalról. Na jó egy Forza esetleg, de az is csak azért mert gyér az arcade autós játék felhozatal, főleg a jó minőségű AAA. -
HELLAFLUSH
őstag
Akár lehet is benne valami.
Az én meglátásom szerint azok a játékok amik elsőként PC-re érkeztek meg azok konzolon se voltak rosszabbak max csak grafikailag , viszont amik elsőként konzolra jelentek meg majd később Pc-re azoknál szoktak lenni bugok ami gondolom abból ered, hogy egy fix hardverre írt játékot kell átportolni egy olyan hardverre ami nem fix így lényegesen több időt kellene foglalkozniuk az optimalizálással ami sajnos nem mindig valósul meg. -
Persie12
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #1 üzenetére
Nem biztos hogy jóra vezetne. Szerintem minőség romlás következne ebből, mint pl egy két pc-s port esetében voltak bugok, stb. Sőt talán a fejlesztési időket is kitolná ez a jelenség, de mindez csak az én véleményem.
-
HELLAFLUSH
őstag
Ez egy remek hír.
Bár csak a Sony is így dobálná ki az exkluzívait Xboxra, sőt az lenne a legjobb ha már nem lenne exkluzívitás és minden jönne minden platformra.
Talán akkor elcsitulna egy kicsit az állandó "konzol háború" is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- BMW topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest